LangrennStor-Oslo

Tøff TUB-duell i Vester-Gyllen

Christoffer Callesen vant.
Foto: Fra hjemmesiden til TUB

Christoffer Callesen vant det 40 km lange Vester-Gyllen på ny løyperekord (1.46.08), etter bokstavelig talt å ha tatt innersvingen på klubbkompis Kjetil Dammen like før mål.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Callesen gikk på hjemmebane og utnyttet sin lokalkunnskap til en taktisk manøver rett før det korte oppløpet.

Slik beskriver han selv innspurten på hjemmesiden til Team United Bakeries (TUB):

– Avslutningen på Vester-Gyllen minner litt om Marcialonga. 2,5 kilometer med motbakke skal forseres, og på dagens småisete føre måtte det skje i staking. Kjetil er en harding på oppoverbakkepigging – noe som gjorde meg svært nervøs før vi startet klatringen. Halvveis fikk han da også en luke, men jeg tok meg sammen og hentet ham inn. Rett før mål er det en krapp venstresving – og er du først ut fra den, skal mye til for å tape spurten. Det visste ikke Dammen, og jeg fikk valuta for alle treningstimene på Solli da jeg klinket til rett før svingen. Målstreken kom på Kjetil som julekvelden på kjerringa – med mine to armer i været som resultat.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

 

Kjetil Dammen fikk god bruk for stake-egenskapene sine i Vester-Gyllen. Her fra Romjulsrennet på Sjusjøen.
Foto: Sportsmanden.no

Kjetil Dammen tok tilsynelatende nederlaget i innspurten med fatning, og skrev bl.a. følgende om løpet på hjemmesiden:

– Sammen med Christoffer og Didrik Smith fikk vi tre en god luke etter ca 6-7km. Vi ble gående sammen til det gjenstod ca 20km. Da fikk Christoffer og jeg luke som vi holdt helt inn. Det ble dermed en intern TUB kamp opp siste bakken til mål. Skikkelig Marcialonga avslutning. Christoffer var sterkest i spurten og tok en fin hjemmeseier.

Nå retter begge fokus mot Marcialonga neste helg. Dagens renn var tydeligvis god trening i så henseende.

Team-kaptein i TUB, Thomas Alsgaard, ble for øvrig nummer 4.

I dameklassen stilte ingen av de to som var påmeldt i elitelassen opp, Sandra Hansson eller Inger Liv Bjerkreim Nilsen. Dermed var det duket for seier til veteranen Inger Hegstad Krüger fra Lys Ski, som går i klasse 46-50 år, på tiden 2.15.30.

Alle resultater her.

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Tøff TUB-duell i Vester-Gyllen

Kommentarfeltet er stengt