Right To PlayUltraløpVeldedighet

Thomas Stordalen sin tøffeste utfordring

Løper 320 km i ultraløpet TEC200 som ambassadør for Right To Play bare to år etter at han knapt kunne løpe!

Den særdeles fremgangsrike og ivrige ultraløperen Thomas Stordalen har hatt litt av en utvikling etter at han helt la om livsstilen sin for to år siden. Tidligere i vinter løp han Bislett Indoor 50km på godt under 4 timer, men nå skal kraftkaren ut i en langt større kraftprøve i et løp som er over seks ganger så langt! Fredag 17.april starter nemlig Stordalen på sitt livs løpsutfordring i ultraløpet TEC200 utenfor Stockholm. Løpet er på hele 200 miles, altså nesten 322 km, med en tidsfrist på 53 timer!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg har ikke alltid vært en løper og for litt over to år siden var jeg overvektig og kunne knapt nok løpe. Men jeg tok et valg som for alltid ville forandre livet mitt og jeg har på disse årene tatt store steg i livet mitt, forteller Thomas Stordalen.

3689
Thomas Stordalen kan være stolt over de endringene han har gjort og resultatene han har oppnådd på bare vel to år etter at han la om livsstilen og startet med løping. Likeledes at han nå ønsker å gi noe tilbake, som ambassadør for Right To Play.

Thomas Stordalen har nå blitt ambassadør for den veldedige organisasjone Right To Play.

– Gjennom min livsstilsendring de siste par årene har jeg også i enda større grad skjønt viktigheten av å gi noe tilbake. Jeg har selv hatt mine nedturer i livet og jobbet veldig hardt for å komme dit jeg er i dag. Jeg har et stort ønske om at så mange som mulig blir med og bidrar når jeg skal ut på min livs tøffeste reise, både mentalt og fysisk. Et ultraløp på 320 kilometer er ikke for hvem som helst, men det å vite at jeg løper for dette fantastiske formålet vil gjøre at motivasjonen min vil være på det råeste under dette løpet, forklarer Stordalen i forbindelse med innsamlingsaksjonen han har satt i gang.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Her er hele meldingen fra Thomas Stordalen:

Right To Play er en utøverdrevet, internasjonal, humanitær organisasjon som bruker lek og idrett som en arena for utvikling av barn og unge i verdens mest vanskeligstilte områder. Her hjemme i Norge er vi veldig privilegerte og vi bor i et land med stor rikdom. De aller fleste barn og unge i dag går på skole, driver med idrett og andre aktiviteter og har det stort sett veldig bra. Både foreldre og andre omsorgspersoner er veldig flinke til å gi barn frihet til å kunne velge selv hva de ønsker å drive med når det gjelder fysisk aktivitet. Fra ung alder av er det masse fokus på lek og det å ha det moro. Men ute i den store verden er det ikke alle som har disse muligheten og jeg brenner veldig for det Right To Play står for og kommer til å kjøre en innsamlingsaksjon i forbindelse med mitt neste ultraløp, TEC200 i Sverige.

Jimmy Vika i Right To Play.

Jeg tok kontakt med Jimmy for en tid tilbake og han likte umiddelbart min ide og da var vi i gang. Jimmy er Fundraising Manager her i Norge og var blant annet mannen bak en større innsamling under fjorårets Oslo Maraton hvor han løp alle distansene etter hverandre. Både maraton, halvmaraton og 10 kilometer. Jimmy sier følgende om mitt initiativ:

«Vi setter utrolig stor pris på initiativet til Thomas. Det er fantastisk at han vil bruke oppmerksomheten rundt sitt løpeprosjekt til å genere noe positivt for barn i vanskeligstilte områder. Jeg har selv blitt kjent med Thomas gjennom løpingen og er like imponert som alle andre i forhold til det han har fått til på kort tid. Men det som imponerer meg minst like mye er hans omtanke og engasjement for andre. Vi gleder oss til samarbeidet!»

3690
Thomas Stordalen sammen med Fundraising Manager i Right To Play, Jimmy Vika, selv en særdeles ivrig ultraløper som blant annet var en av to som løp alle tre distansene under Oslo maraton i fjor, selvsagt med innsamling til Right To Play.

Mål for aksjonen

Jeg har en klar målsetting om å samle inn 10.000,- før løpet starter og tror absolutt det er en realistisk sum med tanke på at det er noen uker til. Jeg har et stort nettverk på sosiale medier og kommer til å bruke det aktivt i ukene fremover. Tenk så fantastisk om målsettingen hadde blitt nådd rett før løpet starter. Det vil gi meg en ekstra boost av motivasjon når jeg skal slite meg rundt i løypa som totalt strekker seg over 320 kilometer. Tidsfristen for løpet er 53 timer så dette blir nok min livs største utfordring, både mentalt og fysisk. Men jeg brenner virkelig for å hjelpe andre mennesker og dette er en flott anledning for meg å gi noe tilbake.

Hvordan kan jeg bidra?

Som privatperson har jeg satt et nedre beløp på 50,- og er det en bedrift som ønsker å bidra er det nederste beløpet 300,-

Det er en veldig enkel måte å gjøre bidraget på da jeg har opprettet en online innsamlingsaksjon hvor du med noen få museklikk kan gi ditt bidrag.

Gå inn på linken under så kommer du rett inn på denne innsamlingsaksjonen.

http://bit.ly/1A8JCgj

Foredrag i etterkant

Jeg har ikke alltid vært en løper og for litt over to år siden var jeg overvektig og kunne knapt nok løpe. Men jeg tok et valg som for alltid ville forandre livet mitt og jeg har på disse årene tatt store steg i livet mitt. Jeg har nå en kjempebra leder jobb i Sykehuspartner, har gått ned over 30 kg og bruker mye tid på mental trening og personlig utvikling. Jeg er også veldig opptatt av å fortelle min historie til andre på en motiverende, engasjerende og inspirerende måte. Underveis i dette løpet vil jeg både filme og ta bilder og det vil i etterkant bli mulighet for å hente meg for å holde et morsomt foredrag om livsstilsendring, vektnedgang, personlig utvikling og dette utrolige ultraløpet på 320 kilometer.

Da gjenstår det bare for meg å si takk for oppmerksomheten med et stor ønske om at akkurat du og dere vil bidra med noen kroner til et fantastisk formål.

 

FU4A0304
Thomas Stordalen overrasket seg selv og mange andre ved å løpe 50 km inne på Bislett på 3.53.32 tidligere i vinter. Nå skal han ut på en langt tøffere reise. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

 

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -