DrammensmaratonHalvmaratonLøpingMaratonOslo MaratonStor-Oslo

Store endringer med «retro løype» og tøff profil i Oslo Maraton

Men raske løyper får du  i «10 for Grete» – og i Drammensmaraton to uker tidligere!

Løypene til årets Oslo Maraton er nå klare. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Grunnet omfattende byggearbeid i Bjørvika har løypesjef sett på andre alternativer og en spennende løype er nå klar! melder Oslo Maraton i sin siste informasjonsmail.

Stor stemning og glade løpere under fjorårets halvmaraton i Oslo. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no)

Og en titt på det ferske løypekartet viser også at dette ikke er noen rask rekordløype på halvmaraton eller helmaraton, men en løype som ligner litt på den som var i bruk «i gamle dager». Oslo Maraton ved løypesjef Tim Bennett, som selv deltok en rekke ganger fra «storhetstiden» på 80-tallet, kaller det da også for en «retro løype»:

-På 80 tallet, som er det løypesjefen husker best – så ble det løpt mer inne i byen, bla opp Markveien. Det huskes sikkert mest fordi det var en real bakke hvor løypesjefen som regel måtte ta en do pause for å komme helskinnet opp veien. Markveien blir ikke en del av årets løype, men lignende utfordringer er funnet. Det betyr at årets trase, på mange måter blir en «retro løype». Litt mer kupert, litt mer plass, litt mer spennende – men også da mer utfordrende!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Starten går som før på Rådhusplassen, men etter en tur i Drammensveien settes kursen via Kirkeveien og en runde rundt og gjennom Frognerparken. Deretter går den tilbake til kjente trakter de siste årene mot Skøyen, langs Frognerstranda og til Akershusstranda, før neste store endring når kursen deretter settes til Ullevålsveien og rundt St.Hanshaugen, før man igjen løper sørover til mål på Rådhusplassen på halvmaraton. Maratonløperne legger ut på samme runden en gang til.

Løypeprofilen viser at det går jevnt oppover til rundt 60 m.o.h. fra kilometer nummer 2 til kilometer nummer 5 – og senere fra cirka 15 km-merket til vel 17 km – henholdsvis opp mot Frognerparken og St.Hanshaugen.

Hele løypesjefens beskrivelse kan du lese her

Se løypekartet og løypeprofilen her

Men med endringene får man sett enda mer av Oslo enn i den tidligere løypen, og ikke alle maratontraséer trenger jo å være raskest mulig for å ha suksess, noe ikke minst Bergen City Marathon har klart med bravur.

For de som ønsker en rask løype, reklamerer arrangøren med «10 for Grete»:

-Ønsker du å sette personlig rekord på 10 km, bør du delta på «10 for Grete» 16. september! skriver arrangøren.

Mer om løypene og arrangementet på hjemmesiden her.

Drammensmaraton et raskt alternativ

PERSELØYPE: Katrine Kvernmo vant kvinnenes halvmaraton og satt ny pers i fjorårets halvmaraton i Drammen. Hun kommer tilbake i år sammen med en fyldig tropp fra Trømsø Løpeklubb. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

For de som ønsker en rask halvmaraton på Østlandet, eller en rask 10 km eller 5 km, er Drammensmaraton 13 dager tidigere et godt alternativ. Drammensmaraton som også har lange og stolte tradisjoner, har ikke lenger helmaraton på programmet, men arrangøren reklamerer med svært raske løyper både på halvmaraton, 10km og 5km, noe også fjorårets arrangement viste.
Drammensmaraton går søndag 3.september.

Med to uker til Oslo Maraton er Drammen et perfekt sted å spisse formen, skriver arrangøren også på sin Facebookside.

Se løypekartet til Drammensmaraton (halvmaraton og 10 km) her

Se løypekartet til 5km i Drammen her

Mer om Drammensmaraton på hjemmesiden her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -