Motbakkeløp

Tøft og tett i toppen i Trøsken Hill

Sekundstrid i andre løp i Nedre Glomma Motbakkekarusell

Det andre løpet i Nedre Glomma Motbakkekarusell, Trøsken Hill, ble arrangert torsdag 11. september. Flott vær, god stemning og en knalltøff motbakke ved «Kjerringa» ventet løperne.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

47 løpere stilte til start. Løperne kunne velge mellom kort løype (750 m) og lang løype (3500 m).

IMG_1219
Klar, ferdig, gå! Startskuddet går for det andre av tre løp i Nedre Glomma Motbakkekarusell. Foto: Eli M. Ensrud

Sarpsborg kommunes høyeste topp, Gastgiveren, har i de tidligere utgavene av Trøsken Hill vært sentral i traseen, men dette året var det motbakke som stod i fokus, og dermed ble løpet lagt til Kjerringåsen. Traseen i lang løype var kupert, med kombinasjon av grusvei og sti og med en beinhard avslutning opp slalåmbakken.

33 forventningsfulle og godt trente løpere stilte til start i lang løype. Ved passering i bunnen ved skisenteret var det en tetgruppe på fem løpere. Det var stor spenning om hvem som skulle gå av med seieren, og avgjørelsen falt først i den aller siste motbakken. Til slutt ble det hjemmeseier ved Trøskens Ole Jørgen Folkestad som vant på 16.36,4, tett fulgt av Jan Espen Spydevold fra Varteig (16.39,1).

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Blant kvinnene var det enda tettere mot slutten og en knallhard kamp mellom de to unge venninnene og lagkameratene fra Varteig, Frida Kullerud og Stine Wangberg. Kullerud trakk såvidt det lengste strået i spurten og vant knepent på 21.48,6, bare tre tideler foran Wangberg.

IMG_1228
RASKEST TIL TOPPS: De to første til toppen av Kjerringåsen. Ole Jørgen Folkestad fra Trøsken holder unna for Jan Espen Spydevold fra Varteig. Foto: Eli M. Ensrud
IMG_1241
RASKE GUTTER: Andreas Bergsland og Amund Korsæth, begge fra Trøsken IL, delte seieren i gutter 14 på sterke 18.04,8. Foto: Eli M. Ensrud
IMG_1255
FINT DRIV: Philip Drivenes fra Fredrikstad Skiklubb drar på de to raskeste damene, lovende Stine Wangberg (38) og Frida Kullerud, som begge løper i klasse 15-16 år for Varteig IL. Foto: Eli M. Ensrud

Alle løperne fikk smoothie og treningstrøye i deltagerpremie, samt at klassevinnerne ble hedret med en ekstra premie og champagne dusj. I kamp med ivrig mygg ble det hele avsluttet i flott solnedgang over toppen av bakken og løperne vendte hjemover vel vitende om at denne konkurransen fikk satt formen på prøve.

14 løpere opp til 12 år valgte kort løype. Med stor iver og fart la de i vei. Målgang i kort løype var på toppen av siste heng, og her måtte løperne presse grensene sine.

IMG_1188
Fuill innsats blant de yngste i kortløypen! Foto: Eli M. Ensrud

RESULTATER Trøsken Hill

Nedre Glomma Motbakkekarusell består av tre løp, hvorav to teller i sammendraget. Men man kan selvsagt også bare delta i ett av løpene.

Det siste løpet går i Varteig allerede på onsdag 17.september.

Les også referat fra det første løpet:

Flott men hardt i Nedre Glomma Motbakkekarusell

 

sportsmanden.no 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Tøft og tett i toppen i Trøsken Hill

Kommentarfeltet er stengt