Sykling

Superveteranen satser mot tre VM i år

Gunn-Rita Dahle Flesjå mener det er perfekt med eget lag

Superveteranen Gunn-Rita Dahle Flesjå fortsetter karrieren i eget profflag, etter at laget hun har kjørt på en årrekke, Multivan-Merida, ble lagt ned etter forrige sesong. Dahle selv ser på dette som optimalt, da hun nå i langt større grad kan konsentrere seg om treningen og det sportslige, mens det ville gått mye mer tid både til reising og promotering i et utenlandsk profflag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Gunn-Rita Dahle på vei til sin 9.seier i Birkebeinerrittet i fjor.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

– Jeg har egentlig tre VM som jeg muligheten til å stille til start i i årets sesong, så bare det er jo spennende i seg selv, uttalte hun til TV2. Først er det terreng maraton i slutten av juni, deretter VM terreng rundbane i Cairns i Australia i september og 14 dager senere er det landeveis-VM i Bergen, som veteranen også håper å kvalifisere seg til.

På spørsmål om hva som ville være det gjeveste å vinne, svarte OL-vinneren fra Athen i 2004 følgende:

– Jeg vil ikke rangere det, en VM-trøye er like gjevt uansett. Hun siktet da til de to terreng-mesterkapene, der hun har et uttall av mesterskap fra før. Med hele 10 VM-gull, 28 mesterskapsmedaljer og fire sammenlagtseire i verdenscupen, er hun tidenes mestvinnende terrengsyklist. Landeveis-VM blir mer en bonus, dersom hun klarer å kvalifisere seg.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Du gir deg ikke! (Å vinne) landeveis-VM er veldig lite sannsynlig, men jeg skal være i toppform, så får vi se hvor langt det rekker, uttalte superveteranen som fyller 44 år i februar med et smil til reporteren.

Her kan du lese hele dagens pressemelding: 

GUNN-RITA FORTSETTER KARRIEREN PÅ MERIDA

Karrieren til Gunn-Rita Dahle Flesjå er uten sidestykke. I over 20 år har hun tilhørt verdenseliten i terrengsykling, men dronningen av terrengsykling er sulten og motivert for mer. Etter at Multivan Merida laget ble lagt ned etter 2016 sesongen, har hun jobbet for å sikre fortsettelsen på øverste nivå. Den norske Merida distributøren, Stians Sport AS, var raskt på banen, og har nå sammen med Gunn-Rita og Merida dannet grunnlaget for en norsk satsning på et UCI lag over de kommende 2 år. Gunn-Rita Dahle Flesjås karriere er helt unikt: Hun begynte for Stians Sport AS / Merida i 2002, og har vært med Multivan Merida Biking Team helt fra starten. Gunn-Rita har gjennom årene vunnet 10 VM-titler, 8 EM gull og 29 World Cup ritt. Hun er den mestvinnende idrettsutøveren gjennom terrengsykkel World Cupens historie.

Tilbake der det begynte

De kommende 2 sesongene skal hun sykle for sitt eget lag. Laget skal hete: Team Merida Gunn-Rita. Hun skal selv eie og drifte laget i tett samarbeid med Stians Sport AS, Merida og det norske landslaget. Satsingen vil ha en norsk forankring hvor Kenneth står som heltids coach, treningspartner og tilrettelegger i hverdagen, noe som har vært daglig kost siden han tok over ansvaret for Gunn-Rita og hennes prestasjoner siden 2001. Daglig leder i Stians Sport AS, Stian Steen-Olsen er fornøyd med det videre samarbeidet: ”Det er flott å kunne jobbe videre med Gunn-Rita Dahle Flesjå i ytterligere to år. Hun er terrengsyklingens mest suksessrike idrettsutøver gjennom tidene, og en gallionsfigur for Stians Sport AS og MERIDA som en merkevare. Hennes entusiasme for sporten fortsetter med uforminsket styrke, og presisjonen hun viser i sitt daglige arbeid fortsetter å være oppsiktsvekkende, selv etter alle disse årene.”

Flere norske ritt på agendaen

Målet er å fortsette holde det høye nivået de neste to sesongene, med World Cup, EM og VM som de store målene. Med base i Sandnes, blir hun nå også å se oftere på norske ritt. Gunn-RIta gleder seg til fortsettelsen og nye utfordringer de neste to år: “Jeg ønsker å satse på topp nivå for nye 2 år og det gleder meg at jeg kan fortsette på Merida sykler. Kenneth og jeg satser høyt og det er ikke noe som legges mellom når vi setter oss mål om å vinne store sykkelritt. Vintertreningen så langt har gått som planlagt. Vi har gjort endringer på treningsfronten som føles veldig riktig. Jeg føler en sterk lojalitet overfor Merida. De hadde troen og ønsket å satse på meg. Jeg er stolt over den reisen vi har hatt sammen siden januar 2002 og alle mine 19. internasjonale mesterskapsgull er vunnet på en Merida sykkel. Stians-Sport AS var den første Merida importøren globalt og fortsatt en av de aller største. Jeg er veldig stolt av å kunne fortsette min karriere i Merida familien”.

Dette er Gunn-Rita!

Gunn-Rita har vært profesjonell terrengsyklist siden høsten 1995. Hun er en av norges mestvinnende idrettsutøvere uansett idrettsgren. Gjennom sin 20 års lange karriere har Gunn-Rita Dahle Flesjå blitt kronet til tidenes mestvinnende terrengsyklist. Hun har vunnet hele 28. internasjonale mesterskapsmedaljer for Norge. Gunn-Rita har vært en av pionerene innen kvinnelig terrengsykling både nasjonalt og internasjonalt. Hun har vært med på å prege sporten og teamet Multivan Merida til det det er i dag. Etter hennes debut i verdenscupen i 1995 var det klart at det ikke var det siste man skulle høre om den karismatiske terrengsyklisten fra Bjørheimsbygd i Strand kommune. De påfølgende 20 årene har Gunn-Rita skapt idrettshistorie og gjentatt suksessen med å vinne gull i verdenscupen og mesterskaps- sammenheng, siste VM gull og WC ble vunnet i sesong 2015. De seneste årene har Gunn-Rita kombinert livet som profesjonell idrettsutøver og mamma til Bjørnar 7 år. Sammen med ektemannen og trener, Kenneth Flesjå, har de perfeksjonert det som tilsynelatende virker å være en unik oppskrift på suksess. Sesongen 2016 ble en solid sesong for Gunn-Rita, men også brutal på mange måter. I VM Nove Mesto ble hun kjørt rett ned like etter start og skadene hun pådro seg preget treningen i flere uker etterpå, også oppkjøringen til OL Rio. Skuffelsen i VM i førte til at Gunn-Rita og Kenneth bestemte seg for nye 2 år. 2017 blir med full fokus på rundbane terreng, men det er også duket for litt landeveg i håp om å stille til start i VM Bergen i slutten av september.

Les også: 

– Dere må bare henge på! Gunn-Rita Dahle Flesjå vant Birken for 9.gang!

Joda, fotografer og syklister som kan forsøke å henge seg på Gunn-Rita Dahle (til høyre i bildet) i minst to år til, som her i fjorårets Birkebeinerrittet. (Foto: frode Monsen / Sportsmanden.no)

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -