LøpskarusellenPåskeløpeneVirtuelle løp

Egil Løken løp lengst på 60 minutter i Påskeløpet

Run4life Løpskarusellen 7. april 2021

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Run4life Påskeløpet bestod i år av to distanser. Hoveddistansen var et 6o minutters løp der det er om å gjøre å løpe så langt man klarer på nettopp 60 minutter. Og i Påskesprinten var det samme prinsipp på bare 6 minutter. 

Lengst på timesløpet løp Egil Løken. Her er hans rapport i facebookgruppen Løpskarusellen

 Tilbake fra påskefjellet var jeg motivert for å prøve meg på 60 minutters distansen i Påskeløpene. Målet var å løpe 14 km. Kjente det gikk lett under oppvarmingen, flott vindstille vær, flat, tørr trasé, Thunder på ørene. Kunne ikke bli bedre. Løp på puls og hadde god kontroll hele veien. Løp veldig jevnt synes jeg. Ble overrasket da jeg sjekket tiden etter 10 km. Ca 27 sekunder raskere enn pers (41.14). Ble aldri spesielt vondt dette, super fornøyd og noe overrasket. Ser frem til første ordentlige halvmaraton. Skulle jo egentlig løpt Fredrikstadløpet… Dette var en fin erstatning! 14,53 km på klokka.

.
(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Nest best var Knut Bjørn Stokke fra Ås IL, som klokket seg inn på like under 14 kilometer:

– Da er 60 minutter løping gjennomført i vårværet mellom Holstad og Kråkstad. Takk for fint initiativ og god påske, skrev han i Løpskarusellen sin facebookgruppe. 

Jan Billy Aas fulgte like bak med 13,70 km.

Jevn duell i Påskesprinten

På kvinnesiden var det kun Merete Bolin som fullførte timesløpet. Til gjengjeld løp hun både det og Påskesprinten to ganger!

Og i Påsksprinten ble det close race mot Inger Johanne Klokset nok en gang. Inger Johanne viste seg hakket kjappere med 1.400 meter tilbakelagt, som var 20 meter lenger enn Meretes beste løp. 

Merete Bolin klar til Påskesprinten i påskeferien i Hemsedal. Det ble to 6-minutters sprinter og to timesløp i løpet av påsken for den spreke Langhus-kvinnen.


På guttesiden var det her raske Jan Billy Aas som sikret seg nok en seier i et virtuelt løp med 1.740 meter tilbakelagt på 6 minutter. Haugesund-duoen Morten Vestvik og Jan Rune Nuland viste også brukbare mellomdistansetakter med henholdsvis 1.550 meter og 1.490 meter loggført. 

– Mitt bidrag i Run4life Påskesprinten: 1.550 meter. Fornøyd med det i kulingen og regnet på hytta, og med lett netto høydestigning i løypetraseen (9 meter), skrev Vestvik i Løpskarusellen.

Morten Vestvik sier aldri nei til en løpetur eller en virtuell utfordring. Nå viste han også gode «sprint-takter». 

Knallhard konkurranse

Det er ikke så lett for en liten aktør som Run4life å nå opp i den stadig tøffere konkurransen om virtuelle løp. At Run4life og Sportsmanden var først ute og arrangerte virtuelle løp allerede lenge før noen hadde hørt om korona eller covid-19, bryr ikke deltakerne seg særlig mye om. Det blir heller ikke lettere når en stor arrangører som Oslo Maraton har funnet ut at man ikke bare kan arrangere et virtuelt arrangement som erstatning for det opprinnelige Oslo Maraton, slik som flesteparten av andre arrangørene har gjort, men i tillegg har begynt å arrangere virtuelle løp året rundt. 

Så mens Run4life hadde bra suksess med fjorårets Påskeløpene, valgte de aller fleste i år en av mange distanser i regi av Oslo Maraton, eller Runners World sin Langfredagsmaraton. 

Det var derfor svært begrenset deltakelse i Run4life sine påskeløp i år, men tusen takk til de som stilte opp! 
Dere gir et lite, men viktig bidrag til at vi sammen med Sportsmanden kan fortsette å spre løpsglede og treningsglede. 

Resultater

Bli med på Løpskarusellen 2021 

Og har du lyst til å være med på den originale Løpskarusellen som i år arrangeres for fjerde år på rad, så startet den 1.april. 

I tillegg til 5 km, 10 km og halvmaraton, har vi i år også maraton på programmet. Vi håper på langt flere deltakere der. 

Alle er hjertelig velkommen! 

Les mer og meld deg på Løpskarusellen 2021 her

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -