Birken

Birken løpefestival avlyses

Tour of Mjøsa har gjort det samme

Birken melder i dag at de har besluttet å avlyse Birkebeinerløpet og årets Birken løpefestival. Mandag kom samme meldingen fra «naboen» Tour of Mjøsa.

Birken har sendt ut denne meldingen i morges:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Avlyser Birken løpefestival
Birken AS har besluttet å avlyse Birken løpefestival som skulle vært avviklet første helga i september. Bakgrunnen er de siste ukers økning i koronasmitte i Norge, som blant annet resulterte i Regjeringens beslutning sist fredag om et forlenget forbud for arrangementer med over 200 deltakere.
Les mer om avgjørelsen her.

Vi håper denne vanskelige avgjørelsen vil bli mottatt med forståelse hos våre mange trofaste deltagere. Vi hadde alle sett frem til årets løpshelg etter avlysningen av både Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet tidligere i år. Nå må vi bare glede oss enormt til å samle hele Birken-familien igjen i 2021.

Påmeldte deltakere

Birken AS vil neste uke (uke 34) etablere en refusjonsordning etter modell fra rittet der påmeldte løpsdeltakere vil bli gitt valget om en refusjon eller overføring av påmeldingen til neste år.
Tekst og foto: Birken

.

Hør hva Birken-sjefen sa på lørdag

Vi snakket med daglig der i Birken Eirik Torbjørnsen på lørdag, etter at han selv hadde deltatt i Skeikampen rundt. Han sa da at de hadde godkjennelse for å arrangere med opptil 5.400 deltakere, men han var sterkt i tvil på om det ville være riktig å gjøre nå når smitten har økt igjen i samfunnet og myndighetene besluttet ikke åpne opp for mer enn 200 deltakere i offentlige arrangement.

Så hvordan Birken da skulle kunne arrangere med flere tusen løpere er ikke helt lett å forstå, selv om man kunne ha delt opp løpefestivalen i noen ulike arrangementer og med puljeinndelinger. Uansett var nok en avlysning under de rådende forholdene det eneste riktige – dessverre.

Her kan du høre hva Torbjørnsen sa til løpets speaker:

.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Her kan du gjenoppleve fjorårets Birkebeinerløp:

Tidenes våteste i Birkebeinerløpet

Alle tidligere reportasjer fra Birken finner du her!


Tour of Mjøsa avlyst

Også et annet stort arrangement i Innlandet er avlyst. Mandag ble følgende melding sendt ut, signert daglig leder for Inlandet friidrettskrets Dag Kåshagen:

Tour of Mjøsa avlyses.

Den siste utviklingen med høyere smittespredning gjør det nødvendig for oss å avlyse årets utgave av Tour of Mjøsa. Vi må også ta vår del av samfunnsansvaret. 

Tour of Mjøsa-arrangørene vil i løpet av høsten informere om dato og konseptet for 2021.

Alle påmeldte får refundert påmeldingsavgiften. Svar på denne e-posten med ditt navn og kontonummeret vi skal overføre beløpet til.

Fra fjorårets andre etappe langs Mjøsa bredder ved Gjøvik.
Foto: Arrangøren

Tour of Mjøsa består av 4 ulike løp / arrangementer på to dager, og da man ennå ikke hadde nådd taket på 200 deltakere kunne de nok teknisk sett ha arrangert touren. Men også her er det fullt forståelig og sikkert klokt å avlyse.

Les fjorårets reportasje fra Tour of Mjøsa her:

Varmt og hardt da Tour of Mjøsa ble avgjort

Så får vi håpe at begge de fine arrangementene i Innlandet er tilbake for fullt neste år!

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -