HalvmaratonMaratonRomerikeTeam Sportsmanden

Over 1000 løp kjølig Vintermaraton på Jessheim, Team Sportsmanden i begge ender av resultatlisten

Det tradisjonsrike Jessheim Vintermaraton ble arrangert for 36.gang på søndag, i et relativt kaldt og surt vær. Selv om det var litt snø og slush noen steder, var løpsforholdene ganske bra, som de ofte er på Jessheim, årstiden tatt i betraktning.

–Du kan få alt fra nydelige forhold med 5 grader og tørr asfalt, til litt mer krevende snødekke og minus 10. Men etter brøyting, strøing og iherdig jobbing av løypemannskapet blir det stor sett alltid gode løpeforhold. Snø og kuldegrader er noe av sjarmen ved å delta på et vintermaraton i Norge, og hvert år kommer det løpere fra andre nasjoner for å delta. Vintermaraton er rett og slett blitt et av de ikoniske løpene vi har i Norge, skryter arrangørens selv på egen hjemmeside. Og det med rette. 

Denne gangen var det 161 startende på maraton (hvorav 160 fullførte), hele 542 stilte til start på halvmaraton, mens det var 362 startende på 10 km. Til sammen var det altså over 1000 startende i det kalde og litt sure vinterværet på Jessheim. Eller 1065 for å være nøyaktig. Det må man kunne kalle meget bra deltakelse på en ganske sur søndag i november.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Tok maratonløpet som trening – og vant

På maraton ble det seier til velkjente Kristian Ulriksen, som kanskje er enda mer kjent for sin deltakelse i den populære podcasten I det lange løp, og nå Breaking Marathon Limits, enn for sine løpsprestasjoner. Den tidligere pokerspilleren holder imidlertid et meget godt nivå, og tok med seg seieren på 2:31:39 i det han selv kalte en fin treningstur på veien mot Valencia Marathon om tre uker, nesten rett fra et to ukers høydeopphold i Kenya. Planen var å løpe en god langtur på fire mil, men etter 40 km var det såpass langt til bilen at han valgte å løpe helt til mål, fortalte han til Kondis etterpå. På sin andre konkurranse i Valencia på seks uker skal det nok gå 8-9 minutter raskere enn på Jessheim. Sander Deilkås (2:32:47) og Henning Offigstad fylte opp seierspallen.

Kvinnenes maraton ble vunnet av Trude Helen Thomassen på 3:03:19, foran Ida Slorafoss, som perset igjen i kulden på 3:07:12 i oppkjøringen til VM i 24-timersløp i Taiwan i desember, mens Roxana Nagy tok tredjeplassen på 3:10:43.

Trude Helen Thomassen vant kvinnenes maraton.
Foto: Arrangøren

Team Sportsmanden med både seier og sisteplass på halvmaraton

Team Sportsmanden var som vanlig godt representert på resultatlistene, denne gangen faktisk både med seier og sisteplass på halvmaraton for damer!

På den største distansen halvmaraton ble det seier til Silje Eklund på gode 1:20:39. Silje løper for Team Sportsmanden, men totningen representerer også sitt lokale idrettslag Skreia IL. Silje Eklund har i flere år vært en av landets beste maratonløpere, med NM-gull fra 2021 som høydepunktet. Hun fulgte fint opp i 2022 med bronse i NM under Oslo Maraton, men har slitt litt med sykdom i år. Men 2.plassen på halvmaraton i Oslo, på 1:19:51 var et lyspunkt. Og for et par uker siden vant hun Norgestesten på samme distanse på 1:20:07, og hun viste altså igjen på Jessheim at formen er stabil og god.

Elisabeth Stubberud fra Strindheim IL ble en god nummer to på 1:22:21, mens Frida Bjørnstad Konow tok den siste pallplassen med 1:24:18.

Mennenes halvmaraton ble vunnet av Johannes Teigland fra Gular IL på 1:09:48, foran Knut Olav Øygard fra Jølster IL på 1:10:19 og Asbjørn Slagtern Fjellvåk fra Nydalens Skiklub med 1:11:39.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
VANT: Silje Eklund
Foto: Arrangøren

Helt i den andre enden av resultatlisten finner vi Team Sportsmandens Nina Visjø Veby. Med tiden 2:34:06 var hun siste av 160 damer over mål. Dog hadde den blide kvinnen fra Langhus to mannlige løpere bak seg i mål. Og de fleste har mye å lære av Nina når det kommer til positivitet og godt humør, alltid med et smil på lur og gjerne et vink til fotografen underveis.

SIST: Nina Visjø Veby (til venstre) var siste dame i mål på 2:34:06 – men en av de blideste! Og hun hadde to menn bak seg på resultatlisten.
Foto: Arrangøren

Team Sportsmanden sin ambisjon er først og fremst å motivere og inspirere løpere og mosjonister i alle aldre, og gjøre det litt lettere å komme seg opp av godstolen. Team Sportsmanden har plass til alle, og noe av hensikten er å speile mangfoldet i løpssamfunnet med medlemmer fra hele spekteret av det som mosjons- og idretts-Norge består av, fra hele landet.

Dette ble altså godt gjenspeilet på Jessheim, der noen av teamets deltakere kjempet både helt i toppen og i de aller bakerste rekker. Mens de fleste var et eller annet sted midt i mellom. Og midt mellom de to spreke damene fra begge ender av resultatlisten på halvmaraton, finner vi fire andre løpere fra Team Sportsmanden. Gunnar Jonsson viste solide takter med 1:32:48, etter å ha slitt litt med hoften og måtte stå over Slitusprinten for noen uker siden. Og Lars Ludvik Thorsen var ikke langt bak. Han har jaktet sub 1:30 i år, men måtte innse at det ble litt for hardt denne gangen også, med 1:33:31 som sluttid.

Gunnar Jonsson i Team Sportsmandens turkise trøye.
Foto: Arrangøren
Lars Thorsen har hatt en aktiv høstsesong.
Foto: Arrangøren

Team Sportsmanden er altså ikke en klubb bare for menn, og i klasse K50-54 år ble det en hard kamp både om pallplassene og å bli beste dame i teamet. Ruby Maria Semb trakk såvidt det lengste strået og ga seg selv en fin bursdagsgave til dagen etterpå med 1:49:42. Men Agnes Benediktsdottir var kun fem sekunder bak i mål, og var trolig godt fornøyd både med 1:49:47 og å være tilbake i manesjen etter litt skadeproblemer. Og ikke nok med det; de to kom begge på pallen i sin aldersklasse med andre- og tredjeplass!

Vil du bli med i Team Sportsmanden kan du melde deg inn her.

Ruby Maria Semb i fin stil.
Agnes Benediktsdottir jaget like bak, og ble på sin side jaktet på av et større felt.
Foto: Arrangøren

Hard kamp på 10 km

Team Sportsmanden andre «frontrunner» på Jessheim var Pål Onsrud på 10 km.

Pål er også fra vestsiden av Mjøsa, litt lenger nord enn Silje Eklund, og representerer Gjøvik FIK. Pål var med i medaljekampen helt inn, men måtte til slutt se seg slått i innspurten med noen få sekunder av Matias Brekkå, som knep tredjeplassen med 33:28, og med ett fattig sekund av Sindre Nås, som fikk notert 33:30. Pål Onsrud fikk altså 33:31 og tok en sterk 5.plass. Det var heller ikke mer enn drøye halvminuttet frem til vinneren Ola Matre fra SK Vidar (32:57), mens Jens Kristian Samuelsen fra Rjukan IL tok andreplassen på 33:13.

Kvinnenes milløp ble vunnet av Marianne Harnes fra SK Vidar på 36:25, med Julie Aspesletten (36:59) og Ine Skjellum (38:48) på de andre pallplassene.

RASK: Johannes Teigland vant halvmaraton på gode 1:09:48.
Foto: Arrangøren
SPURT: Sindre Nås kniper fjerdeplassen på 10 km, ett sekund foran Pål Onsrud.
Foto: Arrangøren

Resultater Jessheim Vintermaraton 2023

Bilder med tillatelse fra arrangøren. Foto: Arrangøren / Einar Børve og Bjørn Hytjanstorp

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -