FolloLangrenn

– Dette er helt kanon!

Løypebas Bjørn Ekornås jubler over at sesongen er i gang på Østre Greverud.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

 

– Av Anders Nordheim Dahl / redaktør av Oppegård Avis –

– Det er ingen overdrivelse å kalle dette stedet et paradis for snøopplevelser for hele familien, sier Bjørn Ekornås, løypebas i Skiforeningen Oppegård.

Skiglede

Sammen med flere ivrige medarbeidere, har han den siste tiden kjørt snøkanoner så fort anledningen har bydd seg, og værforholdene har vært riktige, for at Oppegård-folk skal kunne oppleve gleden med aktivitet både i akebakken og i skisporet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Østre Greverud Gård - skiløyper lages 2013
Løypebas Bjørn Ekornås i Skiforeningen storkoser seg i tråkkemaskinen. Endelig er skisesongen i Oppegård i gang. (Foto: Anders Nordheim Dahl)

Optimale forhold

– Forholdene er optimale akkurat nå. Vi har fått laget en rundt 1200 meter lang løype som kan gås i begge retninger. Løypen er flere meter bred, og snøen er tykk under. Det er plass til både de som skøyter, og de som går i et roligere tempo. I tillegg kan barna nå ta med seg akebrettene sine og kose seg der, sier Ekornås.

Grunnlaget som nå er lagt for snøkanonene, sikrer et bunnsolid lag med snø, som tåler en trøkk om mildværet setter inn igjen.

– Det er ingen grunn til å bekymre seg for privatpersoners eller skiskolens forhold her nå fremover. Med det grunnlaget som ligger nå, kunne det regnet i tre uker i strekk uten at det
hadde blitt bart her, sier Ekornås.

Skiføre-Greverud-26-11-13
Det er kjørt fine løyper med solid såle, så selv om det var kaldere da løypen ble åpnet på tirsdag, så lover løypebasen fine forhold fra nå og hele vinteren på golfbanen. (Foto: Carl Fredrik Hagen)

Ny løype

Skisesongen 2014 blir ekstra spennende, med tanke på at det åpnes en ny løype fra
Fløysbonn, over Tårnåsen og Hellerasten og ned mot Oslomarka i år.

– Vi rakk å bli ferdige med grunnarbeidet før frosten kom. Nå har jeg ikke sjekket forholdene de siste dagene, men så fort det er nok kunstsnø der, vil vi kjøre
løyper på den gamle driftsveien, lover Ekornås.

Ny-løype-Fløisbonn2
Den nye løypen forlenges fra slutten av lysløypen på Fløisbonn-jordene og inn i skogen nordover mot Tårnåsen. (Foto: Frode Monsen)
Ny-løype-Fløisbonn1
Deretter slynger løypen seg i nyhogd trasé i skogen (bildet) på nedsiden av parkeringsplassen ved Hurlumheihuset og inn i en gammel hestesti, før den kommer over i skogsveien som ble anlagt for et par år siden Fra Ødegården til Kloppa. (Foto: Frode Monsen)

God investering

I mellomtiden er det bare å kose seg på Østre Greverud gård.

– Oppegård kommune gjorde verdens beste investering da de kjøpte opp gården
og tilrettela området for skiaktiviteter, sier Ekornås, som roser både kommunen og bidragsytere til Skiforeningen, som hjelper med å holde løypene i stand.

– Vi har rundt 3000 medlemmer totalt som bidrar med kontingenten de betaler, og tilskuddet vi får fra kommunen hjelper også på det frivillige arbeidet. Vi som jobber med dette, finner stor glede i dette, og vi håper også at folk tar på seg klær og ski, og kommer seg ut i løypene. Dette blir en bra skisesong. Forholdene er rett og slett magiske her nå. avslutter han.

Østre Greverud Gård - skiløyper lages 2013
Oppegård og golfbanen på Greverud var først ute i Oslo og Akershus med skiløyper i år, takket være den særdeles ivrige og dyktige løypebasen Bjørn Ekornås i Skiforeningen, som garanterer at sålen som nå er lagt ligger helt til våren! (Foto: Anders Nordheim Dahl)

 

Sportsmanden / Oppegård Avis

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -