Hovlandsnuten Opp i Sauda blir NM

Løpene som inngår i den offisielle Norgescupen i motbakkeløping i 2014 er nå tatt ut.  Det er friidrett.no som melder dette på sine hjemmesider.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Løvstakken-Opp_Kirsten_Melkevik_1_melkesyre-no_Bjarne-Ludvigsen
Kirsten Marathon Melkevik vant Løvstakken Opp i fjor. Da inngikk ikke dette løpet i Motbakkecupen, men i 2014 innleder Løvstakken Opp NECON motbakkecup. (Foto: Bjarne Ludvigsen)

De seks løpene som inngår i den offisielle cupen er følgende:

Løp nr. Dato Arrangement Distanse Stigning Arrangør Stad
1 29.mai Løvstakken Opp 2,1 km 400 m /19% Varegg IL Bergen, Hordaland
2 14.juni Hovlandsnuten Opp (NM) 5,9 km 910 m / 15,4% IL Ny Von Sauda, Rogaland
3 21.juni Molden Opp 7 km 1116 m / 15,9%& IL Bjørn Marifjørå, Sogn og Fjordane
4 19.juli Kvasshovden Opp 7,5 km 1030 m / 13,7% Ulvik IL Ulvik, Hordaland
5 2.august Storsylen Opp 11,0 km 1000 m / 9,1% Tydal IL ski Tydal, Sør-Trøndelag
6 23.august Hilleknuten 1209 4,7 km 640 m / 13,6% Gjesdal IL & Nordsjørittet Sirdal,

– Vi trur det vil bli mange spennande løp og duellar i årets cup, og deltaking og resultat i NECON motbakkecup vil danna grunnlaget for uttak til VM i motbakkeløp i Cassette di Massa, Italia 14. september. Og i og med at alle løpa går i god tid før VM, vil alle i praksis verta å rekna som uttaksløp, forteller Narve Heggheim, nestleiar av Motbakkeløpsutvalet i Norges Friidrettsforbund.

NECON motbakkecup er Norges Friidrettsforbunds offisielle norgescup i motbakkeløping. Forbundet hadde mange søkere som ønsket å ta del i cupen.

– Vi har hatt omlag 20 søkjarar å velja mellom, og vi er svært tilfreds med interessa. Arrangementsmessig er vi trygge på at cupen er i gode hender, då alle har solid arrangørerfaring, sier Narve Heggheim.

Totalt består altså NECON motbakkecup 2014 av seks løp, hvorav fem vil være tellende for den samlede sluttstillingen, mot seks tellende løp av syv totalt i fjor. Det konkurreres også om en samlet premiepott på 100.000 kroner.

Kirsten Marathon Melkevik og Torstein Tengsareid vant Motbakkecupen sammenlagt i fjor.

Pallen-menn
Stian Hovind-Angermund (t.v.) ble nummer to i Motbakkecupen i fjor, mens Johan Bugge (t.h.) tok tredjeplassen, samt vant sammenlagt i U23-klassen. Best sammenlagt var Torstein Tengsareid fra Egersund, mens Thorbjørn Ludvigsen, i midten her, ble nummer fem. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Pallen-senior-damer
Familien Weng har vært med å dominere Motbakkecupen de siste årene. Merete (t.v.) ble nummer to sammenlagt i fjor, med moren May Bente (t.h.) like bak på tredjeplass. I tillegg ble Heidi, ikke helt ukjent langrennsløper, nummer fem sammenlagt og vinner av U23-klassen med bare to starter. Inger Liv Bjerkreim Nilsen (midten) deltok ikke i løpene i Motbakkecupen, men vant bl.a. motbakkeløpene Skåla Opp og Koboltgruvene Opp. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)