LøpingØstfold

Festlig testløp i rask 10 km ved Askim

Strålende høstvær og perfekt temperatur for løping med 8-10 grader ga en fin ramme rundt det nye testløpet med det klingende navnet «Mor i nøden-mila» som ble arrangert utenfor Askim i formiddag.

Det vanket mange lovord fra de 30 løperne som stilte til start til initiativtakerne Roar Tomter og Marius Borger. De to spydebæringene ønsket ikke mye blest på forhånd, da koronasituasjonen og smittevern ble tatt svært seriøst. Kommunelegen var konferert og hadde godkjent arrangement og til og med Politiet dukket opp for å passe på løperne i det eneste veikrysset underveis i den flate løypen.

Vinner av testløpet ble den tidligere sterke langrennssprinteren Martin Thon fra Skiptvedt med tiden 34.38, foran Fredrik Borger Nordhaug (34.51) og Trygve Hansen (35.36). Thon og Nordhaug fulgte hverandre lenge, helt til Nordhaug fikk mageproblemer og måtte kaste opp et par kilometer før mål! I mål skilte det 13 sekunder mellom dem.

Kun en kvinne stilte til start, men til gjengjeld ble det flott pers med flere minutter på Sara Silje Svae fra Askim, som kom i mål på 43.56.

Alle resultater

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Forsidebilde: Straks klar til start for testløpet. Foto: Roar Tomter

De lokale ildsjelene og arrangørene Marius Borger (nærmest, 37.16) og Roar Tomter (36.58) ønsker velkommen til testløpet, som de selv også løp.
Top blide karer puster ut etter fullført løp. Fredrik Borger Nordhaug ga alt i kamp om seieren, og var kun 13 sekunder bak vinneren med 34.51 etter at han faktisk brakk seg underveis. Ørjan Johansen løp også meget sterkt til 5.plass med 35.45. Såvidt vi vet var det solid pers på begge to.
Den satt! Nok en ny pers til Børge Andreassen fra SkiLøperne med 36,18 – bare 14 dager etter at han perset i Perseløpet.
Far og sønn. Sondre Myrmel (42.21) var hakket bedre enn faren Frode (43.19)
To fornøyde løpere fra Team sportsmanden. Teamleder Frode Monsen var godt fornøyd med 41.30, mens Henning Mortensen – som var tilbake på gamle tomter – nok enda bedre fornøyd med sitt løp på 36.45.
Fint vær og rask og flat løype. Her fra et strekk etter cirka 3 kilometer.