Langrenn

– Jeg har aldri sett makan!

Johaug utklasset konkurrentene på 10 km i NM

– Jeg har aldri sett makan! Det er nesten så vi lurer på om klokkene går riktig, uttalte en forbløffet NRK-reporter Jann Post, da Therese Johaug fosset fra Marit Bjørgen og alle andre under dagens åpningsdistanse over 10 km klassisk i NM på Lillehammer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
BeitioSprinten2013-Therese-Johaug
Therese Johaug gjorde et formidabelt løp da hun knuste alle konkurrentene og tok NM-gull med over minuttet ned til sølvvinner Heidi Weng. Her i nesten like bra driv under seieren i åpningsrennet på Beitostølen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

På et tungt jobbeføre, spratt lette Therese opp bakkene og satt standarden allerede etter 2,1 km, da hun passerte hele 22 sekunder foran Bjørgen, som etter hvert også fikk Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg noen sekunder foran seg.

Og tendensen bare fortsatte. I mål var seiersmarginen på et helt minutt til Weng, som holdt unna for Bjørgen og knep bronsen med 11 sekunders margin, visstnok med skidressen bak frem!

– Jeg måtte bare late som om jeg ikke hørte sekunderingene mot Therese, sa Heidi etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det var veldig moro å lykkes så bra på 10 km klassisk, det er ikke så ofte jeg vinner den distanse, sa Therese selv i seiersintervjuet.

– Jeg hadde vanvittig gode ski, men jeg tror Marit hadde litt dårlig feste, la hun til, nærmest litt unnskyldende.

Et forbilde

Marit Bjørgen på sin side var langtfra knust etterpå.

– Jeg føler meg bra og fin i kroppen og er ikke bekymret. Jeg hadde ikke optimale ski, men det var veldig imponerende av Therese, sa en raus Marit.

– Det er typisk Marit. Hun er vanvittig jordnær og et forbilde jeg ser veldig opp til. Det har jeg gjort i lang tid og er noe jeg fortsatt gjør, repliserte Johaug.

NM-ski-2014_Therese-Marit2
Da Therese Johaug kalte Marit Bjørgen for et stort forbilde direkte på tv i seiersintervjuet, vanket det en takk og en klem i retur. (Foto: tv-bilde)

Astrid ikke restituert

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke like fornøyd med sin fjerdeplass, 1.24 bak Johaug, og forklarte at hun fortsatt ikke var fullt restituert etter kjempeinnsatsen i Tour de Ski.

– Det var en ganske grusom opplevelse. Jeg hadde mange rare tanker i hodet underveis, som ikke dreide seg om dagens skirenn, sa en litt skuffet Astrid, men hun påpekte at det kunne snu seg fort. Norgesmesterskapet er av de konkurransene hun liker aller best, så hun håpet å stille på flere distanser, men måtte konsultere trener og helseteamet først.

For både Johaug og Bjørgen var imidlertid dette den eneste NM-distansen. Nå drar de begge på høydeopphold i Seiser Alm for den siste oppkjøringen og oppladningen til OL.

Hardtåpnende Ingvild Flugstad Østberg holdt brukbart til 5.plass i mål, 1.37 bak Johaug, mens Kristin Størmer Steira (1.59 bak) og Martine Ek Hagen ble nummer seks og syv.

Resultater kommer her.

 

 sportsmanden.no 

 

 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “– Jeg har aldri sett makan!

Kommentarfeltet er stengt