JuniorLangrennSki

Ny medalje til Vebjørn Hegdal i Ungdoms-OL

Langrenntalentet tok sølv på dagens 10 km fristil

Tidenes andre vinter-OL for ungdom arrangeres som kjent i disse dager på Lillehammer. Og Ungdoms-OL er i ferd med å bli en ny kjempesuksess, 22 år etter at det virkelige OL ble arrangert samme sted.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
OL-flagget vaier atter på Lillehammer, sammen med det norske flagget og flaggene til de 70 nasjonene som deltar.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Ungdoms-OL er langt mer enn selve idretten, og vi kommer tilbake med en egen stemningsrapport og litt mer om bakteppet og mangfoldet rundt dette store arrangementet. Men rent sportstlig har også OL blitt en suksess, ikke minst for de norske fargene i nasjonalidretten vår, langrenn. Det toppet seg tirsdag med gull og bronse på den klassiske langrennssprinten til de to 17-åringe talentene Thomas Helland Larsen og Vebjørn Hegdal, som mellom seg på pallen hadde halvt norske Magnus Kim, som også heter Magnus Bø, bor i Norge, har dobbelt navn og dobbelt statsborgerskap, men har valgt å representere Korea. Kim vant for øvrig langrennscrossen i fristil tidligere i uken, foran Helland Larsen.

– Det kjentes utrolig godt å vinne. Det ble mange følelser da jeg kom over målstreken. Dette er vel det største man kan oppleve i min aldersgruppe, uttalte Thomas Helland til NTB etter gulløpet tirsdag.

Og i dag fulgte Vebjørn Hegdal opp med sølv på den siste langrennsøvelsen, 10 km fristil. Han ledet lenge, men til slutt ble mesterskapets beste langrennsløper, norsk-koreanske Magnus Kim for sterk. Thomas Helland Larsen endte denne gangen utenfor pallen med 4.plass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Velkommen til Ungdoms OL – det er vel verdt et besøk!
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Langrennstalentet Vebjørn Hegdal i global kampanjevideo

Mange sponsorer profilerer seg også gjennom morgendagens menn og kvinner på Lillehammer, blant andre mobiltelefongiganten Samsung, som har laget en fascinernede film med fokus på flere av de unge talentene som trosser barrierer og legger ned en enorm innsats i sin streben etter en gang å bli best i verden. Vebjørn Hegdal  er en av to nordmenn som deltar i den globale videokampanjen #TheOnlyWayToKnow. Den andre er snowboardkjøreren Markus Kleveland. De to ble valgt basert på sine sportslige prestasjoner og glødende ønske om å bli best, og figurerer i en kampanjevideo som viser talentenes brutale treningsregime.

Se videoen her:

Sølv- og bronsevinner Vebjørn Hegdal legger heller ikke skjul på at treningstimene har blitt mange.

– Noen ganger lurer jeg på hva jeg driver med. Jeg står opp tidlig, trener i timevis i all slags vær, kun for å stå på toppen av seierspallen. Men når jeg får medaljen rundt halsen er alle timene med hard trening og slit verdt det. Hvis du virkelig brenner for noe, gjør du alt for å nå målene dine. Det er det eneste som funker, sier han.

Med to OL-medaljer rundt halsen, har han allerede fått lønn for strevet.

Både Hegdal, Helland Larsen og Kim eller Bø, vil vi nok få høre mer fra i årene som kommer.
Det samme gjelder nok også Norges to kvinnelige deltakere i langrenn, Martine Engebretsen og Nora Ullvang, datteren til Vegard Ullvang og Grete Ingeborg Nykkelmo. Engebretsen sikret seg bronse på tirsdagens sprint og hun kom også til finalen i skicrossen, som endte med 5.plass. På dagens 5 km fristil måtte hun nøye seg med 21.plass. Nora Ullvang deltok ikke i dag, men kan se tilbake på en semifinale i cross og kvartfinale i sprint.

Vi kommer også med en egen stemningsrapport fra Ungdoms-OL. 

SAMSUNG CSC
Ta turen til Lillehammer og opplev OL-stenmningen i byen den siste helgen lekene pågår! Det er et rikholdig utvalg av idrett og kultur og alt er gratis for tilskuerne!
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Tekst og foto: Frode Monsen

(Videoen i denne artikkelen er annonsebasert)

Her er program og mer om Ungdoms-OL

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -