Langrenn

– Sinnsykt gøy med Simen

Simen Østensen og Simen Sveen tok gull og bronse i NM

Endelig løsnet det for Simen Østensen. Mannen som år etter år har vist formidabel form på høsten, men gjerne slitt med å få vist hva han er god for når det virkelig gjelder, slo til med gull under 15 km klassisk i NM på Lillehammer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Kun Tour de Ski-vinner Martin Johsrud Sundby holdt samme fart og Martin så ut til å gå mot sin tredje strake NM-tittel på  distansen. Men etter å ha ligget 4 sekunder bak på den siste mellomstasjonen med drøye to kilometer igjen, var det Østensen som avsluttet sterkest til et populært NM-gull. Ikke minst sølvvinneren unnet Simen gullet:

BeitoSprinten2013-Simen-Ostensen
Simen Østensen staket som besatt på oppløpet, som han gjorde her i Beitosprinten, og knep gullet helt på slutten. . (Foto: Bjørn Hytjanstorp / Sportsmanden)

– Utrolig fortjent og veldig morsomt at Simen får det til. Han har hørt det sekshundre millioner ganger før, men det bor så mye i den mannen og jeg har gått og ventet på at det skal løsne fullstendig. Sinnsykt gøy! sa en smørblid sølvvinner Martin Johsrud Sundby til NRK.

– Vi er gode kompiser og har trent og konkurrert sammen siden vi var ni år, så dette gleder meg veldig, utdypet han. Det altså til tross for at Simen gikk på hans mellomtider og snøt Martin selv for seieren helt på slutten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg er veldig fornøyd selv, men ble tatt litt på sengen, la han til.

BeitoSprinten2013-Martin-Johnsrud-Sundby2
Martin Johnsrud Sundby har ikke hatt ski på beina siden Tour de Ski-bragden, men ledet likevel 15-kilometeren i NM fra start og nesten helt til mål. (Foto: Bjørn Hytjanstorp / Sportsmanden)

Østensen selv er ikke en mann av de helt store ordene.

– Det har i hvert fall løsnet litt, sa han.

Om han nå meldte seg på i kampen om en av de siste OL-plassene, ville Østensen ikke uttale seg om.

– Det vet jeg ikke, det er ikke opp til meg å avgjøre, men det å stå øverst her er fantastisk moro, sa dagens norgesmester.

Enda større overraskelse var dagens bronsemedaljør, Simen Sveen. Han avsluttet sterkt og henviste Niklas Dyrhaug, som fortsatte fremgangen fra avslutningen i Tour de Ski, til fjerdeplass.

– Meget, meget godt, i hvert fall for en skøytespesialist som meg! sa en veldig fornøyd bronsevinner om eget løp etterpå.

Tord Asle Gjerdalen viste solide takter og knep femteplassen, foran Pål Golberg, som vant verdenscuprennet her på Lillehammer før jul, men som siden har slitt med sykdom og nå hadde kniven på strupen med tanke på OL.

Det blir litt av en kamp om plassene på 15 km-laget i OL. Særlig etter at Eldar Rønning skuffet igjen, som han gjorde i verdenscupen samme sted. Og Petter Northug jr hadde en av sine svarte dager og ble bare nummer 69. Petter var imidlertid som vanlig rolig og trygg på seg selv etterpå, og lovet å gå for revansje og seier i lørdagens 30 km med skibytte.

BeitoSprinten2013-Petter-Northug2
Det var omtrent like lite sprut i Petter Northug i NM som i Beitosprinten, uten at det lot til å bekymre han nevneverdig. (Foto: Bjørn Hytjanstorp / Sportsmanden)

Resultater 15 km klassisk:
1. Simen Østensen, Fossum IF 40:57,3
2. Martin Johnsrud Sundby, Røa IL +3,7
3. Simen Andreas Sveen, Ring IL +41,2
4. Niklas Dyrhaug, Tydal IL +47,8
5. Tord Asle Gjerdalen, Fossum IF +52,3
6. Pål Golberg, Gol IL +57,5

Fullstendige resultater kommer her.

 

sportsmanden.no

 

 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “– Sinnsykt gøy med Simen

Kommentarfeltet er stengt