KarusellerRomerikeStomperudkarusellen

Stomperudkarusellen startet med fint terrengløp

Den tradisjonsrike og koselige Stomperudkarusellen har startet. Årets karusell er noe kortere enn vanlig, og består av tre løp tre tirsdager etter hverandre i august.

Første løp gikk tirsdag 10.august, et 9 kilometer langt terrengløp i den fine Aasgaardsrunden, en av tradisjonsbærerne i karusellen på Sørum.

Raskest var Inge Hasund fra Bøler IF, som løp den varierte og fine runden på 30.26, foran Sørum ILs egen Ole Tobias Utne Bjerke, med 32.20. Fredrik Smith fra Oslo Byggentreprenør ble treer på 34.31.

Silje Christiansen fra Driv IL tok en klar seier i kvinneklassen på 36.16, til tross for at hun måtte stoppe og tøye en vond hamstring underveis, foran Hedda Skatvedt fra Gular som avsluttet meget sterkt på 39.08 og Tone Fløttum fra Fet Friidrettsklubb med 39.20.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
RASKE KVINNER – og ikke fullt så raske menn: Kvinnevinner Silje Christiansen (t.h.) og treer Tone Fløttum flankerer Steinar Lien (vinner klasse M55-59 år på 40.09) og vinner klasse M50-54 år Espen Skrindstad (39.34).

Aasgaardsrundsen er en meget fin rundløype der man starter på asfalt, før man løper en drøy kilometer på grusveier. Deretter går løypen inn i skogen, i et småkupert og fint terreng uten de bratteste bakkene, men man må likevel jobbe hele tiden. Det var strålende løpsvær tirsdag kveld med sol og tørt og fint i terrenget. En svært så koselig dag på Sørum.

Primus motor for Stomperudkarusellen er den gamle storløperen Øivind dahl, som fortalte at de hadde vært veldig usikker på om de skulle arrangere Stomperudkarusellen i år, og på hvilken måte. Det endte med tre løp i august, men uten Stomperudløpet. Dette 16 km lange terrengløpet er tilbake på menyen neste år, forsikret Dahl, som daglig trener i området her. Øivind Dahl er kanskje mest kjent som maratonløper med pers på knallsterke 2.11.40, men han var selv også en svært god terrengløper, blant annet med to seire i verdens største terrengløp, det gjeve Lidingøloppet, i 1979 og 1984.

Neste løp er den raske 5 kilometeren i den sagnomsuste «Bingenrunden» tirsdag 17.august.

Dette er en meget rask løype. En dump med en påfølgende kneik litt før to kilometer er eneste form for bakker. Ellers er løypen temmelig paddeflat, og før Perseløpet og andre spesiallagde traseer kom på banen, var det mange som dro til Sørum for å prøve å perse i denne løypen.

Det er mulig å melde seg på bare dette ene løpet også, så tirsdag 17.august klokken 19.15 er det forhåpentligvis enda flere på startstreken enn de 53 som løp Aasgaardsrunden i Stomperudkarusellens første løp. I tillegg ble det arrangert barneløp både for de inntil 8 år og 12 år.

Peder Bäck, Aurskog-Høland IF, nr.2 i M;65-69 år, 45.54.
Oddveig Kjøsnes, Blaker IL, 45.59.
Jon A. Kvehaugen fra Fetsund, nr. 2 i M55-59 år, 46.10.
STERK VETERANTRIO: Tor-Arne Stenhaug (i midten) fra Romerike Runners Team vant klasse M70-74 år på gode 41.27. Bjørn Lauglo fra Stovnerkameratene (t.v.) fulgte like bak på 41.34, mens Jahn Bakke fra Strømmen IF vant klassen under, M65-69 år, på 41.43.
ELDSTEMANN: Henning Høgheim fra Ullensaker/Kisa IL heies frem av Steinar Lien.
Høgheim løper i klasse M80-84 år og fullførte det 9 km lange terrengløpet på 1 time, 8 minutter og 19 sekunder.
Henning Høgheim i fin stil i fine omgivelser etter en drøy kilometer.
Steinar Lien varmer opp til eget løp.
Idyllisk rødkløvereng langs løypen på Sørum

Tekst og foto: Frode Monsen

Resultater første løp, 10.aug. 2021

Hjemmside med info

Se også hvordan det var da søla skvatt i første løp i Stomperudkarusellen i fjor!