Motbakkeløp

Kirsten Marathon Melkevik (44) satser videre

Provosert over alt maset om hun ikke snart skal gi seg!

Kirsten Marathon Melkevik satser for fullt også kommende sesong. Hun blir provosert over at hun som kvinne stadig får spørsmål om hun ikke snart skal gi seg, mens menn ikke får den type press.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg kommer til å satse skikkelig i hvert fall en sesong til. EM i motbakkeløp på Madeira i juli blir hovedmålet, bekrefter bergenseren i et intervju med bergensavisen BA.

Det er gode nyheter særlig for motbakkemiljøet i Norge. For til tross for et seiglivet virus som satte Kirsten tilbake i sommer, så vant hun Norgescupen i motbakkeløp sammenlagt og hun ble også nummer 19 i VM for seniorer. Så selv om hun er blitt 44 år, er det ingen grunn til å gi seg. Melkevik er også tydelig provosert av at hun stadig vekk får spørsmål om det ikke er på tide å gi seg.

IMG_1556
Etter at hun ga seg med maraton, har Kirsten Marathon Melkevik i flere år vært en av Norges aller beste motbakkeløpere, med flere totalseire i Norgescupen. Her er hun på toppen etter Nuten Opp i Rosendal for et par år siden, sammen med en annen sterk motbakkeløper, Therese Sjursen. (Foto: Frode Monsen)

– «Alle» spør om jeg ikke snart skal legge opp. Det er oppriktig talt irriterende. Jeg koser meg med løpingen, jeg føler ikke at jeg blir dårligere, tvert imot har jeg mye å hente, jeg kan bli bedre! forteller en litt oppgitt Marathon Melkevik i intervjuet i BA.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hun har selvsagt helt rett. For i en tid da idrettsutøverne blir stadig eldre, og der mannlige utøvere som Ole Einar Bjørndalen, Anders Aukland og Thomas Alsgaard hylles for at de utfordrer ungdommen og stadig kjemper i toppen etter passerte 40, i en tid da til og med den japanske hopplegenden Noriaki Kasai (42 år) kommer på pallen i verdens mest prestisjefulle hoppkonkurranse i Den tysk-østerrikske hoppuken, så er det selvsagt ingen grunn til ikke å si det samme om Kirsten Marathon Melkevik.

At hun i tillegg leverer prestasjoner på aller høyeste nivå i Norge og at hun startet sin karriere svært seint, forsterker bare mulighetene for at hun fortsatt kan ha mange gode år foran seg. Og det er ikke bare i motbakkeløp den tidligere maraton-dronningen hevder seg nasjonalt. I fjorårets NM i terrengløp tok hun sølv, kun knepent slått i spurten av hun som har overtatt maratontronen her hjemme, Marthe Katrine Myhre, i et norgesmesterskap der de to var i en egen klasse.

1900308_494063807400656_8265981108867960395_o
Det var en durabelig kamp om gullet i senior-NM i terrengløp i høst. Kirsten Marathon Melkevik innhentet Marthe Katrine Myhre, men måtte se seg knepent slått i spurten. (Foto: Jørgen Pettersen, Norsk Toppsport)

Et forbilde for yngre løpere

Kirsten Marathon Melkevik oppfordrer i stedet flere damer til å fortsette karrierene sine lenger, og håper at hun kan være et forbilde for yngre løpere.

– Det er synd at så mange damer gir seg, men jeg for min del vil nok for alltid forstette å løpe. Jeg satser på en annen måte enn da jeg var fulltidsutøver og løp maraton. Jeg koser meg mer med løpingen nå, forteller hun.

Sportsmanden ønsker lykke til med fortsatt satsing. Det er bare å stå på videre!
Og også innen dameidretten er det gode eksempler på at man kan holde seg i den ypperste eliten selv om man har passert 40. Hilde Gjermundshaug Pedersen er et nærliggende ekspempel. Hun var i verdenseliten til passerte 40 og selv om hun for lengst har lagt opp som toppidrettsutøver, hevder hun seg fortsatt bra i nasjonale turrenn når hun stiller til start over 10 år senere, som senest med 8.plass totalt i Romjulsrennet på Sjusjøen i forrige uke.

10730979_10152301049671582_145698037220785784_n
FORBILDE: Kirsten er både en inspirasjon og et forbilde for yngre løpere. Her er hun omkranset av klubbvenninnene Kjersti Fresvik og Eli Anne Dvergsdal etter NM i terrengløp på Stend i høst. Dvergsdal ble for øvrig nummer 2 sammenlagt i Norgescupen i motbakkeløp i fjor, kun slått av Kirsten Marathon Melkevik.  (Foto: Jørgen Pettersen, Norsk Toppsport)

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -