LøpskarusellenRun4life Challenge 2021Virtuelle løp

Anna Tråve løp lengst og Vera Nystad løp alle distansene i Mars Challenge

Run4life Mars Challenge bestod både av Kilometertrimmen, der det var om å gjøre å sanke flest kilometer i løpet av mars måned i løping og langrenn – og av distansene 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton. 

Vera Nystad fra Søgne IL var den eneste som fullførte alle fire distansene, og maratonløpet ble unnagjort på under fire timer av Super-Vera, damen som har verdensrekorden på maraton i klasse K75-79 år etter sitt løp i Ålesund Nyttårsmaraton 30. desember med 3.52.19. Og hun var ikke langt bak rekordløpet i Run4life Mars Maraton heller, med vinnertiden 3.59.26. 

Raskest løp Egil Løken fra Team Sportsmanden, som noterte 3.23.47. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Vera Nystad med sitt maratonløp 21.mars. 

Anna Tråve løp både lengst og «høyest»

Men flest kilometer i mars var det en annen kvinnelig superveteran som hadde. Sogningen Anna Margrethe Tråve tilbakela hele 604 kilometer. Ekstra imponerende blir dette når hun samtidig deltok i ekstremkonkurransen Hagemanns Høydemeterløp, der hun endte på delt 6.plass av kvinnene etter å ha klatret hele 33.000 høydemeter i mars – tilsvarende hele 13,3 ganger fra havnivå til toppen av Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen!

–Eg har sett på Hagemann Høgdemeter konkuranse tidligare, men no bestemte eg meg for å prøva. Moro å testa kva kroppen toler, eg vart nr. 6 av dei som ikkje var med heilt til slutt, forteller hun. 

Anna Tråve er 65 år. Hva er drivkraften til en «godt voksen» dame å løpe 600 kilometer med 33.000 høydemeter i en måned? 

–Eg har alltid likt å trena og konkurera, i løpet av dei 40-45 år som aktiv mosjonist er det mange timar og konkurransar. I fjor når alt vart avlyst av løp, kva gjer eg då? Då vart det dei virtuelle konkuransane som trigga meg, det måtte eg prøva. Melde meg på lengde og høgdemeter konkuransar, det vart så inspirerande at eg berre fortsette. Eg har nok bygt meg opp gjennom åra, men mengdene er nok større no. Drivkrafta mi er at trening gjev meg mykje energi og glede, forklarer hun. 

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Kanskje det var derfor hun i fjor sommer meldte seg inn i Team Sportsmanden. Les mer om Anna her:

Ny tilvekst i Team Sportsmanden: Anna Tråve – allsidig og merittert veteran

På andreplass og best av mannfolka i kilometersankingen i Mars Challenge var Haugesunds store ildsjel Morten Vestvik, fra Team Sportsmanden han også, med nesten 540 km. Nordlendingen Paul Tollefsen fra Team Tepa knep tredjeplassen, etter god innsats både i løping og langrenn.

Løping

Det var både en liste sammenlagt i Kilometertrimmen, samt egne resultatlister for løping og langrenn. Ser man på listen for løping, er det de samme to i toppen, mens Mona Brundtland her kniper tredjeplassen, hårfint foran Svein Eirik Pettersen og Egil Løken. Alle tre sluttet på like over 400 kilometer og det skilte under tre kilometer mellom tredje- og femteplassen. 

Flott parti ved Lysaker fra en av Mona Brundtland sine løpeturer. 

Langrenn

På listen over langrennskilometer ble det arrangørseier til Frode Monsen, som etter sin lengste tur noensinne på 80 km fra Sjusjøen på den siste dag av konkurransen, endte med 263 km på ski. Paul Tollefsen og Arvid Mathiesen fulgte på andre- og tredjeplass. 

Arrangør Frode Monsen hadde selskap av sambygding Svein Hagen fra Oppegård på den første delen av sin 80 km. Hagen nøyde seg med 50 km, men gikk over 70 km i adskillig raskere tempo dagen etterpå, med treningskameratene i Rustad IL. 

Jan Billy Aas raskest 

Tilbake til distansene, så ble det seier både på Vinter5k (23.30) og Mars Halvmaraton (1.54.15) til Inger Johanne Klokset fra Team Sportsmanden hos kvinnene.

Deltakelsen var begrenset, men noe bedre hos mennene, der kråkstingen Jan Billy Aas vant de to korteste distansene på henholdsvis 18.28 (5 km) og 39.00 (10 km) – den siste knepent foran Jørn Thorsen fra Kolbotn (39.15), mens Egil Løken fra Hadeland også tok dobbeltseier ved å vinne halvmaraton på 1.39.01. 

Alle resultater

IVRIG: Jan Billy Aas deltar på det meste av virtuelle løp. Her etter ett av sine løp i påsken, der Team Sportsmandens trøye er byttet ut med favorittlaget Barcelona sin fargerike drakt. 

Les også:  

Andrew Tillery vant Februar Challenge

Kirsti Johnsen Skåtøy vant NyttårsLøftet i januar

Sportsmanden.no / Run4life

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -