LøpingTeam Sportsmanden

Yre løpere gampet rundt og rundt i Bjerketravern

Endelig kan det arrangeres løp igjen! På Bjerkebanen var det søndag duket for et litt uvanlig stevne der veddeløpshester var byttet ut med «våryre» og løpskåte mosjonister. Et av de første løpene etter at samfunnet delvis er gjenåpnet var nemlig Bjerketravern, som bestod av både 5 km og 10 km. Sportsmanden var til stede med sin løpende reporter Roar Tomter. Her er hans rapport.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Bjerketravern 2021

18.april var den opprinnelige datoen for den corona-smittevennlige Bjerketravern på Bjerke Travbane i Oslo. Pandemien satt en stopper for det, og løpet ble flyttet til 20.juni. Dette var et løp jeg synes virket svært spennede da jeg meldte meg på. 10 runder på Bjerke Travbane, det måtte da være ganske fint? Arrangøren, Løpetrening.no med Andreas Gossner i spissen, lovte hardpakket grus og gode løpeforhold.

Pga doseringene i svingene valgte man å flytte løpet til indre bane, altså oppvarmingsbanen for hestene. Denne runden er ca 905m, dermed ble det drøye 11 runder som skulle gjennomføres på Bjerke denne søndagen. Den endringen var veldig grei, og banen var kompakt og relativt fin. Som et arrangement med fokus på smittevern ble vi fordelt inn i startpuljer på ca 25 stk pr gruppe basert på antatt sluttid.

Vi inspiserte banen før løpet mens 5km gjengen gjorde unna sine fem og halv runder med start kl 1000. Veldig overrasket over at antallet deltagere ikke var mer enn 57 stk på 5km. Med tanke på at det har vært svært få løp i det siste, og at løpet gikk midt i Oslo så var dette merkelig. Håkon Hjemly dro rett i fra feltet fra start og tok en overlegen seier på 16.34. La ellers merke til at Rolf Meek stilte til start på 5km og løp på 24.41 og med det endte på 37.plass.

(Artikkelen fortsetter under annonsebildet)

.

RASK VETERAN: Vinner 5m Håkon Hjemly etter en halv runde.
Superveteran Rolf Meek (startnummer 624 i sort og burgunder) i rygg på Andreas Føllesdal i lysegrønn trøye. I mål var rekkefølgen motsatt med Meek først på 24.41 og Føllesdal på 24.46.

Klokken 1100 var det klart for 10km start inne på Bjerke. Vi ble sluset inn på banen og hadde (igjen) overraskende god plass i våre startgrupper. Skiltingen var bra, og det var god plass, men hvor var alle løperne? Igjen meget overrasket over at det var så få løpere. På resultatlisten er det 131 stk som gjennomførte 10km totalt. Jeg vil anta at 30-35% av disse deltok i andre gruppe, med start kl 1200. Det ble i alle fall svært smittevennlig, her ble det god plass rundt banen. Anders Gløersen stakk fra feltet umiddelbart og vant svært enkelt på 31.31. Det var ikke mange han ikke tok igjen med en runde, og da han passerte undertegnede etter 5km så var det samtidig andre løpere han tok igjen for andre gang. Så litt sikk sakk løping ble det for den tidligere verdensmesteren i langrenn.

Team Sportsmandens deltakere

Team Sportsmanden måtte denne gangen sette sin lit til en hingst og en vallak fra Indre Østfold. Dvs at Marius Borger og undertegnede stilte til start på 10km.
(Det var flere fra Team Sportsmanden som deltok, se avsnittet nedenfor, red.anm.)

Marius løp ganske så bra i starten og holdt km tidene rundt 3.30, fra km 5-8 måtte han litt opp i km tider, men han våknet litt på slutten igjen og kom inn på godkjente 35.37. Med denne tiden ble Marius totalt nr 9 på 10km. Undertegnede løp et anonymt og lite tilfredstillende løp, passeringene viste ca 3.45/km på de første 9km. På den drøye siste runden ble man utfordret av gjengen som hadde ligget rett bak de siste 4-5km, og da våknet man i alle fall såpass til at den siste km ble løpt 3.22 og tiden ble 37.06 i mål. Med det endte Sportsmandens løpende reporter på en akseptabel 17.plass.

Arrangementet var meget bra, man kan jo lure på hvorfor det ikke var mer enn 188 fullførerende totalt. Bjerke Travbane er ganske så stor, så det virket nærmest folketomt inne på banen. Grusen var godt preppet, men det var ganske mye tyngre å løpe her enn på asfalt vil jeg påstå. I tillegg var det motvind på halve runden, men det må man regne med. Skal bli spennende å se om dette blir arrangert igjen neste år, konseptet er i alle fall interessant så får vi håpe at flere kjenner sin besøkelsestid.

ØVRIGE FRA TEAM SPORTSMANDEN I AKSJON:

I tillegg til de to ivrige deltakerne fra Indre Østfold som er omtalt i reportasjen, stilte tre andre fra Team Sportsmanden til start på Bjerke Travbane:

Veteranen Harald Slettemark dokumenterte solid form. Med den sterke tiden 18.23 ble 57-åringen nummer 4 av de 57 som fullførte 5 km.

På 10 km ble det en solid, ny personlig rekord for en av de sist innmeldte medlemmene. Den tidligere norgesmesteren i poker Hege Søgstad kom i mål på 60.27 og skrev følgende på sin Instagramkonto etterpå:

–Ny pers med nesten 3 minutter på mila. Bittelitt irriterende at jeg var 27 sekunder fra å komme under 1 time, men… Takk til arrangørene for et bra løp. Håper dette blir et årlig arrangement.

Vi finner imidlertid ikke Hege på resultatlisten…

På 24.plass kom en annen kvinne fra Team Sportsmanden. Trine-Lise Nørstad Inglés løp på 1:06:41 og ble med det nummer 24 og de 25 kvinnene på resultatlisten på 10km.

Du kan lese om Trine-Lise sin sterke historie her

Vil du ble medlem i Team Sportsmanden? Les mer her.

Feltet med fartsholder til 22.30-skjema etter en halv runde på 5km. Best av de tre karene i blå trøyer bak fartsholderen ble startnummer 608 Stein Viem med 22.03 på 22.plass. En plass og to sekunder bak kom Cato Lunde med startnummer 603. Geoffrey Wilson (604) og Anne Myhr (skimtes mellom de blåkledte herrene) måtte begge slippe fartsholderen og kom inn på 22.43 og 23.00 på 27. og 28.plass totalt. Anne Myhr ble med den nummer 5 i kvinneklassen, som ble vunnet av Eldbjørg Moxnes fra OSI Friidrett på 18.29.

Team Sportsmandens mest velkledde, Roar Tomter, var noe misfornøyd med egen innsats, men var glad for å være i gang igjen med konkurranser og godt fornøyd med arrangementet.
(Foto: Marius Borger)
VEL BLÅST: Arrangør og daglig leder i Løpetrening.no Andreas Gossner (i sort jakke) i samtale med løpere på indre bane.