Carl Fredrik HagenSykling

Full fart i terrenget og på landeveien

Carl Fredrik Hagen fra Team Oslo Sportslager er en av mange som nå endelig er i full gang med sykkelsesongen, både på landevei og i terrenget. I det 35 km lange rundbanerittet Høiåsrittet 1.mai ble det pallplass, til tross for en real tryning rett før den siste bakken. Da lå Hagen i rygg på rittets vinner, Norgesmester Håkon Austad fra Team United Bakeries.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og i helgen tok Hagen den innlagte bakkespurten i Lågendalsrittet på landevei og syklet inn til 5.plass i mål. Likevel er det først 25 mai sesongen egentlig starter for Hagen, som i år for første gang satser for fullt på sykling. Da starter nemlig Norgescupen i Terreng maraton med Montebellorittet.

Høiåsrittet2013-Carl-F-Hagen-tryner_BjørnJ
Ooops! Carl Fredrik Hagen på snørra inn i den siste bakken og hindrer også Lars Granberg. Likevel blir det pallen på begge. Foto: Bjørn Johannessen/Kondis.no

– Det lover bra, men jeg er litt irritert på meg selv for at jeg tryna ved inngangen til den siste bakken. Men sånn skjer, sier Carl Fredrik Hagen, som gleder seg til sesongen virkelig starter med Norgescupen i maraton.

Håkon Austad derimot, har allerede vunnet årets første Norgescupritt i terreng rundbane på Darbu 20-april. Han er også regjerende Norgesmester i rundbane, etter at han som 33-åring trappet opp satsingen for 2 år siden. Nå ble det en grei seier til slutt, med halvminuttet ned til Lars Granberg fra Toyota Fuji Team, som også ble hindret av uhellet til Hagen, treffende knipset av Bjørn Johannessen på bildet over. Du kan se flere bilder i hans reportasje på Kondis. Carl Fredrik Hagen og Lars-Ove Thoresen fra Østmarka IL fulgte deretter. De fire var i en klasse for seg i Halden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Høiåsrittet2013-Carl-F-Hagen-maal
På flunkende ny sykkel – en Everest 8848 29-er – klokker Carl Fredrik Hagen seg i mål til tredjeplass på 1.09.28 i det 35 km lange rundbanerittet Høiåsrittet utenfor Halden. Foto: Svein Hagen
Høiåsrittet2013-Topp4-Thoresen-Hagen-Granberg-Austad
Denne firerbanden var i en egen klasse i Høiåsrittet. Fra venstre Lars-Ove Thoresen, Carl Fredrik Hagen, Lars Granberg og Håkon Austad. Foto: Svein Hagen

Resultater Høiåsrittet.

Høiåsrittet er for øvrig det første i Halden og Aremark rittkarusell, som ikke bare er for eliten, men er et flott tilbud til alle sykkelmosjonister.

Landeveisrittet Lågendalsrittet var sesongåpning for Hagen. Her viste han stor kjørestyrke ved å stikke fra hele det store feltet inn i langbakken ved Skrim og ta den innlagte bakkespurten på toppen med en ledelse på 30 sekunder til resten av feltet.

Lågendalsrittet2013_feltet
Et fyldig hovedfeltet underveis i Lågendalsrittet. Foto: Svein Hagen

Hagen prøvde deretter å kjøre solo i 35 småkuperte kilometer til mål. Det holdt faktisk nesten helt inn, men ble i tøffeste laget til slutt.

– Jeg kjørte alene i motvind i nesten 35 km med 7 ulver jagende bak. De tok meg igjen når det gjenstod 4 km, forteller Hagen, som endte på 5.plass.

Det ble et realt spurtoppgjør til slutt, og Ken-Levi Eikeland fra Tønsberg CK, Alexander Kjær fra Frogner SK og Jarle Fredriksen fra Sandefjord SK står alle oppført på 1.plass i resultatlisten.

Lågendalsrittet2013_Stormo-Hagen-Jan-Ekern-Dag-Torp-Hansen
Pust i bakken etter Lågendalsrittet. Fra venstre Lars Petter Stormo fra Drammen CK / Team Oslo Sportslager som ble nr 12, Carl Fredrik Hagen på delt 5.plass, 12 sekunder bak vinneren, veteranen Jan Ekern (klasse 45-49 år) fra Lørenskog CK som ble nr 14, for øvrig på samme tid som den jevnaldrende tidligere storsyklisten Atle Pedersen. Helt til høyre er Dag Torp-Hansen fra Milslukern som endte på 32.plass. Foto: Svein Hagen

 Les også:

Satser på å ta steget opp i Norgeseliten

Spennende sykkelsatsing i Valdres

Fornøyd med sesongåpningen på landevei

 
sportsmanden.no
 
 
 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -