FollotrimmenLøpingTerrengløp

Henrik Brøvig mot rekord i Follotrimmen

Har vunnet alle 6 løpene når 2 løp gjenstår

Henrik Brøvig (bildet) fortsetter å herje i Follotrimmen. Onsdag kveld vant han det 5,3 km lange løpet fra Langhus. Når kun to løp gjenstår, har Brøvig gjort rent bord i årets Follotrimmen. Rekorden til Jan Billy Aas fra 2007 er på syv seire og en andreplass. Denne gangen fikk han imidlertid sterk konkurranse av den gode langrennsløperen Emil Wiig fra Ski, som har vunnet Follotrimmen tidligere – og av fremgangsrike Geir Gjessing – som har tatt nye steg etter å ha meldt seg inn i OSI.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
HARD ÅPNING: Klar til start i bakken utenfor Langhus skole for det sjette løpet i Follotrimmen.

Wiig tok kommandoen fra start, men Brøvig, som primært er langrennsløper han også – er ikke lett å bryne seg på. Nok en gang koblet han etter hvert grepet og der vi stod med om lag en kilometer igjen til mål, var det Henrik som dukket først opp i skogen. Luken var ikke veldig stor, men seieren ble sikret med 14 sekunder til Gjessing, som imponerte med tilsvarende avstand til Wiig på tredjeplass. 

Deretter fulgte Team Sportsmandens Roger Thompson, Hans Ranøyen Houmb og Jan Billy Aas, som holdt unna for enda en tidligere «Follotrimmen-konge», Geir Simonsen fra Drøbak-Frogn IL. Det ble også klasseseire til Thompson, Aas og Simonsen i henholdsvis M40-44 år, M35-39 år og M50-54 år. 

Geir Gjessing ser ut til å ha tatt enda noen steg i løpet av sommeren og var lett i steget en kilometer før mål, ikke langt bak lederen Henrik Brøvig. Trolig er det et tidsspørsmål før den trofaste Follotrimmeren får sin første totalseier.
Emil Wiig slo gjennom som tenåring blant annet med flere topplasseringer og seire i Follotrimmen for noen år siden. Nå var han tilbake, men måtte nøye seg med tredjeplassen.
Lettbente og alltid solide Roger Thompson i sin spesielle Liverpool-singlet fulgte på fjerdeplass.
To tidligere «konger» av Follotrimmen som begge omtrent har gjort rent bord i enkelte sesonger. Jan Billy Aas holder unna for Geir Simonsen med 5 sekunder i mål.

Silje Christiansen raskeste kvinne på Langhus

På kvinnesiden var det også mange gode løpere med i det første høstløpet. Og mens det altså foreløpig kun er en vinner av gutta, har de fem første løpene blitt vunnet av fire forskjellige kvinner, som kom på rekke og rad i onsdagens løp: Den sterke Driv-løperen Silje Christiansen – lederen av Sportsmandens Løpskarusell – vant for andre gang i år med 21.01, foran purunge Ellinor Fossheim Solberg (21.50), vinner av det andre løpet – Emilie Kongsten (22.19), vinner av første løp – og Margrethe Førre Nardocci (22.57), som seiret i de to siste løpene før sommerpausen. Unge Alva Niklasson snek seg imidlertid også foran Nardocci og tok fjerdeplassen totalt på Langhus med 22.38.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det var hardt i dag. Jeg følte meg ikke trygg og måtte snu meg et par ganger, fortalte vinneren Silje Christiansen etterpå.

Tross seier mente hun å ha litt å gå på formmessig etter sommerpausen. Heller ikke treer Emilie Kongsten er nok helt i toppform etter å ha slitt med en hamstringskade i sommer, som hun pådro seg i Follotrimmens fjerde løp fra Finstad, men hun er skadefri og tilbake i full trening. 

VANT: Silje Christiansen fra IL Driv var raskeste kvinne i Follotrimmens første høstløp.
LETT I STEGET: Det skal bli spennende å følge unge Ellinor Fossheim Solberg i årene fremover. Talentet og steget har hun nok fra pappa Håvard, mannen som har løyperekorden i Follotrimmen på Langhus.
Bra steg også på Emilie Kongsten, som tok enda en «pallplass» i Follotrimmen.
NORSEMAN OG SPORTSMAND: Charles Granquist fra Team Sportsmanden fikk endelig fullført drømmen om Norseman Xtreme Triathlon, som han fullførte på imponerende 12 1/2 time til 36.plass av gutta, langt foran f.eks «action»Frank Løke. Det ble klasseseier i M45-49 år på Langhus på 20.51.
Dobbetlvinner i Follotrimmen Margrethe Førre Nardocci ser ganske så uanstrengt ut….
… men jages av tre litt mer «innbitte» menn, de to Team Sportsmanden-løperne Christoffer Ladstein og Dag Hjerpseth, samt Fredrik Sandnes (120).
STERK: Knut Lyngar i farta! -Jeg prøvde å pose for fotografen i dag når ikke kroppen spilte på lag, uttalte friskusen etterpå. Tiden 23.09 og 3.plass i M35-39 år er da ikke så gale for løperen fra Stigo XC Team.
Ultraløper og superveteran Lars Dørum holder koken. Det ble seier i klasse M65-69 på 23.32. Her jages han av de to Ås IL-løperne Stine Aarstad – treer i K40-44 år og Bjørn Huso – toer i M55-59 år.
Løpeglede demonstrert av Vivian Tiltnes fra Team Coop…
…og av Tonje Bringsvor (t.h.) med følge.

 

Her er resultatene

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no – 200 bilder legges også ut i eget Facebook-album! 


Sportsmanden.no

 

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -