LøpskarusellenRight To PlayRun4life

Stor aktivitet i Påskeløpene – her er status halvveis

Run4life Påskeløpene er i full gang. Etter at 5 av de 10 dagene er unnagjort, er det sendt inn nærmere hundre resultater. Her er litt om stort og smått ved «passering halvveis», ut fra innsendte resultater per onsdag kveld.

På den korteste distansen 3000m på bane (eller 3 km) er det Eivind Bjørhei fra Oppegård IL og Norconsult med tiden 9.38 og Inger Johanne Klokset fra Team Sportsmanden med 13.20 som har bestenoteringene. Veteranen Klokset er tydeligvis i sitt livs form om dagen og har også bestetiden så langt for kvinnene både på 10 km (45.59) og på timesløpet, der 12,41 km ble tilbakelagt i Haugesund-traktene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
I SITT LIVS FORM: I Helgeløpet halvmaraton for halvannen uke siden løp Inger Johanne Klokset sin raskeste halvmaraton på 12 år. I Påskeløpene har hun fortsatt å imponere.
(Foto: Morten Vestvik)

På 5 km er det Pål Onsrud fra Gjøvik og Team Sportsmanden som med 17.25 leder. Det samme gjør Marte Kjøren fra Lillehammer IF, som har bestetiden hos kvinnene med 21.45.

Per Arne Rolstad leder 10 km med 38.17. Han har fullført hele fem løp allerede fra hjemstedet i Snertingdal og har også nest beste tid på den etter norske forhold utradisjonelle distansen 10 miles (16,1 km) – som ser ut til å ha slått godt an hos deltakerne i Påskeløpene.

Harald Slettemark imponerer

Leder her gjør veteranen Harald Slettemark, som imponerer stort om dagen. Slettemark løp distansen på 1.05.40, og han har også klinket til med bestetid på timesløpet, der hele 15,06 km er tilbakelagt. Ikke nok med det, Slettemark har løpt hele 6 av distansene allerede og er også den eneste som har fullført en maraton også, på gode 3.31.09!

IMPONERER: Veteranen Harald Slettemark begynte sent med løping, og har de siste årene hatt bemerkelsesverdig fremgang. Her fra sin soleklare klasseseier i Oslo Maraton i fjor.
(Foto: Frode Monsen/ Sportsmanden)

Du kan bli litt bedre kjent med Harald Slettemark på hjemmesiden til Team Sportsmanden her:

Slettemark mangler nå kun halvmaraton før han har fullført samtlige 7 distanser. Den distansen ledes av superveteranen Vidar Ellefsen. 61-åringen fra Asker har notert 1.26.58 og ligger med det drøye minuttet foran den ett år yngre klubbkompisen fra Team Sportsmanden Kjell Arne Olsen, som har notert 1.27.51. Kun 7 resultater er imidlertid registrert til nå på denne distansen, så her kan det bli store endringer i påskehøytiden.

På damesiden er det ingen som til nå har løpt de to lengste distansene, mens Stine Moesgaard fra Kolbotnløperne har bestetiden på 16,1 km med 1.32.20.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
INSPIRASJON: I Run4life Påskeløpene er tanken at man både skal motivere seg selv og inspirere andre. «Påskeløpene er igang! Tunge bein- skulle ta 10.., ble 5. Greit nok idag! Nye muligheter resten av påsken??? «, skrev Stine Kjønstad Moesgaard etter sin 5 km på Løpskarusellen sin Facebookgruppe, der deltakerne kan legge ut egne bilder og resultater.

Flest løp er registert på 5 km med 22. Flest enkeltstarter har Jan Billy Aas og nevnte Harald Slettemark, begge med 6 av 7 løp i boks allerede. Mens Inger Johanne Klokslet og An-Magritt Eide har notert flest løp halvveis i påskeuken av kvinnene, med 4 hver.

Yngste deltaker er 15 år gamle Oliver Plassen Brandvol fra Vinstra. Unggutten som løper for Lillehammer IL har for øvrig nest beste tid på 3000m med 10.17 og han løp 10 km på 38.45 etter flere timers randonee-tur tidligere på dagen.

FLEST LØP: Jan Billy Aas er stadig like ivrig på å samle løp. Jan Billy ble behørig omtalt i Nrk.no sin reportasje for et par uker siden. Bildet (og forsidebildet) er også fra den artikkelen.

FOTO: CHRISTIAN NICOLAI BJØRKE/NRK

Les hele reportasjen her:

Jan Billy (37) løper konkurranser alene for å nå sitt store mål

Vil du bli med i Påskeløpene?

Det er lenge igjen av påsken – ja egentlig har den jo akkurat startet med Skjærtorsdag som den første helligdagen. Du har hele 7 distanser å velge mellom i Run4life Påskeløpene. Du løper så få eller så mange distanser du selv vil, men fullfører du 4 løp har du også fullført «Påskekarusellen».

Hver dag fra og med onsdag trekkes det også ut en heldig deltaker som vinner en fin premie fra vår samarbeidspartner Right To Play. Den første vinneren var Marit Lundanes, som vil få en flott teknisk t-skjorte, maken til den som har vært brukt daglig av Right To Plays ambassadører og gjester i de daglige, direktesendte treningsøktene på TV2 Sport2 under kampanjen #HeleNorgeTrener.

Eller #HeleNorgeLøper, som vi også kaller det på vår Instagramkonto @sportsmand1 og @run4life.no. Følg også gjerne @righttoplaynorge på Instagram. Mye av hensikten både med #HeleNorgeTrener og med Påskeløpene er jo å få folk opp av godstolen og i aktivitet. Å motivere og inspirere til trening, ikke minst i disse vanskelige koronatider, når svært mange må holde seg hjemme og svært få har mulighet til å gå på ski eller reise på hytta som man gjerne pleier i påsken.

Run4life har fått Right To Play som samarbeidspartner i Påskeløpene. En del av startkontingenten går til organisasjonens veldedige arbeid. Hver dag trekkes det også ut en vinner av en t-skjote eller buff fra Right To Play.
(FOTO: Right To Play)

Løp Påskeløpene – eller bare Påskemaraton

Har du lyst å bl med, finner du all informasjon om Påskeløpene her.

Du kan også for eksempel velge å bare delta i Run4life Påskemaraton, ved å velge en enkeltdistanse i påmeldingsskjemaet og løpe din egen maraton eller halvmaraton i påskehelgen. Det blir uansett egne resultatlister for alle distansene.

Påmelding til Påskeløpene kan gjøres direkte her.

Du kan også bli med i Løpskarusellen – som arrangeres som en virtuell konkurranse med 5 km, 10 km og halvmaraton for tredje året. Nå også med nyskapningen Helgeløpet. Og om Påskeløpene bare varer i påsken, så går Løpskarusellen utover våren, sommeren og høsten.

Invitasjon og påmelding til Løpskarusellen 2020

Husk bare for både Påskeløpene og Løpskarusellen at du følger myndighetenes krav til enhver tid, og holder avstand og tar hensyn til både andre løpere og turgåere.

God påske!

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -