Sykling

Fornøyd med sesongåpningen på landevei

– Med rapport fra Team Valdres-Merida –

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I helgen hadde landeveisyklistene sitt vårslepp med NorgesCup-åpning i Sandnes. På mennenes 152 km fellesstart ble det spurtoppgjør, der Sondre Holst Enger fra Team Plussbank var aller raskest, foran Oscar Landa, Team Øster Hus-Ridley, mens Daniel Hoelgaard fra hjemmelaget Sandnes Sykleklubb tok en populær tredjeplass. På damenes fellesstart over 95 km var det 3 syklister som skilte seg ut. Cecilie Gotaas Johnsen fra Hitec Products UCK kom til slutt alene til mål, 11 sekunder foran Vita Heine fra Bergen CK, med Ingrid Lorvik fra CK Victoria ytterligere 2 sekunder bak.

Team Øster Hus-Ridley satte en sykdomspreget periode til sides og kjempet som et lag i dag. En sterk spurt av Landa sikret en solid 2 plass, står det på lagets hjemmeside, der dette bildet er hentet fra. Foto: Einar Landa
Team Øster Hus-Ridley satte en sykdomspreget periode til sides og kjempet som et lag i dag. En sterk spurt av Landa sikret en solid 2 plass, står det på lagets hjemmeside, der dette bildet er hentet fra. Foto: Einar Landa

Som vi skrev før helgen, så var Team Valdres-Merida en av mange lag som var svært spente før sesongåpningen,

Sportsmanden har fått følgende rapport fra Team Valdres-Merida etter sesongåpningen: 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Team Valdres-Merida var denne helgen i Sandnes for å delta på første runde i årets Norgescup. Dette var årets første ritt for rytterne, og vi stilte nok derfor med et lite handicap. For mange av konkurrentene har allerede kjørt ritt i flere måneder, og har en klar fordel av dette.

Laget reiste nedover til Sandnes allerede torsdag, for å ha litt ekstra tid etter en såpass lang reise. Fredagen ble brukt til å gå gjennom tempoløypen som skulle kjøres på lørdag, samt fellesstartrunden som skulle kjøres åtte ganger på søndag.

Lørdag – 30 km tempo

Sander Ensink Foto: fra hjemmesiden
Sander Ensink
Foto: fra hjemmesiden

På denne distansen er det vanligvis Sander Ensink som er lagets største håp. Men han var dessverre uheldig og fikk et teknisk problem allerede tidlig i rittet, og ble derfor hindret i å få en god plassering.

Vi tre andre på laget må vel si at tempo ikke er vårt sterkeste kort. Likevel ble det en flott gjennomkjøring og en god start på 2013-sesongen. Laget lå rimelig samlet på ca 43 minutter på en 30 km kupert og vindfull tempo.

Det ble dessverre ingen topplasseringer i dette rittet, men vi var likevel godt fornøyde med debuten.


 

Søndag – 152 km fellesstart

Fellestarten på søndag hadde vi mye større forventninger til. Det var en løype med relativt bratte kneiker, samt områder i traséen med mye vind som kunne være med å sprekke opp feltet. Vi var innstilte på å gjøre vårt beste, enten ved bruddforsøk eller med å henge med første gruppe inn.

Her er Team Valdres-Merida på treningstur på Mallorca. Foto: Frank Mo
Her er Team Valdres-Merida på treningstur på Mallorca. Foto: Frank Mo

Denne dagen var vi med på å gjøre begge disse tingene. For allerede på fjerde runden følte Sander at han hadde noe å ta igjen, etter en mislykket tempo dagen før. Han fikk med seg fire sterke menn på et brudd. Dessverre var det ikke lenge de fikk kjøre i tet, før Øster Hus-Ridley bestemte seg for å kjøre det inn.  Det var stadig nye bruddforsøk og tempoet varierte voldsomt, så det var tungt å ligge i feltet. Man fikk ikke noe gratis, og måtte ofte sykle inn feltet ved at det glapp på flere områder. Noen av lagmedlemmene fikk kjenne på dette, og måtte dessverre konstatere at første fellesstart var sluttkjørt.

Likevel var Olav Ulven og Tormod Ulven fortsatt med i første gruppe når det kun gjenstod en runde. Det ble som ventet kjørt hardt, og mange slapp på siste runden. I innspurten var det bare Tormod som hang med, men han hadde en løs hurtigkobling som gjorde til at han ikke kunne være med på selve spurten. Det ble dermed en 48.plass på Tormod. Olav fikk det litt tøft på sisterunden, men fullførte likevel til en 76.plass.

Tormod og Olav Ulven var beste Valdres-ryttere i sesongåpningen. De to brødrene har et utrolig godt forhold og pusher hverandre på trening hele tiden. Men også med sterk intern konkurranse. Den berømte "fingern" er kun en spøk for å synliggjøre denne brødreduellen, understreker Team manager Frank Mo, som har sendt oss dette bildet.
Tormod og Olav Ulven var beste Valdres-ryttere i sesongåpningen. De to brødrene har et utrolig godt forhold og pusher hverandre på trening hele tiden. Men også med sterk intern konkurranse. Den berømte «fingern» er kun en spøk for å synliggjøre denne brødreduellen, understreker Team manager Frank Mo, som har sendt oss dette bildet.

Noe som vi er fornøyde med i Team Valdres-Merida, ettersom det tross alt var vårt første ritt. Det gav gode indikasjoner på at vi er på rett veg. Vi satser alt i neste NorgesCup-ritt på Eidsvoll!

Sportsmanden takker for en fin rapport!

Resultater NC1, Sandnes 21.4.2013

Neste ritt i NorgesCupen i Eidsvoll går 25.mai.

 

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -