LøpingRomerike

UKI-karusellen med 50-års jubileum!

Første løp i årets karusell ble blåst i gang på lørdag!

Det er ikke bare Follotrimmen som har startet opp igjen etter vinterdvale. Også den tradisjonsrike UKI-karusellen startet opp med første løp fra Jessheim stadion på lørdag, og det for 50.gang! Vant gjorde veteran og tidligere norgesmester på maraton, Tor Erik Nyquist fra Valdres Langløparlag, som med 9.56 var den eneste som klarte å komme under 10-minutters grensen på det 3 kilometer lange gateløpet i den sterke vinden på Jessheim. Unge Marie Holtet Dæhlen fra Aurskog-Høland FIL og Cesilie Stenbakken fra Ullensaker Skiklubb delte seieren i dameklassen på 12.31.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
UKI-karusellen_Start-kvinner
Starten er gått for den 50.utgaven av UKI-karusellen! Marie Holtet Dæhlen med startnummer 9 var offensiv helt fra start.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
UKI-karusellen_Start-herrer
Så var det guttas tur.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
UKI-karusellen_Cesilie-Stenbakken
DELT FØRSTEPLASS: Cesilie Stenbakken delte førsteplassen… 
Foto: Bjørn Hytjanstorp
UKI-karusellen_Marie-Holtet-Daehlen
…med Marie Holtet Dæhlen.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
UKI-karusellen_Tetfeltet-herrer
RESPEKTLØST: Unge Sondre Westby Liestøl fra Ull/Kisa i klasse 15-17 år tar kommandoen, foran vinner Tor Erik Nyquist i gul trøye, Herman Martens Meyer (skjult i blå trøye til venstre) og Kristian Hammer (startnummer 101). De tre siste tar pallplassene, mens unggutten Liestøl tar fjerdeplassen og selvsagt klasseseier.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
UKI-karusellen_Arne-Johansen-og-Kjell-Jonhaugen-500m-til-maal
STERKE VETERANER:  Dagens prestasjon må vel være Kjell Jonhaugens 12.33. Han er født i 1944 og løper i klasse 70-74 år, og løp de 3 forblåste kilometerne med en snittfart på 4.11! Her er Jonhaugen (t.v.) i frisk duell med Arne Johansen (klasse 65-59 år) 500 meter før mål.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

 

Fra ski til joggesko

På andreplass i løpet kom langrennstalentet Herman Martens Meyer fra Frogner IL, som med 10.02 spurtslo en annen vinteridrettsutøver, den tidligere kombinertstjernen Kristian Hammer. Martens Meyer holder altså formen godt ved like selv om han er inne i en liten sesongpause etter en fantastisk sesongavslutning der han først vant de to siste NM-øvelsene, før han også vant begge de siste løpene og sikret seg seier i Norgescupen sammen med vinterens andre store langrennsløper i samme klasse, Petter Stakston. Senest forrige helg var det imidlertid langrennski og ikke joggesko på beina, da 18-åringen stilte på 45 kilometeren i Troll Ski Marathon!

SAMSUNG CSC
TROLSK! Det var litt av en overgang for Herman Martens Meyer, fra Troll Ski Marathon den ene helgen i tåke og skikkelige vinterforhold, til shorts og joggesko den neste. Her har Herman fått øye på Sportsmandens fotograf i tåkeheimen ved Nordseter. Han avsluttet langrennssesongen med å gå «sprintdistansen» 45 kilometer i Trollski, og etter å ha sprengt feltet fra start, fikk han det litt tøffere selv etter hvert. «Du må ikke ta bilde av dette!…» sa han spøkefullt da han passerte. I mål var han på åttendeplass totalt og nummer fire i klassen.  Jørgen Lippert fra Trøsken ble for øvrig klassevinner, foran nevnte Petter Stakston.
Foto: Frode Monsen

 

Resultater UKI-karusellen 2015 – Løp 1

 

Sportsmanden.no 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -