UltraløpVeldedighet

Løpende rapport fra Erik Nossum – 2 dager på vei fra Bergen til Oslo

Erik Nossum er godt i gang med løpet sitt fra Bergen til Oslo – Norge på tvers. Her er hans rapporter fra de to første dagene:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Erik Nossum løper Bergen - Oslo til støtte for ME-saken. Foto: Erik Nossum har selv sendt Sportsmanden dette bildet underveis på sin ferd.
Erik Nossum løper Bergen – Oslo til støtte for ME-saken. Foto: Erik Nossum har selv sendt Sportsmanden dette bildet underveis på sin ferd.

DAG 1 – mandag 15.juli

Løpet startet kl 0800 fra Bergen Togstasjon. Sov elendig på toget, hadde ikke tatt meg råd til sovekupé som kostet 3 ganger så mye.

Ruta gikk sydover retning Nesttun/Midtun for så å svinge Hardangerveien nordover igjen mot Arna. Support og følgebilsjåfør Per Audun Heskestad guidet meg ut av Bergen og det var opp og ned langs foten av Ulriken fra første stund. Den verste, mest svingete og trafikkfarlige veien var faktisk mellom Nesttun og Arna. Rundt Garnes og mot Trengereid fulgte jeg stort sett gamleveien rundt tunnelene da det var forbudt å løpe langs nye E16. Ved Trengereid gikk veien over i RV7 retning samnanger og Hardanger. Svært kupert med mengder av stigninger, minst like mye som jeg hadde fryktet, men greide likevel etappemålet på 2 maraton og avsluttet like øst for Norheimsund, 89 km fra Bergen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

13 grader ved start og tiltagende nedbør/gjennomtrengende yr som ikke ga seg før i kveldingen. 11 grader og litt yr ved målgang. Skiftet klær og sko etter hvert som tingene ble ubehagelig blaute. Lang 2-timers pause ved 15-tiden kombinert med middag og en god times søvn gjode godt og ga nye krefter. Flere mennesker stoppet og snakket med oss og oppviste stor entusiasme for prosjektet. Moro, oppmuntrende og motiverende.

Ny dag i morgen og stor spenning knyttet til hvor mye er det igjen i beina. Har litt vondt nå i hamstrings og en ankel, vi får se om 5-6 timer, da er det «On the Road again».

Erik Nossum er ved godt mot etter to dagers løping. Men regnet har vanskeliggjort fotograferingen... Foto tilsendt av Erik Nossum
Erik Nossum er ved godt mot etter to dagers løping. Men regnet har vanskeliggjort fotograferingen… Foto tilsendt av Erik Nossum

DAG 2 – tirsdag 16.juli

Hei!
 
Dagens etappe fra Norheimsund til Indre Eidfjord var en sliteetappe av en annen verden. Gårsdagens mange høydedrag og til dels fjelloverganger satt skikkelig i beina og i dag greide jeg bare 73 km. Mye tett yr og småregn i dag også og mye stigninger og høydedrag, ble skikkelig blaut flere ganger. Heldigvis var biltrafikken på dagens strekning mye mindre. 
 
Til alt overmål var Vallaviktunnelen stengt/forbudt for fotgjengere og syklister. Omveien rundt mellom Granvin og Ferjeleiet Bruravik er ca 20 km lengre og med kraftige stigninger. Besluttet derfor å ta ferja fra Kvanndal til Kinsarvik og løpe derfra mot Eidfjord.
 
Føttene er fortsatt fine til tross for våte sko begge dager, takket være forhåndsplastrigen med Compeed, effektive og nyttige greier!
 
 Har ikke tid til mer, må sove nå…..
 
 
Hilsen Erik

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

5 thoughts on “Løpende rapport fra Erik Nossum – 2 dager på vei fra Bergen til Oslo

Kommentarfeltet er stengt