LøpingTriatlon

Triatletene herjer og imponerte igjen på 5 km

Kristian Blummenfelt med sin andre seier på 13-tallet på under en uke da triatletene tok trippelseier

De norske triatletene Kristian Blummenfelt, Casper Stornes og Gustav Iden imponerer hele friidretts-Norge om dagen. I Perseløpet 30.mai tapetserte «de tre musketerer» fra Bergen seierspallen i det knallsterke feltet.

Dermed fikk Marius Vedvik heller ikke sin revansje etter at han ble spurtslått av Blummenfelt på samme distanse for en liten uke siden under Gneist Testløp Invitational i Bergen. Da vant Blummenfelt på en enda sterkere tid. 13.51 vakte oppsikt, bare 23 sekunder bak Jakob Ingebrigtsen sin ferske norgesrekord på 5km gateløp var rett og slett imponerende.

–Jeg mener jo at jeg burde vunnet, sa Marius Vedvik, regjerende norsk mester på 3000m innendørs i et intervju etterpå, og tørstet nok etter revansje.

Muligheten var der på lørdag på Sand ved Jessheim, men nå fikk førdianeren også bank av de to andre triatletene Stornes og Iden, samt av jølstringen Eivind Øygard.

Men raskest var igjen Kristian Blummenfelt med 13.58. Stornes var bare sekundet bak og så også 13-tallet, mens Iden og Øygard var like over med 14.02 og 14.03. Marius Vedvik ble nummer 5 med 14.16.

Forholdene var neppe optimale heller i Perseløpet, med skikkelig sommervarme med over 20 grader og ganske mye vind. Noe tidene til de to beste fra det forrige Perseløpet i samme løype tyder på. Sindre Buraas klarte nemlig langt fra å følge opp sin overraskende sterke vinnertid fra «comebacket» sist da han vant på 14.02. Nå løp hurdølen på 15.27 til 21.plass. Og andremann sist, Ronny Losoa, ble nå nummer 30 på 16.03, over minuttet bak tiden sist på 14.58 som var ny klasserekord i det forrige Perseløpet.

At de norske triatletene er veldig gode løpere, har man visst lenge. Men at de er så gode at de herjer med den norske friidrettseliten, med unntak av Team Ingebrigtsen, er ganske rått.

–Ingebrigtsen-gutta hadde nok kjent pusten i nakken om de hadde løpt sammen. Så gode er de! uttalte en av trenerne etter løpet.

–En ting er å si hva man tror man kan løpe på. Men det er veldig gøy å kunne vise det i en konkurranse, kommenterte Kristian Blummenfelt selv etter nok et fantomløp.

Interessant også at Hans Christer Holund fra Lyn Ski stilte til start. Med sterke 14.51 ble langrennsløperen nummer 10.

Sigrid Jervell Våg fra Tjalve vant kvinnenes 5 km på 16.20.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

De tre triatletene fra Bergen har tapetsert seierspallen tidligere også, da de skrev triatlonhistorie!

SUPERTRIOEN: De tre triatlon-musketerer fra Bergen, Kristian Blummenfelt (midten), Casper Stornes (t.v.) og Gustav Iden viste muskler og tapetserte seierspallen i det meget sterke feltet i Perseløpet.
(FOTO: Bjørn Hytjanstorp)

Raske tider også på halvmaraton

Tidligere på dagen ble det også løpt fort på halvmaraton i Perseløpet. Aller raskest var Frode Stenberg fra Lørenskog FIL, som vant på ny solid pers på 1.07.50 – og Astrid Brathaug Sørset fra Tyrving IL, som seiret med 1.17.01.

Resultater

Se reportasje fra fantomløpet i Bergen (Kondis.no)

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -