Motbakkeløp

Melkevik og Tengsareid vant Motbakkecupen

Løyperekorder i flere motbakkeløp

Motbakkeløp-sesongen går mot slutten. I hvert fall er flere av de store løpene og selve NECON Motbakkecup unnagjort. Sistnevnte består av seks løp, hvorav fem teller i sammendraget i det som er en Norgescup. Sammenlagtvinnerne i år som i fjor ble veteranen Kirsten Marathon Melkevik og Torstein Tengsareid.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
YES! Torstein Tengsareid kan juble for sammenlagtseier i Norgescupen NECON Motbakkecup i 2014. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

Tengsareid profiterer på sin jevnhet og er nesten alltid på pallen, selv om han ikke vinner så ofte. I årets siste løp i cupen, Hilleknuten Opp forrige helg, ble det andreplass til hjemmehåpet, som måtte se Johan Bugge smette forbi seg helt på slutten av løpet. Dermed ble rekkefølgen i mål den samme som i Fløyen Opp i mai.

For Kirsten Marathon Melkevik var det om å gjøre å fullføre i bra stil for å sikre seg nok poeng til å forsvare fjorårsseieren sammenlagt. Det var nemlig Eli Anne Dvergsdal som ledet før det siste løpet. Og en småsyk Melkevik sikret seg sammenlagtseieren med tredjeplass i løpet, som ble vunnet av May Britt Buer.

– Jogget gjennom Hilleknuten opp med sykdom for å sikre seier, skrev en fornøyd Kirsten Marathon Melkevik på Facebook og la ut dette bildet etter løpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
10516870_847234331967334_2171318332888086323_n
Vinner av NECON Motbakkecup i år som i fjor, Kirsten Marathon Melkevik.

Den hardeste konkurrenten de siste årene, May Britt Buer, hadde bare tre tellende løp og også hun stilte til start småsyk for å sikre en pallplass sammenlagt, men vant altså like godt løpet. Hun la ut følgende gladmelding etterpå:

– Veldig overaskende seier opp Hilleknuten i Sirdalen i dag som var det siste løpet i Norgescupen. Våkna med feber og vond hals, og målet var berre å fullføre for å dra i havn 3. Plass i Norgescupen! Har allerede stått over ett løp for mye i cupen (Fått med meg 4 løp med dagens Norgescup-løp, men det er 5 gjeldende i poengberegningen) Så måtte være med i dag for å få 3. plass. Så da var det en SUPER bonus med seier i dag :-):-):-) Hurra!!!!

IMG_1650
To glade motbakkeløpere som har dominert Norgescupen de siste årene; Kirsten Marathon Melkevik og May Britt Buer. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Kanskje er det litt mye at hele 5 av 6 løp teller i Norgescupen? Da er man svært sårbar hvis man må stå over et løp eller to på grunn av sykdom, skade eller andre ting.

Uansett er de seks løpene i Motbakkecupen bare noen få av svært mange, og stadig flere, motbakkeløp her til lands. Det kanskje største av dem alle, Skåla Opp, var ikke med i Norgescupen. Der ble det utenlandske seire i år ved veteranlegenden Jonathan Wyatt fra New Zealand, med norgesmester Stian Hovind-Angermund som beste norske på tredjeplass – og spanske Laura Orgue, foran May Britt Buer, Inger Liv Bjerkreim Nilsen og Therese Sjursen.

Helgen før hadde Buer satt løyperekord da hun, sammen med Hovind-Angermund, vant Nuten Opp i Rosendal.

IMG_1561
May Britt Buer kunne juble for en ny seier, med løyperekord på kjøpet, i Nuten Opp i Rosendal. Her med vår tidligere løperdronning Ingrid Kristiansen etter NM-gull samme sted for to år siden. (Foto: Frode Monsen)
IMG_1588
Jonathan Wyatt har vært en av verdens beste motbakkeløpere i en årrekke. At den omgjengelige veteranen fortsatt er blant de aller beste, beviste han da han vant Skåla Opp for et par uker siden. Her etter seieren i Nuten Opp for to år siden. (Foto: Frode Monsen)
IMG_4076
Seier og løyperekord i år som i fjor for Per Kristian Nygård opp Koboltgruvene. (Foto. Frode Monsen)

 
Og sist helg ble det løyperekord i Koboltgruvene Opp av løpets primus motor, langrennsløperen Per Kristian Nygård, med Merete Weng på toppen av damepallen foran mamma May Bente.

Nesten dacapo fra i fjor, da Inger Liv Bjerkreim Nilsen imidlertid stod aller øverst.

 

 

IMG_4096
Mor (t.h.) og datter Weng (t.v.) var igjen på pallen i Koboltgruvene Opp, som de var i fjor da de hadde vinneren Inger Liv Bjerkreim Nilsen mellom seg på seierspallen. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Men motbakkesesongen er ikke over enda. For veteranen Kirsten Marathon Melkevik gjenstår det aller gjeveste; VM i Italia i september. Der er nok «gamlemor», som 45-åringen kalte seg selv i en reportasje i BT, av de aller eldste. Men for en som startet løpekarrieren etter passerte 30 år, og likevel mot alle odds har oppnådd både VM og OL-deltagelse, så er ikke alderen noen hindring!

Hvem andre som eventuelt får representere Norge i VM i Casette di Massa 14.september er ikke klart i skrivende stund. Fra Friidrettsforbundet får vi opplyst at fristen er 1.september.

Sluttstillingen i NECON Motbakkecup:

I parantesen vises antall løp man har vært med i:

Kvinner:
1. Kirsten Marathon Melkevik (4) Gular 470
2. Eli Anne Dvergsdal (5) Gular 395
3. May Britt Buer (4) Gular 380
4. Caroline Christie (4) Varegg Fleridrett 221
5. Torun Aarvik Øvergaard (3) Bfg Bergen 210

Menn:
1. Torstein Tengsareid (6) Egersunds IK 470
2. Johan Bugge (5) Eidsvåg IL Bergen 440
3. Stian Aarvik Øvergaard (5) Bfg Bergen 390
4. Erling Hisdal (6) Tjalve 365
5. Thorbjørn Thorsen Ludvigsen (2) Bergen Løpeklubb 185

Det var pengepremier på hhv kr 15.000, kr 10.000 og kr 5.000 til de tre beste sammenlagt, samt kr 5.000 til beste juniorer, som var Stian Aarvik Øvergaard og Lene Taugbøl Lomeland, Gjesdal IL.

IMG_1576
TØFT! At motbakkeløp er ekstremt tøft, illustrerer dette bildet fra Nuten Opp i 2012. Fjorårets Norgesmester, Thorbjørn Ludvigsen, ligger på ryggen og hiver etter pusten (til venstre), vinner av Norgescupen de to siste årene, Torstein Tengsareid, formelig krabber over mål, mens Jonathan Wyatt, med ryggen til, prøver å få igjen pusten. (Foto: Frode Monsen)

 

 sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Melkevik og Tengsareid vant Motbakkecupen

Kommentarfeltet er stengt