LøpingStor-Oslo

Langrennsløper Joar Thele vant varme Bygdøymila

Sommerlige temperaturer på Bygdøy i oktober

Det har vært en stor og aktiv løpshelg på Østlandet. Etter Hytteplanmila på lørdag, var det Bygdøymila sin tur på søndag. Flest deltakere var det på hoveddistansen 10km, der hele 781 var påmeldt og 681 stilte til start. Totalt var nærmere 1500 påmeldt, selv om ikke like mange løp. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Raskest var Lyngutten Joar Thele, som ledet Vasaloppet i nærmere syv mil i vinter og som ble belønnet med kontrakt i det beste langløpslaget de siste årene, som før årets sesong har skiftet navn (ny sponsor) fra Team Santander til Team Ragde Eiendom – fortsatt med evigunge Anders Aukland som lagkaptein.

Joar Thele – som også vant Grefsenkollen Opp i sommer, er imidlertid en spennende tilvekst, og han ser ut til å ha lagt et bra grunnlag for vinteren. I hvert fall ble den ikke helt lette milen på grusveier og stier på Bygdøy gjennomført på gode 31.55 til utklassingsseier med nesten tre minutter til Henrik Hanssen fra Ullensaker/Kisa IL (34.52) og Bjørnar Slettvåg fra Team Sportsmanden ( 35.34) på tredjeplass. 

Kvinnenes 10km ble vunnet av kvinnen som har årets raskeste maratontid (2.37.53) og vinner av halvmaraton i Oslo de to siste årene, Runa Skrove Falch fra Sportsklubben Vidar på 36.37, foran Julie Marie Larsen fra Tjalve (37.48), med Margrethe Bergene fra Sturla på tredjeplass (38.32).

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–Fin økt av Runa, drøye 30 km, siste 10 avsluttes med seier i Bygdøymila, skrev trener Jack Waitz på Facebook etterpå. Det er vel det som kalles en progressiv langtur… 

Fem av de seks på pallen fra Bygdøymila: Fra venstre Henrik Hansen, Joar Hele, Bjørnar Slettvåg, Julie Marie Larsen og Runa Skrove Falch. (Foto: Andreas Pettersen) 

–Arrangementet på Bygdøy er veldig bra. Praktiske deltagerpremier som buffer og luer i stedet for medaljer er veldig bra! Og de hjemmebakte bollene er Norges beste! forteller løpets treer Bjørnar Slettvåg til Sportsmanden.

–Løypa på Bygdøy er veldig fin første halvdel på fine småkuperte grusveier. Siste halvdel er litt verre med krappe svinger og bratte bakker på asfalt, tilføyde den sterke løperen fra Team Sportsmanden, som lenge løp i tospann med Henrik Hanssen, inntil sistnevnte rykket fra med halvannen kilometer igjen.

–Selve løpet var ganske bra, men ikke noe maksløp, avslutter Slettvåg, som har hatt stor fremgang i år med perser både på 10km og på halvmaraton.  

PS: Vi antar at det er feil i resultatlisten, der Kristin Inao fra Oslo fortsatt står oppført som vinner av løpet med 36.32 på EQ Timing sin offisielle resultatliste… 

6 km ble vunnet av Jan Marcus Nilsen Solheim fra Bøler IF på 18.56 og Sofie Nordsveen Hustad fra Kjelsås IL på 20.06. 

Alle resultater


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -