Langrenn

Johaug slo tilbake med fantastisk løp

Tok tilbake ledertøyen før morgendagens thrilleravslutning

Falun2014_15km-Johaug
Therese Johaug gisper etter luft, men fløy gjennom løypen i Falun raskere enn noengang. (Tv-bilder)

Therese Johaug gikk et fantomløp på 15 km med skibytte i Falun i dag, knuste toeren Marit Bjørgen med 33 sekunder og tok tilbake sammenlagtledelsen i verdenscupen før morgendagens avsluttende 10 km fristil, der alt skal avgjøres. Førstemann i mål der er vinner av både mini-touren og ikke minst av verdenscupen sammenlagt. Og etter at Marit Bjørgen så ut som en klar sammenlagtvinner etter gårsdagens sprintseier, går nå Therese ut 15 sekunder foran Marit i morgen. Matchball til Johaug, med andre ord.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg gikk kanskje mitt tidenes løp på den riktige dagen. At jeg skulle slå Marit med 33 sekunder kan jeg ikke fatte, sa Johaug i seiersintervju etterpå.

Allerede fra start på klassiskdelen satt Johaug opp et drepende tempo som kun Bjørgen klarte å følge. Heidi Weng hang riktignok også tappert med en liten stund før hun måtte slippe skikkelig, men klarte likevel å komme sterkt tilbake og vinne spurten i kamp om tredjeplassen med Kalla, Steira og Niskanen.

Stemningsfullt og norske flagg da Johaug spratt som en fjellgeit opp mørdarbakken og alle andre bakker i Falun.
Stemningsfullt og norske flagg da Johaug spratt som en fjellgeit opp mørdarbakken og alle andre bakker i Falun.

Men dette var Therese Johaug sin dag. Da Bjørgen begynte å slite allerede midtveis på klassisken og måtte gi vel 5 sekunder inn til skibyttet, så anta man hvilken vei det bar. I fristil bare fortsatte Johaug å male på og økte nesten hele tiden, selv om Bjørgen beundringsverdig klarte å utligne farten på de siste to kilometerne. Det gir henne et håp i morgen, da 15 sekunder ikke er all verden og dagsformen kan svinge.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg måtte jobbe med meg selv. Det ble veldig vagging og teknisk dårlig, sa en fattet Bjørgen etterpå. Hun gir seg nok ikke uten kamp og vil bite skikkelig fra seg i  morgen.

Hvilken thrilleravslutning!

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -