Norske vikinger avanserer på Bornholm

Sterk innsats på strandløpet andre dag

Tirsdag gikk det berømte strandløpet i Etape Bornhlm, som er temmelig unikt i sitt slag. 5,8 km er ikke så langt, men 4 av kilometerne går på sandstrand langs vannkanten eller i løse sanddyner omtrent som i en ørken. Norske vikinger behersket imidlertid det uvante underlaget svært godt.

20160726_190202
AFTER-RUN: Stian Håkonsen (t.v.) avanserte ytterligere etter 16.plass andre dag på strandløpet på Dueodde til samme plassering sammenlagt, som beste nordmann på Bornholm. Christian Fredriksen og Frode Monsen er de øvrige i trioen fra Team Sportsmanden på bildet.

Team Sportsmandens lag var bare 9 sekunder bak lederlaget i lagkonkurransen og ligger også på en sterk 2.plass sammenlagt, etter nye storløp av Stian Håkonsen og Kjetil Andre Bjerkrheim, som med imponerende 16. og 17.plass andre dag  avanserte til 16. og 19.plass sammenlagt.

Tore Bjerkrheim slo som ventet sterkt tilbake og var tredje best på teamet i går etter 5.plass i klasse 50-54 år, etter en intens «prestisjeduell» med den litt yngre sambygding fra Nesbyen, Ruben Strand. Begge løp de på like under 24 minutter.

-Jeg tok noen magadrag og tok igjen Tore opp den siste sandbakken og bykset forbi over toppen, men da hadde jeg syre opp til halsen og ingenting å svare med i spurten, fortalte Ruben etterpå.

20160727_095317
Vikinger fra Nesbyen og Team Sportsmanden jogger ned på stranden etter strandløpet på Dueodde. Fra venstre Ruben Strand, Kjetil Andre og Tore Bjerkrheim.

Moro var det også at den sterke danske terrengløperen Peter Glans tok initiativet og ga afrikanerne knallhard kamp helt til målstreken denne gangen, og endte på 3.plass, kun 5 sekunder bak William Morwabe, som vant nok en gang.

På kvinnesiden gjorde Marthe Katrine Myhre et meget godt løp og tok innersvingen på den tidlgere danske vinneren Louise Laursen i kampen om femteplassen, bak de fire ganske suverene løperne med afrikansk opprinelse, der vinneren Sylvia Kiberenge, som også overtok ledelsen i sammendraget, kommer rett fra høydetrening i Kenya.

– Det var kjempegøy å løpe i sanden, fortalte en strålende glad Myhre etterpå. Hun hadde hørt mye om denne etappen på forhånd, men synes ikke den var på langt nær så tøff som fryktet.

Siri Størmer fortsetter å imponere og avanserte til 8.plass sammenlagt med seier i klasse 45-49 år, og Svein Sølvberg tok nok en klasseseier i 65-69 år.

Team Sportsmandens to siste løpere Frode Monsen og Hanne Wibe løp begge bra. Monsen tok 6.plass i klasse 55-59 år, kun 14 sekunder fra tredjeplassen, så her er det jevnt. Wibe løp 46 sekunder raskere enn i fjor og ble nummer 14 i klassen, og avanserte til 13.plass sammenlagt.

Etape Bornholm fortsetter med det som mange mener er den hardeste etappen i dag; et 7,8 kilometer, men meget kupert løp i skogsområdet midt på øyen, med noen sugende motbakker. Dette kan være en nøkkeletappe for sammenlagtlistene.