SkeikampenTerrengløp

Skeikampen rundt ble arrangert for sjette gang sist lørdag. På startstreken var den tidligere langrennsløperen Simen Østensen, som tydeligvis har bevart formen godt etter at han la konkurranseskiene mer eller mindre på hylla.

Østensen stilte i spissen for en sterk tropp fra Frogner Runners. Vinnertiden 46.40 er ny løyperekord og meget sterkt i den tøffe runden som er 12,9 km – ikke 12,2 km som arrangøren opererer med. De første 5,5 kilometerne går på grusvei, og løpet går rett inn i en lang motbakke på 2,5 km! Så det gjelder å ikke sprengåpne.

Ved Gamlesætra i Torsdalen settes kursen opp og ut i terrenget rundt selve Skeikampen, før de siste kilometerne igjen er på grus, og da lett nedover. Totalt er det cirka 300 høydemeter på runden.

Nærmest Østensen kom lagkameraten fra Frogner Runners, fjorårsvinner og tidligere løyperekordholder Didrik Smith. Han ble imidlertid slått med nesten tre minutter med 49.37. Oddvin Offigstad fra Øyer-Tretten IF tok den siste plassen på pallen med 51.58. På forsidebildet får de tre sine velfortkjente premier, med Smith til høyre.

— Glad mosjonist!

— Østensen har også blitt en glad mosjonist nå, kommenterte Martin Lindbæck, primus motor for Frogner Runners, som selv løp sin raskeste runde rundt fjellet på 55.33 til 16.plass.

Joda, mosjonistbegrepet er tøyelig, repliserte vi.

Martin Lindbæk er alltid på plass i Skeikampen rundt, sammen med en gjeng fra Frogner Runners.

På fjerdeplass fulgte Østensens tidligere langløpsrival Kjetil Hagtvedt Dammen (51.49), mens Team Sportsmandens sterke terrengløper fra Gjøvik, Pål Onsrud (52.03) ble nummer fem.

Pål var godt fornøyd etterpå, men glad for at han ble briefet litt om den knallharde åpningen før sin debut i løpet.

Pål Onsrud var glad for at han fikk litt briefing om løypetraseen før start.

Langrennsløpere i tetkampen hos kvinnene

Langrennsløper og skiskytter Maren Wangensteen fra Ryfoss vant kvinnenes løp på 56.11, drøye minuttet foran Ine Skjellum fra Strindheim IL (57.24), mens Bente Størmer Steira avgjorde duellen om den siste pallplassen mot feltets mest meritterte – langrennsløper Lotta Udnes Weng måtte imidlertid noe overraskende nøye seg med «den sure fjerdeplassen» på Skeikampen. Søsteren til tidligere langrennsløper Kristin Størmer Steira fikk tiden 58.36 og var drøye minuttet foran Weng som hadde 59.43.

.

Pallen kvinner med Wangensteen (midten), Skjellum (t.h.) og Steira med Skeikampen som kulisse.

Kvintett fra Team Sportsmanden

Team Sportsmanden stilte for øvrig med fem løpere, der Per Arne Rolstad var nest best på 13.plass med 55.01 til tross for at Kongsvinger halvmaraton forrige helg fortsatt satt litt i beina, mens de to damene fra teamet som stilte til start, Monika Hjerpseth og Hanne Wibe stakk av med 2. og 3.plass i den uvante klasse K45-54 år. Dag Hjerpseth (1.10.02) og Frode Monsen (1.09.00) ble hhv nummer 8 og 4 i klasse M45-54 og M55+ etter en innbyrdes fight.

Monika Hjerpseth i fin stil i innspurten. (Foto: Dag Hjerpseth)
Pallen og fine premier til blide kvinner i klasse 45-54 år: 1. Inger Røste (t.v.), 2. Monika Hjerpseth (midten) og 3. Hanne Wibe.
Behersket før start og sånn passe fornøyd etterpå. Per Arne Rolstad fra Team Sportsmanden synes løypen var fin, men beina kjente etterdønningene fra Kongsvinger halvmaraton forrige helg.
Trio fra Team Sportsmanden. Fra venstre Frode Monsen, Dag og Monika Hjerpseth.

Totalt 19 kvinner og 48 menn startet, hvorav to brøt løpet.

På kort løype over 3,7 km stilte 13 ungdommer under 15 år til start. Raskest var Alexander Melgard fra arrangørklubben Gausdal Friidrettsklubb med 15.52 og Malin Vada fra GIF ski med 19.23. Begge løper i klasse 11-12 år.

Elin Westh fra Torsby i Sverige mot mål.
Trond Stian Nytvedt fra Frogner Runners åpnet i hardeste laget, men fullførte i fin stil her.
Kjersti Rønning fra Hamar OK
Parløp: Andre Engli-Møller og Trude Jacobsen fra Holter gir tommel opp.
Kristine Sagheim fra Fåberg fullfører i fin stil.
Erland Paulsrud fra Follebu Skiklubb
Nina Dahlsveen
Hanne Wibe i fine omgivelser mot mål.
Reporter Frode Monsen trives på Skeikampen og løp Skeikampen rundt for tredje gang. Han er også fotograf for alle bilder der annet ikke er nevnt.

Tøft, vått og flott i Skeikampen rundt (2018)

Strålende i Skeikampen rundt (2015)

Resultater

One thought on “Simen Østensen vant Skeikampen rundt på rekordtid i sommervarmen – Maren Wangensteen vant kvinneklassen

• Carrelli manuali. Scegli il tuo carrello manuale.