LøpingSjusjøen

Kristin Størmer Steira imponerte på Sjusjøen

Slo Marthe Katrine Myhre klart og vant Sjusjøløpet

Kristin Størmer Steira har for lengst lagt opp langrennskarrieren og blitt mamma, men formen holder hun imponerende godt ved like. Steira som løper for SK Vidar vurderte jo for et par år siden å satse på maraton, og kanskje vekkes den tanken så smått til live igjen etter at hun slo den firedobbelte og regjerende Norgesmester på distansen, Marthe Katrine Myhre fra Vind IL og Team Sportsmanden med hele 1 minutt og 23 sekunder i Sjusjøløpet over 10,5 km på lørdag. Vinnertiden var gode 38.45.

Ektemannen Devon Kershaw, kanadieren som fortsatt satser for fullt i langrennssporet, sørget nesten for dobbeltseier, men fjorårsvinneren ble til slutt knepent slått med åtte sekunder av Eskil Kinneberg, orienteringsverdensmester i stafett i år for Norge som løper for IFK Göteborg, og som vant på 34.43.

Devon Kershaw er godt kjent og trener mye på Sjusjøen, der han har hytte sammen med kona Kristin Størmer Steira. Her langer han ut i fjorårets løp, som han vant. I år ble det andreplass på den kanadiske langrennsløperen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Weltzien forsvarte fjorårsseieren i Sollifjellrunden

På den lengste og hardeste distansen kalt Sollifjellrunden, en svært kupert terrengløype på 23,5 km som går over de tre fjellene Sollifjell, Mostefjell og Snørvillen, ble det også klar «orienteringsseier» ved Audun Weltzien fra Tyrving IL. Vinnertiden i den tøffe løypen var på 1.29.33 – kun seks sekunder bak sin egen vinnertid fra i fjor. Veteranen holder en ganske stabil og veldig god form, med andre ord.

Esther Beate Innselset fra Hamar IL vant kvinneklassen med 1.52.10.

Alle resultater

Orienteringsløper Audun Weltzien liker seg i terrenget på Sjusjøen, også uten kart. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
VISTE KONKURRENTENE RYGGEN IGJEN: Weltzien vant Sollifjellrunden over 23,5 km i år som i fjor (bildet), og det skilte kun 6 sekunder mellom de to løpene. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Mens Sjusjørunden på en drøy mil hovedsaklig går på grusveier rundt selve Sjusjøvannet, går den lengre Sollifjellrunden i det alt vesentlige i terrenget og over flere topper. Selv om også Sjusjørunden har noen sugende bakker og er småkupert, er Sollifjellrunden langt tøffere også når det kommer til løypeprofil og antall høydemetere. Men begge løypene er veldig fine. Her er noen glimt fra området ved Sjusjøvannet fra fjorårets løp, der begge løypene passerer.

(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Her kan du også lese reportasjen fra 2014: Strålende dag i Sjusjøløpet

Med egne bildereportasjer fra:

Sjusjøvannet rundt

Sollifjellet rundt

Det aller første Sjusjøløpet ble arangert i 2013. Her kan du se reportasjen fra debuten:

Sjusjøløpet et kjærkomment tilskudd

Marthe Katrine Myhre løper over mål som vinner av Sjusjøløpet 2014 på 39.50. (Foto: Marie Wibe Bakker / Sportsmanden.no)
Tvillingene Eli og Ida Gjermundshaug Pedersen er «alltid» på plass i Sjusjøløpet. De tok dobbetseier i den første utgaven i 2013, året etter ble det 2.plass (Ida) og 3.plass (Eli) bak Marthe Katrine Myhre, i bakgrunnen her. Og i år ble det 3. og 4.plass til tvillingene – igjen bak Myhre, samt Kristin Størmer Steira. (Foto: Marie Wibe Bakker / Sportsmanden.no)