BirkenLangrennSjusjøen

Kaldt, trått og strålende start på Birkenhelgen

Stemningsrapport fra FredagsBirken

Det var en fantastisk vinterdag da FredagsBirken gikk av stabelen i strålende sol og nesten helt uten den ofte plagsomme vinden. Med mellom 10 og ned mot 20 minusgrader ved start og enkelte steder underveis var føret temmelig trått – «ja, ikke så rent lite trått!» – fortalte en av deltakerne.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I SkøyteBirken, eller FredagsBirken fristil som ble arrangert for andre gang, fikk favoritten og fjorårsvinner Anders Gløersen hard kamp av Johan Tjelle og Petter Soleng Skinstad, men den stilfulle Rustadløperen avgjorde i spurten. På forsidebildet er de tre i samme rekkefølge som i mål på sletten etter Midtfjellet. Martine Ek Hagen, som har blitt hele Norges «storbonde» etter Farmen kjendis, var utilnærmelig og tok en klar seier i kvinnenes renn, foran Marion Rønning Hüber og Tuva Toftdahl Staver.

I FredagsBirken klassisk ble det gledelig gjensyn med en gammel Lillehammer-helt, og Bjørn Dæhlie var ikke snauere enn at han vant i suveren stil – nesten som i gamle dager – som enestemann like under tre timer på det trå føret. Kristine Høgli vant kvinnenes klassiskrenn.

Her er en liten stemningsrapport. Vi oppdaterer senere – også kommer selvsagt med mer fra morgendagens hovedrenn, der ingen ringere enn Petter Northug har meldt sin plutselige ankomst. Været og føret ser ut til å bli omtrent som i dag, så det blir neppe rekorder i det 80.Birkebeinerrennet, men flott kommer det til å bli, skal en dømme etter dagens vorspiel!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Martine Ek Hagen imponerte og vant soleklart.
Tiva Toftdahl Staver tok tredjeplassen.
Det var lurt å kle seg litt ekstra i kulden.
Sigrid Bilstad Neraasen tar femteplassen, mens maratonløper Marthe Katrine Myhre – tre ganger vinner av Birkebeinertrippelen – gjorde et aldri så lite comeback i skisporet med åttende plass – for Team Sportsmanden!
Klubbkamerater.
Det strømmer på med fristilsløpere.
Gamlekongen Dæhlie lurte oss, men Oliver Bræin Furuli blir nummer 3.
Og Øystein Tallhaug Engelstad avanserte til 2.plass i mål,
Godt med litt mat og en pust i bakken ved Røde Kors-hytten ved Midtfjell.
Sjusjøen neste…
Arvid Mathiesen fra Team Sportsmanden gikk sitt femte FredagsBirken og sitt niende renn totalt.
Flere blide løpere!
Smilet satt løst i det praktfulle været, og nå er det verste over også.
Ikke alle har sin egen fanklubb eller eget team. Men Team Bjerkrheim har mye å juble for og lager kjempestemning. I dag var det Kjetil Andre Bjerkrheim de heiet på, i morgen er det far og onkel Tore og Terje – legender i Birken-sammenheng.
Team Bjerkrheims heiegjeng – i hvert fall deler av den – vil nok gjøre seg enda mer hørt i morgen!
Men jaggu hadde Team Bjerkrheim mye å juble for i dag også – da Kjetil Andre Bjerkrheim fosset inn til 6.plass – bare 7 minutter bak vinner Gløersen.
Det ble ekstra trått for lovende Thomas Bücher Johannessen (t.h.) og broren, som sammen med flere andre ble stående igjen på Natrudstilen i morges. Sjåføren kom aldri. Dermed fikk ikke NM-tremilas store sensasjon testet om NM-formen er intakt. Femmila i NM del 2 er uansett neste mål, Og gutta var like blide og la inn noen langdrag i stedet for å gå 54 km fra Rena til Lillehammer.


Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden

Alle resultater

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -