PåskeløpeneRight To PlayRun4lifeVirtuelle løp

NYHET: Run4life Påskeløpene i samarbeid med Right To Play – løp opptil 7 ulike distanser i en variert, virtuell løpsserie i påsken

Sportsmanden og Run4life lanserer i samarbeid med Right To Play et nytt tilbud med en serie virtuelle løp i påskeuken. Med flotte forhold for løping og en annerledes påske for mange, der tusenvis av skiglade mosjonister ikke får reist til fjells på hytta og tatt sine daglige skiturer, så trenger man kanskje litt andre ting som kan motivere til aktivitet i påsken!

Det siste tilskudd på stammen av virtuelle løp er derfor Påskeløpene – en hel serie med ulike løp og distanser fra palmelørdag til 2.påskedag. Du trenger selvsagt ikke løpe alle sammen, det er helt opp til deg selv om du bare deltar på ett eller to av løpene, eller velger å få med deg alle syv distansene. For vi legger opp til et litt annerledes konsept der utfordringen om å fullføre er enda større enn å oppnå en supertid. Med så mange konkurranser er det jo uansett vanskelig å yte maks hver gang.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Man trenger ikke å ta seg helt ut hver gang.

Variert meny

Distansene som inngår i Påskeløpene er følgende:

3000m bane (eller 3km)
5 km (eller 5000m bane)
10 km
Timesløp – løp så langt du klarer på 60 minutter
10 miles (16,1 km)
Halvmaraton
Maraton

Løper du minst 4 distanser har du fullført Påskekarusellen – og for de som klarer å fullføre alle 7 løpene, vanker det en liten premie! I tillegg har vi flotte uttrekkspremier for alle som melder seg på!

Du får også anledning til å teste baneformen med en egen 3000m.

Ut i terrenget?

Man kan også erstatte en eller flere av løpene med et eget terrengløp av samme distanse. Det lages ikke egen resultatliste for terrengløp, men det vil inngå på gjeldende distanse og telle som ett av 5 løp for å fullføre Påskekarusellen.

Vil du løpe i terrenget i påsken, med eller uten staver, kan du gjøre det også.

Right To Play samarbeidspartner

Det er en stor glede å ha Right To Play med på laget til Påskeløpene.

– Dette er et veldig flott tiltak og noe som passer oss veldig godt, sier Jimmy Vika, national director i Right To Play Norge og selv en svært aktiv løper og mosjonist.

Sensommeren 2017 løp Vika 20 maraton på 20 dager i samtlige 20 norske fylker, inkludert Svalbard! Hensikten var å samle inn penger til jenters rett til utdanning i Midtøsten. Du kan lese Sportsmandens reporatsje fra 2017 her:

Løper 20 maraton på 20 dager

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Right To Play er en internasjonal organisasjon som bruker lek som verktøy for å skape varige endringer for de mest utsatte barna slik at de får bedret sin livssituasjon, oppfylt sine rettigheter og styrket sine muligheter til å skape sin egen fremtid. Organisasjonen er til stede i 15 land, og sørger hvert år for at 2,3 millioner barn som vokser opp i fattigdom, på flukt eller i krise får lek inkludert i sin hverdag. Right To Play har i 20 år brukt  lek som metode i krisesituasjoner for å bedre barns helse, utvikling og trivsel, noe vi nå også gjør under koronakrisen.

Fine uttrekkspremier

Alle som melder seg på Påskeløpene er med i trekningen av flotte tekniske trøyer og buffer fra Right To Play! Kanskje noen flere premier også.

SAMARBEIDSPARTNER: Jimmy Vika og Thora Ingeborg Dystebakken i Right To Play – her etter at Vika kun har noen få av sine 20 maraton på 20 dager igjen å løpe i 2017.

– Kom dere ut i aktivitet!

I disse krevende tider trenger vi litt inspirasjon og noe å glede oss over.

Kom dere ut i aktivitet, det er påske!, sa idrettspresident Berit Kjøll på en pressekonferanse onsdag.

HUSK bare anmodningene og kravene fra myndighetene i disse unntakstider, så alle deltakerne må ta hensyn til andre, både turgåere og løpere. Som for Løpskarusellen gjelder det samme for Påskeløpene; løp helst alene og ikke sammen med andre, og hold uansett påkrevd avstand!

For øvrig gjelder samme regler som for Løpskarusellen; «løp når du vil, hvor du vil» innenfor perioden, ta selv tiden og send inn resultatet, dokumentert med link til gps-fil eller bilde av klokken med tid og distanse løpt. (Se nederst for litt mer detaljert beskrivelse.)

Det har jo den siste tiden dukket opp flere andre virtuelle løp. Deltar du i et annet virtuelt løp i påsken, som for eksempel den virtuelle versjonen av Løplabbets Påskeharemaraton, så er det lov å også loggføre den som en av Påskeløpene. Du skal med andre ord i tilfelle få slippe å løpe et nytt maraton, dersom du har løpt et annet virtuelt maraton (eller annen distanse) i løpet av konkurranseperioden.

Påskeløpene kan løpes i perioden fra og med Palmelørdag 4.april og til og med 2.påskedag, mandag 13.april.

«Dagens løp» og Påskeløpene i sosiale medier

Vi vi på hver av de 7 helligdagene i perioden annonsere «dagens løp» på Facebook og Instagram, der man oppfordres til å legge ut eget bilde i Løpskarusellen sin Facebookgruppe eller på Sportsmanden Sportsforum – og merk gjerne bildene dine på Instagram med #påskeløpene og #helenorgeløper – det siste etter mønster fra Right To Play og TV2 sitt pågående opplegg med #helenorgetrener. Vi vil også lage en liten oppsummering fra «dagens løp», men man står ellers helt fritt til selv å bestemme hvilken dag man tar de ulike løpene i hele 10-dagers perioden. Endelige resultater per distanse kommer altså først like over påske, når konkurranseperioden er over.

Det vil også bli innlegg og løpende reportasjer på Sportsmandens nettside og på Facebook. På Løpskarsellen sin Facebookgruppe eller på Sportsmanden Sportsforum kan vi altså motivere hverandre og heie på hverandre underveis ved å legge ut egne bilder.

Følg også med på instagramprofilene @sportsmand1, @run4life.no og @jimmytherunner, samt på Right To Play Norge på Facebook, der man i disse dager altså også kjører kampanjen #HeleNorgeTrener, med sending hver dag kl 13 på TV2 Sport2.

Ja, vi trenger alle litt motivasjon i disse dager, så jo mer aktivitet og engasjement dette skaper i påsken, desto bedre!

INSPIRASJON! Vi trenger litt egen motivasjon, noe å strekke oss etter, et mål vi kan nå – ikke minst i disse tider! Her jubler Sebastian Conrad Håkansson – helt alene – etter å ha nådd målet sitt i Oslo Maraton. Kanskje kan du juble for 5 eller 7 fullførte påskeløp 2.påskedag?
(Alle foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Påmelding og resultatrapportering

Pris for Run4life Påskeløpene med valgfritt antall løp er kr 300,00 – hvorav kr 50 går til Right To Play sitt humanitære arbeid.
Er du medlem i Team Sportsmanden, får du kr 50,- i rabatt og betaler kr 250. Det er også mulig å bare melde seg på en av distansene til kr 150, hvorav kr 50 går til Right To Play.

Påmelding gjøres i eget skjema her:

Påmelding

Resultatrapportering kan gjøres i eget skjema her:

Innsending av resultat

Både påmeldingsskjema og resultatskjema legges også ut på Sportsmanden og Løpskarusellen sin hjemmeside.

Kriterier:

  • Løpet må dokumenteres med gps-fil (fra løps-apper som Strava og Endomondo eller fra Garmin, Polar, Suunto eller annen løpeklokke) ved innsending i skjema.
  • Alternativt sendes bilde av klokken med distanse og tid (nytt) – men samme resultatskjema brukes her også sånn at alle resultater kommer inn i databasen. 
  • Loggført distanse på gps må være minimum angitt distanse (f.eks. 5,0 km – 10,0 km eller 21,098 km og netto fall i løypeprofilen må ikke være mer enn henholdsvis 10 meter, 20 meter eller 30 meter hvis det ikke er en rundløype eller frem-og-tilbake løype.
  • Du må altså passere «målstreken», men det gjøres ingen tidsjustering for løpte meter utover de gjeldende distansene. Er du sen med å stoppe klokken, vil altså tiden ikke justeres, så det gjelder å være snar på stoppknappen, men ikke stoppe klokken før målstreken for full distanse er nådd! 
  • Du må starte klokken når du starter løpet, og stoppe tiden når «målstreken» er passert. En «innebygd» 5km som mellomtid fra f.eks kilometer nummer 3 til og med kilometer nummer 7 på en gps-registrering vil altså ikke godkjennes som en 5 km.
  • Man kan sende inn resultater fra andre virtuelle løp som tellende også i Påskeløpene. 

Påskeløpene er altså et eget arrangement og inngår ikke i Run4life Løpskarusellen i utgangspunktet, men resultatene på 5km, 10km og halvmaraton vil også gjelde i Løpskarusellen 2020 dersom man også sender inn disse resultatene til Løpskarusellen på vanlig måte via gjeldende, eget skjema for Løpskarusellen.

All informasjon om Løpskarusellen finner du her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “NYHET: Run4life Påskeløpene i samarbeid med Right To Play – løp opptil 7 ulike distanser i en variert, virtuell løpsserie i påsken