Sykling

Verdensstjerner til Glava Tour

Og kanskje kommer Contador også!  

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Lagene til Glava Tours ble offentliggjort i dag, og det går mot en svært interessant tour, som for mange blir generalprøve og siste oppkjøring til Tour de France. Edvald Boasson Hagen vil selvsagt forsvare fjorårsseieren, men vil få hard kamp både av sin tidligere hjelperytter Lars Petter Nordhaug og av Alexander Kristoff. Vinneren av Milano-San Remo, Gerald Ciolek, vil også garantert ha et ord med i laget. Det samme vil muligens også Alberto Contador! Saxo Tinkoff Bank har nemlig én plass ledig etter foreløpig kun å ha meldt på sju ryttere, hvorav et par skal være er i den innerste kretsen rundt Contador. Så kanskje den omstridte spanjolen blir hardeste konkurrent til Edvald Boasson Hagen?

GlavaTour_2012-Lillehammer-EBHvinner
Edvald Boasson Hagen vinner her «kongeetappen» i fjorårets ritt, med målgang i Lillehammer sentrum, etter å ha syklet forbi hjemgården sin underveis. Det er ikke vanskelig å se at dette var et stort øyeblikk for vår beste syklist de siste par årene.
Alle bildene er fra fjorårets ritt, gjengitt med tillatelse fra arrangøren.


Pressemelding: Verdensstjerner på lagene til Glava Tour

Vi lanserer i dag bruttotroppene til Glava Tour som starter neste uke. Lagene har allerede vært kjent en stund, men oppsettet til det enkelte lag har inntil nå ikke blitt offentliggjort.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Mange sterke ryttere

Norges største sykkelritt arrangeres 15.-19.mai, og vil som startlisten viser samle et meget godt startfelt.

Glavatour_2012_Nordhaug-Hagen
I fjor gjorde Lars Petter Nordhaug (t.v.) en kjempejobb som hjelperytter for sin kaptein i Sky-laget, Edvald Boasson Hagen, men ble likevel selv nr 3 sammenlagt. I år er ikke de to kompisene lenger lagkamerater og blir i stedet harde konkurrenter!

Fjorårsvinner Edvald Boasson Hagen er på plass og vil forsvare fjorårsseieren, og det bygger opp til en duell med tidligere hjelperytter Lars Petter Nordhaug som nå sykler for Team Blanco. Alexander Kristoff og hans Katusja-lag er også et av de sterkere lagene på lista, og han vil garantert markere seg i de avsluttende spurtene. Hele 35 nasjoner er representert i rittet, og vi må også nevne vinneren av Milano-Sanremo, Gerald Ciolek som en rytter vi forventer kommer til å sette farge på rittet.

Alt i alt er det mange spennende navn for de som vil være med å sette sitt preg på de fem etappene. Fire norske kontinentallag stiller til start med sine sterkeste mannskap, og vil få verdifull matching mot flere av verdens beste ryttere. Flere av de norske kontinentallrytterne er også sterke nok til å kunne markere seg godt på etappene og også i sammendraget.

Full fart fra fjorårets Glava Tour. I år blir det enda bredere TV-dekning både fra helikoptere og motorsyklister.
Full fart fra fjorårets Glava Tour. I år blir det enda bredere TV-dekning både fra helikoptere og motorsyklister.

På TV i hele Europa og deler av Asia

TV 2 vil som i fjor ha en meget god dekning av rittet på hovedkanalen. Det skal sendes daglig opp i mot tre timer direkte. Vi er også meget godt fornøyde med å ha fått på plass en avtale med Eurosport som sikrer sendeflate utenfor Norges grenser.  47 land i Europa og 17 land i Asia og Oseania vil ha tilgang til sendingene fra rittet. Glava Tour vil i Europa stort sett bli sendt på Eurosport 1, mens Italia rundt sendes på Eurosport 2. Sendetidene finner du her:

http://www.glavatour.no/no/tv-2-og-eurosport-sender-glava-tour/

Folkefest

Glavatour_2012-5etp-Edvald-i-gult
Alt bør ligge til rette for at årets utgave av Glava Tour blir en minst like stor folkefest som i fjor. Så spørs det om vi får se Edvald Boasson Hagen, eller noen av de andre nordmennene, i gul trøye i år også, som her da Edvald sikret sammenlagtseieren på siste etappe til Hønefoss.

Det bygger opp til folkefest langs løypene. Vi får stadig inn nye rapporter om små arrangement som settes i gang langs de 899 km løpet passerer i løpet av de fem dagene.

Her er startlistene for alle lagene

Anders Eia Linnestad
Prosjektleder
Cycling Event Norway

www.glavatour.no

Les også: Høyt nivå i årets Glava Tour

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -