FolloLangrenn

Her kommer en ny skiløype

Mosjonister og sportsglade kan glede seg. Snart kan du gå på ski sammenhengende gjennom hele kommunen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Av Anders Nordheim Dahl / Oppegård Avis – 

En gammel driftsveg i skogen mellom Tårnåsen/Hellerasten og Fløysbonn har i hemmelighet blitt satt i stand, ved stor dugnadsånd og en velvillig grunneier.

– Dette vil bety utrolig mye for treningsglade og friluftsinteresserte i Oppegård. Den nye løypen kobler sammen nettene utenfor kommunen, og vil bli et flott tilskudd både for de som liker å gå på ski, og for grunneier som har fått satt i stand driftsveien for frakt av tømmer og annet, sier løypebas Bjørn Ekornås i Oppegård Skiforening til Oppegård Avis.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SNART KLART: Bare snøen kommer, kan du traske kilometervis i nye løyper.
SNART KLART: Bare snøen kommer, kan du traske kilometervis i nye løyper.

To kilometer ny løype

De siste 14 dagene har en kombinasjon av maskiner og menneskekraft, jobbet med å sette i stand den gamle driftsveien og den nye løypen, som går fra Fløisbonn, forbi Ødegården og nordover mot eksisterende skiløype/turvei fra Hellerasten og Tårnåsen. Herfra er det fine løyper innover i Sørmarka.

Løypen får ikke lys, men vil bli koblet sammen med lysløypen på Fløisbonn, som går videre blant annet mot Greverud. Den gamle driftsveien hadde grodd igjen med årene, og det har vært mye arbeid med den nye løypen, som er på rundt to kilometer.

– Dette vil gi lett adkomst til Marka, og i tillegg er det et sikkerhetsaspekt ved dette. Fra før har det vi kjørt løypemaskinen vår med hjertet litt i halsen i området rundt Hurlumheihuset. Med denne nyheten, vil det bli tryggere å ferdes i dette området, og vi kan slappe av med tanke på folks sikkerhet når vi kjører den tunge løypemaskinen, sier Ekornås.

MYE ARBEID: Bjørn Ekornås tar også selv i et tak. Mye skal gjøres før vinteren kommer og frosten tar bakken.
MYE ARBEID: Bjørn Ekornås tar også selv i et tak. Mye skal gjøres før vinteren
kommer og frosten tar bakken.

– Jeg tror også at vi med dette vil fange opp en del friluftsinteresserte mennesker som nå får en flunkende ny og godt preparert løype rett utenfor døren sin, sier han.

Takker grunneieren

Grunneier Eivind Sundt har velvillig stilt skogen sin til disposisjon. Dette har vært uvurderlig, ifølge Ekornås.

– Sundt har alltid vært veldig positiv til vårt arbeide, og dette hadde aldri vært mulig uten hans bidrag, og bidragene til frivillige som har stilt opp. Ta for eksempel gamle lensmann Magne Rykhus. Han har stått på med krafse og motorsag og bearbeidet etter maskinene har vært her. Han har jobbet som en helt for å få dette klargjort før frosten tar bakken, sier Ekornås.

Venter på snøen

Skiforeningen i Oppegård er velkjent for sitt arbeide med løypeforholdene.

– Vi får mange tilbakemeldinger på at folk er fornøyde med forholdene, og det gleder oss. Fordelen med å gå på ski her i Oppegård kontra å reise inn til Oslo, er at forholdene er fine, og det er passe med folk her. I tillegg byr Oppegård-skogene på fantastiske opplevelser også for øyet, sier Ekornås.

Nå er det bare å vente på årets første snø.

– Dette blir jo en natursnø-løype, og «riktig vær» er jo avgjørende for hvordan forholdene blir. Men får vi en god start værmessig med tidlig og mye snø, har jeg tro på at forholdene kommer til å bli fantastiske her. Vi går i gang så fort Kong Vinter melder sin ankomst, sier Ekornås.

Ny skiløype
ØNSKER VELKOMMEN I NYE SPOR: Nå venter løypebas Bjørn Ekornås bare på snøen,
for snart er den nye løypetraséen snart klar til bruk.
Alle foto: Jonas Philipe Svendsen / Oppegård Avis

 

Sportsmanden.no / Oppegård Avis

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Her kommer en ny skiløype

Kommentarfeltet er stengt