SkiSkiskyting

Få med deg litt av folkefesten i Kollen-VM

Del 2 av VM i skiskyting starter i dag

Etter to dagers pause er det igjen klart for spennende nappetak og konkurranser i Holmenkollen. VM i skiskyting har fått en fantastisk start, og det er langtfra over. Allerede i dag går kvinnenes 15 km, i morgen mennenes 20 km, før det bygger opp til en fantastisk avslutningshelg med stafetter og fellesstarter. OBS: Dagens løp er fremskyndet med start kl 13.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
KONGEN: Ole Einar Bjørndalen, 42 år og 42 VM-medaljer! De to siste kom på VMs to første enkeltdistanser. -Sølvet er godt som gull! sa legenden selv etter kjempeprestasjonen.

Er det mulig å toppe den første helgen? Ja, ingenting er umulig i denne idretten. Det har ikke minst våre egne bevist. At Tiril Eckhoff for første gang i VM- eller verdenscupsammenheng skulle skyte ned alle blinkene, fosse gjennom sporet som nest raskeste kvinne og ta gullet på akkurat samme vis som Liv Grete Skjelbreid gjorde samme sted for 16 år siden, er nesten utrolig og for godt til å være sant. Det var ikke bare hovedpersonen selv som slet litt med tårevåte øyner etter oppvisningen på sprinten.

SAMSUNG CSC
Klart for premieutdeling for kvinnenes jaktstart. Uten Tiril Eckhoff denne gangen, men til stor jubel likevel.

Like imponerende var de to sølvmedaljene til superveteranen over alle superveteraner, han som bare kalles Kongen av skiskyting; Ole Einar Bjørndalen. Mannen som aldri slutter å imponere. Som etter sine fantastiske OL-gull som 40-åring ble kåret til Sotsji-OLs beste utøver, og som alle da trodde at skulle gi seg. Men som atter en gang trosset de såkalte ekspertene, gikk for to nye år og som leverte varene (les: medaljene), igjen! I en alder av 42 år, er det kun den franske supermannen Martin Fourcade som har tuktet Simostrandas store sønn både på sprinten og på jaktstarten.

Og vi glemmer ikke bronselaget på mix-stafetten, eller Emil Hegle Svendsen, som fikk medalje av samme valør på jaktstarten etter å ha gått ut som nummer 17. Aldri har vi sett Svendsen så glad for en bronsemedalje. Aldri har han vært det, heller, sa han glad, lettet og ærlig etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
BACK IN BUSINESS: Emil Hegle Svendsen pleier ikke å hoppe i taket etter bronsemedaljer. Men denne gangen var det et unntak. For Super-Svendsen var bronsen også god som gull.

Så hva kan vi vente oss på mesterskapets fem siste dager?

Selv med en drømmestart for Norge og en svært god og offensiv tone, er det flere som er ute etter å revansjere seg. Særlig gjelder det brødrene Bø. Johannes har jo vært svært nære med to fjerdeplasser, Tarjei derimot har skutt seg litt bort. Men veien fra fiasko til suksess er kort i idretten, og særlig i skiskyting, marginenes idrett. Og motsatt også: bare spør Tiril Eckhoff, som surret det til på siste skyting på jaktstarten og etterpå ærlig innrømmet at hun var sliten mentalt og ikke hadde hodet med seg.

Et par dagers hvile har sikkert gjort godt.

Se særlig opp for Emil, nå er han på hugget, sulten, offensiv og farlig. For konkurrentene. Og Ole Einar slutter jo heller aldri å imponere. Siste kapittel i eventyret er ennå ikke skrevet.

Så det kan fortsatt bli mye spenning og moro. Det er bare å ta turen til Holmenkollen. Eller til sentrum av hovedstaden, der det hver kveld er rigget til gratis skiskytterfest!

Her kan du også få med deg noen flere glimt fra søndagens fest i sentrum.

SAMSUNG CSC
Oslo sentrum og Karl Johan er duket til fest.
SAMSUNG CSC
Med stor scene for konserter og premieutdeling på Universitetsplassen.
SAMSUNG CSC
Klar for premieutdeling for jaktstarten til stormende jubel.
SAMSUNG CSC
TRE KONGER: Historiens tre mestvinnende i VM på samme seierspall, med Slottet i bakgrunnen: Ole Einar Bjørndalen har flest VM-medaljer med hele 42, foran Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade, selv om det var franskmannen som fikk stå i midten denne gangen.
SAMSUNG CSC
Premieutdelingen kan følges både live og via storskjermer. Her er medaljevinnerne fra kvinnenes jaktstart samlet på ett brett. Tyske Laura Dahlmeier (midten) vant foran Dorothea Wierer, Italia (t.v.) og franske Marie Dorin Habert.
Og i NRK sitt VM-studio på Universitetsplassen intervjues de store stjernene.
Og i NRK sitt VM-studio like ved siden av intervjues de store stjernene.
SAMSUNG CSC
Mange flagg, boder og god VM-stemning i sentrum.
SAMSUNG CSC
Gratiskonserter kan følges fra små….
SAMSUNG CSC
… og store scener!
SAMSUNG CSC
Mange muligheter til mat og drikke…
SAMSUNG CSC
…av ymse slag. Så det er bare å ta seg en tur både til Kollen og til sentrum og oppleve VM-festen!

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden

Her er VM-programmet

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -