FornebuløpetLøpingStor-Oslo

Strålende vær og ny løpsfest i Fornebuløpet

Mange gode prestasjoner både på 3, 5 og 10 km

Det var mange gode løpere blant de  totalt rundt 2.400 som stilte til start da Fornebuløpet igjen bød opp til løpsfest i Bærum. Og årets arrangement på Telenor Arena var flott, med en veldig fin ramme rundt løpene for både små og store. Det var både 3 km, 5 km og 10 km på programmet, samt et eget løp for de minste. I fjor gikk starten innendørs, men i år var den flyttet utendørs, med målgang fortsatt inne i arenaen. Arrangøren hadde også fått storfint besøk av den glimrende speakeren Ole Kristian Stoltenberg, som med stort engasjement skapte mye liv og god stemning, ikke minst under premieutdelingene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Starten er gått for 3 km i det fine sommerværet Det er ikke noe å si på innsatsen her!
3 km er først og fremst for ungdommen, men i år var det også åpnet for løpere over 18 år. Aller raskest var Erik Uller fra Tjalve, som her stormer mot mål til seier på 9.49, som den eneste under 10 minutter.

Thomas Meinicke og Sigrid Jervell Våg vant 10 km

10 km ble vunnet av den unge langrennsløperen Thomas Meinicke fra Jutul (klasse 16-17 år) på  33.17, snaue fire sekunder foran Mathias Nipen fra Tyrving, mens Simon Løvold fra Oslostudentenes IK kom på tredjeplass med 33.23, knepent foran Mads Bigum Johansen fra Tjalve. De fire første hadde altså alle litt bedre tid enn Odd-Bjørn Hjelmeset sin vinnertid fra i fjor på 33.36.

– Jeg satser egentlig på langrenn, men det har jo blitt en del løp opp gjennom årene. Det er en del av langrennstreningen, forteller vinneren til Budstikka.

På kvinnenes 10 km var det BULs sterke løper Sigrid Jervell Våg som vant på 36.24, foran velkjente Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som med 37.05 snek seg to sekunder foran veteranen Jessica Gunnarsson på tredjeplass. Tonje Gresslien på fjerdeplass var også godt under 38 minutter (37.40) og ni kvinner løp på under 40 minutter.

Fornebu2016_10k_Minicke-1
Unggutten Thomas Meinicke satt alle de eldre løperne på plass og vant 10 km på 33.17.
Fornebu2016_10k_JervellVåg-1
Sigrid Jervell Våg, som løp sterkt på 1.etappe for BUL i Holmenkollstafetten, holdt enda lenger denne gangen og stormer mot mål som vinner av kvinnenes lengste distanse.
Fornebu2016_10k_UhrenholdtJ-2
Astrid Uhrenholdt Jacobsen stiller rett som det er opp i løp sommerstid og er alltid med i tetskiktet der også. Det ble 2.plass denne gangen på langrennsløperen, dagen etter at hun gikk helt til topps på 5km i Ryeløpet.
Fornebu2016-10k_haraldR
STERKE VETERANER: Team Sportsmanden var også representert ved Harald Ringen, som tar andreplassen i klasse 50-54 år på 37.46. Lars Sverdrup-Thygeson fra Høvik IF (t.h.) kommer like bak, men får to sekunder bedre tid og vinner klasse 55-59 år med over halvminuttet.
Fornebu2016_10k_frisk-spurt
Frisk spurtduell på 10 km. Lars Ole Allum fra Høvik Jogg i gult får 38.18 og blir nr 83.
Fornebu2016_10k_TimB
Kondis-president Tim Bennett smilte bredt etter 39.39.

Markus Borge Harbo og Live Solheimdal var raskest på 5 km

Klar til start for 5 km i solskinnet på Fornebu. Løpets vinner Markus Borge Harbo står avslappet med hoftefeste helt til høyre, mens toer Harald Østberg Amundsen koster på seg en liten gjesp rett før start.
Klar til start for 5 km i solskinnet på Fornebu. Løpets vinner Markus Borge Harbo står avslappet med hoftefeste helt til høyre, mens toer Harald Østberg Amundsen (i rød singlet med startnr 1052) koster på seg en aldri så liten gjesp rett før start. Nr 1020 i sort er Lars Agnar Hjelmeset, som forsvarte familiens ære i år med en sterk 5.plass. Pappa Odd-Bjørn vant den doble distansen i fjor.

Den raske 5 kilometerløypen ble vunnet av Tjalves Markus Borge Harbo med 15.29, foran Harald Østberg Amundsen fra Tyrving. Verdt å merke seg her er at superveteranen Kristen Aaby igjen slo til med et superløp og tok tredjeplassen totalt på 15.50. I fjor karakteriserte vi Aabys løp som verdensklasse, og prestasjonen fikk en annen sterk veteran, Trond Olav Berg, til å uttale følgende etterpå:

– Jeg er umåtelig imponert over Kristen Aaby! Han er sensasjonelt god, å løpe på de tidene i en alder av 54 år er oppsiktsvekkende i enhver målestokk.

Fjorårets tid på 15.46 var riktignok noen sekunder bedre enn årets løp, men så er da Sigdals store sønn også blitt ett år eldre og løper nå i klasse 55-59 år!

Fornebu2016_5k_Harbo-1
VANT: Lettbente Markus Borge Harbo spurter mot mål inne i Telenor Arena til seier på 5 km.

Sterke løpere besatte pallen også på kvinnenes 5 km, med lovende Live Solheimdal aller øverst på 17.20, foran regjerende norgesmester på halvmaraton Heidi Pharo med 17.29, mens fjorårsvinner på den doble distansen, Ida Bergsløkken, var godt fornøyd med tredjeplass på 17.43, kun to sekunder bak persen.

Fornebu2016_5k_Solheimdal-1
VANT: Live Solheimdal spurter inn til seier på kvinnenes 5 km.
Fornebu2016_5k_Bergsløkken
V-TEGNET eller to fingre for to sekunder? I hvert fall var det så nære pers for Ida Bergsløkken på 5 km.

– Tiden kunne vært bedre, men det var skikkelig gøy å løpe konkurranse igjen, og i dag følte jeg meg utrolig bra hele veien! kommenterte Bølers Heidi Pharo på Facebook etterpå.

Og hun var ikke den eneste som hadde det gøy på Fornebu. Det var mange fornøyde løpere som koste seg i det fine sommerværet. En av flere som satt personlig rekord, var den 43 år gamle veteranen Roar Tomter fra Askim IF, som kom i mål noen sekunder bak Pharo etter en kjempespurt.

– Jeg var litt lite motivert før turen til Fornebu, men jaggu var det verdt turen. 5km på Fornebu er gøy, veldig fornøyd med 17.34. Det var bra forhold, litt varmt og så hadde vi en plagsom motvind de siste 1,5km. Men alt i alt et fint løp, overraskende god form og litt glad nå. Det blir nok 5 km neste år også, den løypa er utrolig gøy, fortalte Roar Tomter til Sportsmanden.

Fornebu2016_5k_starten2
Harald Østberg Amundsen tar teten ut fra start på 5 km, med Lars Agnar Hjelmeset hakk i hel. Vinneren Harbo følger som tredjemann.
Fornebu2016_5k-starten3-Aaby
SUPERVETERANEN OG UNGGUTTA: 55 år gamle Kristen Aaby (i gulgrønn singlet) imponerte igjen og løper raskere enn alle ungguttene rundt ham.
Fornebu2016_5k-starten3
Løperne strømmer på. Rune Følstad fra Lillomarka Skiklubb i blåhvit singlet løp på 17.34 og ble nummer 34 totalt.
Fornebu2016_5k-starten5
Et fagert og fargerikt skue!
Fornebu2016_5k_Silkoset
PUST UT! Reidun Dahl Silkoset etter endt 5 km på 21.50.
Fornebu2016_5k_AnineHegre_TS
Team Sportsmanden var representert også på 5 km, ved Anine Hegre, som ser ut til å kose seg i det fine været, på vei til 25.37.
Fornebu2016_5k_Audestad-Gossner
SKAL VI DANSE? Kose seg ser det også ut som om disse to muntre løperne fra Romerike Ultraløperklubb, Ragnhild Audestad og Andreas Gossner gjør. Ragnhild løp på 25.05, mens raske Andreas presterte 17.10 – ikke verst av en som vanligivs liker å løpe veldig mye lenger.
En godt fornøyd Erik Uller etter seieren på 3 km.
Vi avslutter der vi startet, med en fornøyd vinner av sprintdistansen 3 km, Erik Uller fra IK Tjalve.

Alle bilder: Thomas Stordalen / Sportsmanden

Alle resultater

Se også tidligere reportasjer fra Fornebuløpet på Sportsmanden:

Fornebuløpet inviterer til ny løpsfest (Forhåndssak 2016)

Hjelmeset og Bergsløkken raskest i rekordstort Fornebuløpet (2015)

Fornebuløpet mot nok en rekord (Forhåndssak 2015)

Over 2000 løp den 5.utgaven av vårklassikeren (Bildereportasje fra 2014)

Odd-Bjørn Hjelmeset fikk kastet seg foran Øyvind Heiberg Sundby, som leder her, i fjorårets 10km i Fornebuløpet. (Foto: Frode Monsen)
DUELL: Odd-Bjørn Hjelmeset fikk kastet seg foran Øyvind Heiberg Sundby, som leder her, i fjorårets 10km i Fornebuløpet. Ingen av dem var med i årets løp. (Foto: Frode Monsen)

Enda mer om Fornebuløpet på hjemmesiden.
Fornebuløpet har også en egen løpsavis, som kan lastes ned her.