SjusjøenTerrengløp

Sjusjøløpet i mål for sjette gang

150 løp Sollifjellrunden eller Sjusjøvannet rundt

«Bare» 150 løpere fullførte Sjusjøløpet som ble arrangert lørdag 11.august – med 104 i den korte runden som stort sett går på grus rundt Sjusjøvannet på en drøy mil, og 46 i den lengre og krevende fjell- og terrengrunden på rundt 23 km over Sollifjell, Mostefjell og Snørvillen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
VANT: Simen Næss Berge (Arkivfoto)

Om deltakelsen ikke var all verden, stedet og omgivelsene tatt i betraktning, så var det mange gode løpere med. Sjusjøvannet rundt ble vunnet av Simen Næss Berge fra Lillehammer IF på 37.31, foran sterke løpere som svenske Erik Sjøquist og Petter Soleng Skinstad, med en av landets beste ultraløpere John Henry Strupstad helt nede på 6.plass.  På forsidebildet fra tilsvarende løp i 2016 er Bjørn Egil Nordseth og Mårten Soleng Skinstad i front av gruppen. Begge var med i år også, til henholdsvis 4. og 10.plass. 

Hamarpolitiets Ida Gjermundshaug Pedersen vant kvinnenes runde rundt Sjusjøvannet på 42.24, nøyaktig to minutter foran Tonje Skjedstadås fra IL Varden Meråker.

Den krevende Sollifjellrunden ble vunnet på imponerende vis av en amerikansk langrennsløper ved navn Braden Becker på 1.29.55, over tre og fire minutter foran de sterke løperne Sondre Fylling og Didrik Hermansen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

O-løperen Emilie Westli Andersen fra Løten O-Lag vant lengste distanse for kvinnene på 1.43.39 og viste styrke ved å slå Marthe Katrine Myhre med tre og et halvt minutt, med Kristine Fjeld som treer. 

Etter en fantastisk periode med knusktørt underlag bøttet det ned med nedbør dagen og natten før løpet, men forholdene var likevel meget bra, selv om de tørre myrene dermed ble nesten like bløte som de pleier å være på langrunden.

Team Sportsmanden var også bra representert på Sjusjøen, med 5.plass til Pål Onsrud og klasseseier i M60-64 år til Gunnar Skandsen på 23,5km, der også teammedlemmene Marthe Myhre altså ble en god nummer 2 for Lillehammer FIK – mens Bjørn Egil Nordseth tok en sterk 4.plass på 10km (og 2.plass i klasse M40-44 år) for Gjøvik FIK. 

Alle resultater

Se tidligere reportasjer fra Sjusjøløpet og andre arrangement fra Sjusjøen på Sportsmanden HER.

Ny mulighet for å løpe et flott terrengløp i Skeikampen Rundt, som går førstkommende lørdag, 18.august

Og gikk du glipp av dette flotte løpet, har du en ny sjanse til å få med deg et flott terrengløp i områdene rundt Lillehammer til helgen. Da går nemlig den fjerde utgaven av Skeikampen Rundt i fantastisk høyfjellsterreng med start og mål i nedre del av alpinbakken ved Skeikampen. Løpet er på 12,2 km med 347 høydemeter, og synes du det er for langt eller for tøft, er det også mulig å velge løyper på 8,7 eller 3,7 km.

Sportsmanden vil være til stede under årets Skeikampen Rundt, slik vi var det i den første utgaven av løpet i 2015. Den gangen vant Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Lars Sandstad Skjeset – og vi laget denne reportasjen:

Strålende i Skerikampen Rundt – Knallsuksess for nytt terrengløp i praktfulle omgivelser

Vinteridrettstjernene Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Fanny Horn Birkeland (t.v.) tok de to første plassene da det første Skeikampen Rundt ble arrangert i 2015.

Bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Hjemmeside og påmelding 

Sportsmanden.no

 

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -