BirkenLangrenn

Birken i bilder – del 3 – litt bak eliten…

Oppdatert med mange flere bilder fra Birkebeinerrennet

SAMSUNG CSC
Et fantastisk vær og panserspor møtte de 10.660 løperne som fullførte Birkebinerrennet 2015.
Alle bilder: Sportsmanden / Frode Monsen

Nå oppdatert med mange flere bilder, også fra baktroppen!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hvilken dag det ble i Birken! Det ble satt fantastiske løyperekorder både av Petter Eliassen og Therese Johaug, mens H.K.H Kronprins Haakon kanskje var den som overrasket aller mest i sin debut i Birken.
Men det var mange som gikk fort over fjellet i år. Vi har allerede lagt ut fyldige bilderapporter fra mange raske menn og ditto kvinner. Her kommer enda flere bilder, nå med løpere litt bak de aller, aller beste, selv om også noen av disse går på tider under tre timer. Samt noen fra baktroppen. Her er en miks av ungdommer og mosjonister og veteraner av begge kjønn, inkludert en enarmet og en kar på hjemmelaget sitski! Kanskje finner du deg selv igjen også?

SAMSUNG CSC
Unge Ivar Ryttervold fra Frogner IL slet med kramper i bakkene opp mot Sjusjøen, men litt påfyll av RedBull hjalp kanskje, for 18-åringen avsluttet sterkt til 2.50.36.
SAMSUNG CSC
Sterke Marius Borger fra Spydeberg IL hadde litt blandede erfaringer etter å ha staket seg gjennom løypen på 2.53.45.
«Det var overraskende greit å pigge Birken, men litt demotiverende å bli glidd fra av løpere med feste i nedoverbakkene og på flatene. Skal dog nevnes at skiene mine ble fikset på tirsdag, da værmeldingen viste noe helt annet. Hadde alt for grov rull og struktur, forteller Borger til Sportsmanden. Det er imidlertid ikke mange årene siden det ble sett på som en umulighet å pigge hele Birken, selv for de aller beste.
SAMSUNG CSC
PERS! 52 år er ingen alder for Harald Ringen, som for andre gang gikk Birkebeinerrennet på under tre timer og perset med 2.57.17.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Rolf Bakkerolfen Bakken fullførte sin trippel med HalvBirken, StafettBirken og Birkebeinerrennet, der han snek seg under 3 1/2 time.
SAMSUNG CSC
Ikke så lett å være blind i Birken. Her er ledsageren langt foran den blinde, som er helt til høyre i bildet. Men de fikk raskt kontakt igjen.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
LANGING: Privat drikkestasjon. OBS: Ikke tråkk i sporet… 😉

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
FAST INVENTAR: Gaute Løge Pedersen er alltid med i Birkebeinerrennet:
«Fantastisk tur over fjellet i dag, godt fornøyd med 3.34 og god klaring til merke. Min nest beste birkentid», skrev Løge Pedersen på facebook.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
BIRKEN-TRAVER Trond Inge Carlsen kommenterer egen innsats slik:
«Noen ekstra kilo innabords pga manglende trening hjelper godt på. For en gangs skyld gled jeg fra de fleste rundt meg både utfor og på flaten. Men pga den vonde hofta mi kunne jeg ikke presse i motbakkene, så jeg måtte ha ekstra spikerfeste for å komme opp bakkene, og det ble en rolig tur og lav puls hele veien for min del. Utrolig at jeg da klarte merkekravet likevel. Uansett hvor rolig jeg åpnet og gikk i motbakkene, var jeg dyktig sliten på slutten!» rapporterer Rustad-gutten til Sportsmanden. Det er ingenting i veien med stil eller fraspark her!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
ENARMET: Legg merke til denne karen, som bare har en arm. En fantastisk prestasjon å gå Birken da!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Et fargerikt år for Birkebeinerrennet!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
H.K.H. Kronprins Haakon imponerte stort i sitt første Birkebeinerrenn.
Mer om det HER.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Uten mat og drikke, duger helten ikke…

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Baktroppen ved Midtfjellskoia

Så er vi mye lenger ut i løpet, noen timer senere, ved matstasjonen like etter Midtfjellet.

20150321_133502

20150321_133428 20150321_133446

20150321_132809
DAGENS ANTREKK! Kanskje denne langrennsdressen blir en ny hit?

20150321_132923

20150321_132959
Kursen settes bortover flatene fra Midtfjellet i retning Sjusjøen. Herfra er det fortsatt rundt 15-16 km til mål. Men stemningen nå er mye mer avslappet.

Birken på hjemmesnekret sitski!

20150321_133256
Så kommer en kar på kjelke, tilsynelatende uten bein, eller i hvert fall uten bein å gå på. Men han får problemer med utstyret…
20150321_133348
Men hva skjer…..?
20150321_133413
Han reiser seg og løfter kjelken ut av løypen for å fikse den. Og går etter selv, tilsynelatende uanstrengt.
«Det har skjedd et under her! Han kan gå!», sa en kar ved siden av. (Fortsettelse følger nedenfor…)

Ved Sjusjøen langrennarena

Siste stopp. Vi har slått følge med birkebeinerne et stykke og via en omvei kommet tilbake til siste bakken opp mot Sjusjøen langrennsarena. Tusenvis av løpere har nå for lengst kommet i mål ved Lillehammer, men fortsatt strømmer det på med brave birkebeinere.
Og plutselig gjenkjenner vi en kar…

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

20150321_140749

20150321_141125
Der er han igjen, mannen på sitskien!… I fint driv.
20150321_141129
Han har fått orden på kjelken og staker seg oppover, til applaus fra tilskuerne.
20150321_141132
Mannen i sin hjemmelagede sitski er Eystein Kristvik Bye fra Fana IL, en lovende skiskytter. På sin instagramkonto la han litt før Birken ut et bilde med følgende tekst: «Etter dagens sitskiskiskyting har jeg vanvittig respekt for ekte sitskiere!!» Hva som er årsaken til sitski-opplegget, om det skyldes en skade, det vet vi ikke. Uansett sprekt gjort å fullføre Birken på denne måten. Bye passerte Sjusjøen etter 6 timer og 56 minutter og kom i mål på 8.51.14. Gratulerer!
20150321_141356
Vi avslutter med et siste bilde med Midtfjellet og Snørvillen i bakgrunnen, før vi selv setter kursen ut av birkebeinerløypen, mens fornøyde løpere fortsatt nyter dagen i spor som har holdt seg utrolig bra gjennom hele dagen.


Alle bilder: Sportsmanden / Frode Monsen

Bilder kan brukes til private formål dersom nettsted/fotograf og lenke til nettsted oppgis.
Følg oss gjerne på Sportsmanden.no, på Facebook og på Instagram også, både om du er avbildet her eller om du likte bildeserien og de andre Birken-reportasjene! 🙂

Felles for alle årets birkebeinere er at de hadde fantastiske spor og forhold. Sjelden eller aldri har vel  sporene holdt seg så faste og fine hele dagen. Takket være «pansersporene», kunne dermed for en gang skyld også de sent startende oppleve tilnærmelsesvis like fine forhold som eliten og de første puljene. Så kanskje var det ikke fullt så tøft å klare merket i år som det kan være når forholdene skiller mer mellom de første puljene (der merkekravene settes) og hopen lenger bak?

Forholdene stod for øvrig i sterk kontrast til FredagsBirken, som slet med et svært vanskelig føre.

Alle resultater

Se andre reportasjer fra Birkebeinerrennet 2015 på Sportsmanden:

Kongen, dronningen og kronprinsen i Birken

Birken i bilder – del 1

Birken i bilder – del 2

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -