Ypperlige forhold for snøløping nå 

Å løpe eller sykle i snø er både fin lek og god trening!

-Nå er det fantastisk i skogen! Kom deg ut å leke som du aldri har gjort før 😀 Selv er jeg akkurat kommet inn fra en drøy times sykling på en nedsnødd grusvei. Det ble litt hardt, veldig varmt, god balansetrening og ikke minst en tur fyllt med flotte naturopplevelser.

Det er triatleten Kristin Lie som skriver dette i sitt siste innlegg Lek! på bloggen sin, der hun også skriver varmt om snøløping.

img_1961
Kristin Lie på en av sine løpeturer i løssnøen i skogen. Foto: Fra bloggen

Det gir en fantastisk naturopplevelse og frihetsfølelse å kunne løpe overalt i skogen som et rådyr eller en harepus, forteller Kristin.

Kristin har også i et tidligere innlegg anbefalt snøløping på det varmeste:

Annonse (Klikk på bildet for info)

– Har du en spire av o-løper i deg og har reativt stabile ankler, løp i skogen! Følg et dyrespor og bli inspirert av «urløpingen». De som har lest «Born to Run» forstår hva jeg mener. Det er en enorm frihet og nesten magisk å bare løpe utenfor alfarvei, forteller hun.

IMG_8945
Følg gjerne et dyrespor, eller et dyr, hvis du er rask nok! Snøløping og snøsykling gir deg god kondisjonstrening, er utmerket som balansetrening og trening av kjernemuskulatur, og gir deg naturopplevelser på toppen. Foto: Frode Monsen

Og har du litt ustabile ankler, så er anbefalingen å løpe på et jorde med jevnere underlag. Det er bare å bruke fantasien og mulighetene. Lie gir også konkrete anbefalinger til utstyr, både med brodder på skoene og hvordan unngå å få mye snø i skoene. Et smart tips er å bruke skigamasjer, og har du ikke det kan du for eksempel ta løse ermer som syklistene bruker og trekke dem rundt anklene og nedover skoen.

Ypperlig trening for kjernemuskulatur og balanse!

Kristin Lie avslutter innlegget sitt slik:

– Å løpe i løssnøen mellom trærne eller opp og ned en fjellskrent, gir mye bedre mage/ryggtrening enn allverdens «coretrening» i et treningsstudio. Det er viktig å ikke bli for opphengt i watt og pulskurver! Har du planlagt en fartslek, løp etter terrenget. Januar er absolutt tiden for å leke, jobbe med hurtighet og ikke minst ha det gøy mens du trener 😀

God trening!

10933731_10203742096808092_2156957012848265225_n
Også andre av Sportsmandens bloggere trener mye i snøen. Her er ultraløper Bjørn Tore Kronen Taranger i løssnøløping i Gullfjellstraktene utenfor Bergen. Foto: Jan Fjærestad
SAMSUNG CSC
Carl Fredrik Hagen tar også sykkelen flittig i bruk på snødekte veier og stier, selv om han i skrivende stund trener med laget sitt på bare «sommerveier» i Spania. Foto: Frode Monsen

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!