Etape BornholmEtappeløpTeam Sportsmanden

Etape Bornholm: -I dag skal jeg ta det litt lugnt!

Etape Bornholm: 3 DOWN – 2 TO GO. Team Sportsmandens Pål Asbjørn Kullerud fra onsdagens varme 7,8 km skogsløp sier en del. Team Sportsmanden koblet et solid grep i lagkonkurransen, etter nye storløp av både far og sønn Emil Kullerud – som vant klassen under 20 år, Gjermund Sørstad, og ikke minst av Øystein Mørk, med nok et storløp i heten i Almindingen.

Samtidig mistet Team Ida Eides Minnefond Tor Omar Nyquist med en lei fotskade. Dermed leder plutselig Team Sportsmanden med 15 minutter på et dansk lag, mens Team Ida Eides Minnefond falt ned til tredjeplass. Det viser også hvor fort ting kan snu i lagkonkurransen dersom en på laget må stå av etappen.

Team Sportsmandens Lag 2 har fortsatt 8.plassen, men har et dansk lag like i hælene.

Pål Asbjørn Kullerud tok det ikke rolig, men tok seg tid til å gi et klart signal underveis. Team Sportsmanden økte ledelsen sammenlagt og Kullerud løp en my sterk etappe.

Gløersen fulgte Musse nesten til målstreken

På 3.etappe ble Øystein nummer 6, Pål Asbjørn 15, Gjermund 19 og Emil 24!

Anders Gløersen var igjen beste norske etter nytt storløp der han fulgte Mustafa Mohamed så og si til målstreken og var bare 2 sekunder bak i mål.

-I dag skal jeg ta det litt lugnt og løpe kontrollert, fortalte Musse til Sportsmanden før etappen, og han hadde nok god kontroll, men Gløersen imponerer og er sterk.

Mohamed er født i Somalia og har fjerdeplass i VM på 3000m hinder som sin aller beste plassering. Han trener fortsatt nesten like mye, fortalte han, og mente selv at han var rundt halvminuttet dårligere på en 10 km nå, enn da han var en av verdens aller beste løpere.

Sammenlagt etter 3 etapper er Gløersen andremann, mens Team Sportsmanden har Øystein Mørk på 5.plass, Pål Asbjørn Kullerud på 13. plass (kun 10 sek bak skilegenden Emil Jønsson), Gjermund Sørstad på 17. og Emil Kullerud på 25.plass!

Even Bentzen Løvås fra Halden IL imponerer og avanserte til 7.plass sammenlagt. Mads Berge er nummer 22.

Veteranen Vidar Ellefsen tok sin tredje andreplass i det tredje løpet i sin første Etape Bornholm. Kun Sveriges beste løper i klasse M60-64 år er foran Team Sportsmandens veteran i klassen.

Jessica Gunnarsson holder koken

Jessica Gunnarsson ligger på en kjempesterk 4.plass sammenlagt som beste norske kvinne. Hjemmehåpet Anna Holm tok sin tredje strake etappeseier.

Mari Brox avanserte til 7.plass, Hilde Eide og Mari Eide ligger på 14. og 15.plass, Åse Klinkenberg er nummer 17 og Cecilie Kappelslåen nummer 20.

Det var krevende forhold på onsdagens etappe, både svært varmt og med høy luftfuktighet, så det var flere som fikk problemer underveis.

Jan Billy Aas fikk ikke problemer med varmen, men sliter med en liten strekk øverst i låret. Han kjempet seg imidlertid til mål i fin stil og kjemper fortsatt om en pallplass i klasse M35-39 år. Og etterpå ble han intervjuet på TV2 bornholm, der han blant annet kunne fortelle at dette var den 20.konkurransen hans denne måneden!