Lettbent ny blogger med hårete mål

Janicke Ekelberg vil erobre verden!

Janicke Ekelberg har i flere år allerede skrevet den populære bloggen Lettbent. Nå røper hun imidlertid at inneværende år blir hennes siste som Lettbent-blogger. Prosjektet skal avsluttes etter inneværende sesong. Men først skal resten av verden erobres og hårete mål forhåpentligvis oppnås.

Sportsmanden ser frem til å ta del i dette finaleåret og følge Janicke i hennes spenstige og ambisiøse kamp mot “verdensherredømme” i 2015.  Verken mer eller mindre!

Berlin_Ma_lgang_II_blog
Janicke Ekelberg jubler for pers i Berlin Marathon. Hun satser på å fullføre del 1 av prosjektet sitt med å ha løpt alle de seks World Marathon Majors allerede i vinter. (Foto: Fra bloggen)

Fra Lettbenthet til Verdensherredømme!..

– Verdensherredømme-målet skal nås i Tokyo den 22. februar! forteller Janicke i sitt innlegg kalt Lettbent finaleår.

Men hva innebærer egetlig dette snakket om verdensherredømme og “Chewbacca”?

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

– Målene er ikke nye. De ble bestemt allerede høsten 2013, da endorfinene etter sub 3:30-maratonpers i Berlin herjet. Prosjektet fikk navnet Chewbacca etter graden av behåring:

  • Maraton sub 3:15 (stretch target 3:10)
  • Halvmaraton sub 1:30
  • Mila sub 40 (Dette målet skulle egentlig nås i 2014, men det ble bare gjort ett forsøk. På Hytteplanmila ble det pers, men 43 sekunder for mye.)
  • Verdensherredømme – gjennomføring av alle World Marathon Majors-løpene og sertifikatet som beviser det.
ChewieExp II
Dette er IKKE Janicke…. men hennes eget bilde på sitt prosjekt Chewbacca…

For etter at Janicke Ekelberg har løpt New York Marathon og Berlin Marathon tre ganger, Boston Marathon to ganger og London og Chicago Marathon en gang, så gjenstår bare Tokyo før alle de seks såkalte Majors er gjennomført.

Men det stopper altså ikke der. For etter at Janicke i høst klarte kunststykket å perse på maraton to ganger i løpet av 14 dager, så har damen fått blod på tann. Det tidligere så magiske 3.30 er forlengst erobret med brask og bram, og da satser hun like godt på å kutte ytterligere 15 minutter av målet til sub 3.15. Som etter planen skal nåes i Berlin til høsten.

Dette ER Janicke... tror vi. I hvert fall er bildet hentet fra en kald treningstur fra bloggen hennes.
Dette ER Janicke… tror vi. I hvert fall er bildet hentet fra en kald treningstur fra bloggen hennes.

Selv om nesten alt gikk etter planen i fjor, så vet imidlertid alle som løper maraton at der gis det ikke noen forhåndsgarantier. Men den som intet våger, intet vinner, er tydeligvis Janicke Ekelberg sitt motto.

Og jenta fra Ski lever også opp til dette. For 5 år siden etablerte hun løpegruppen SkiLøperne (og SkiJoggerne), som etter hvert også ble arrangør av SkiLøpet. Det har vært en kjempesuksess med 1000 deltakere i sitt tredje år i fjor.

Og bloggen hennes har faktisk også vært inngangsporten til ny jobb som daglig leder for Springtime Norge. Så nå kan hun reise verden rundt til ulike maratonløp på jobb som reiseleder. Ikke verst for en som presenterer seg slik på bloggen sin: “Hobbyløpende forstadsmamma med skrivekløe.”

Men heller ikke i egen løpskarriere har hun vært redd for å legge listen høyt.

– Kanskje burde jeg bare innse mine antatte begrensninger, og tenke at jeg har oppnådd langt mer enn forventet slik det er. Og seriøst; hvordan kan denne høstens opplevelser toppes? Fem fantastiske maraton på ti uker, og to maratonperser på to uker, etterfulgt av pers på fem og ti kilometer bare fem dager senere. Seriøst? spør Janicke seg selv. Før hun også svarer:

– Saken er at jeg er komplett avhengig. Avhengig av løping. Av løpsopplevelser. Hårete mål. Perser. Løpevennskap, -bekjentskap og -fellesskap. Løpsreiser. Avhengig av å føle meg sterk og utholdende. Det er helt enkelt umulig å stoppe nå, og i 2015 står det store slaget:

Hvor lettbent kan Lettbent bli?

Svaret får vi i løpet av inneværende år. Det er bare å følge med både på Sportsmanden og på bloggen Lettbent.

SAMSUNG CSC
Dette er også Janicke, slik mange har sett henne, smilende i manesjen som løpsleder for SkiLøpet, med egen t-skjorte selvsagt. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

sportsmanden.no 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

One thought on “Lettbent ny blogger med hårete mål

Kommentarfeltet er stengt