FollotrimmenLøping

Follotrimmen startet opp igjen etter ferien

Henrik Brøvig og Emilie Kongsten vant 6.løp på Langhus

Løpskarusellene starter opp igjen etter ferien. Tirsdag var det Stomperudkarusellen, onsdag stod Follotrimmen for tur med sitt sjette løp for sesongen. Som vanlig var det den ganske kuperte løypen fra Langhus skole som stod på programmet, delvis på vei men med mesteparten av de drøye 6 kilometerne i terrenget.

Vant gjorde Henrik Brøvig fra Swix og Emilie Kongsten fra Ås IL, som begge to er «faste innslag» i toppen av listene i Follotrimmen. Kongsten tok sin tredje strake seier, mens Brøvig vant for andre gang i år etter at han også knep seieren i det tredje løpet i den nye løypen i Finstadmarka.

Emilie Kongsten vant Follotrimmen på Langhus, i år som i fjor (bildet). Her jages hun av Christoffer Ladstein, som denne gangen var 12 sekunder før damevinneren i mål på 22.10 til 3.plass i M45-49 år. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)

Bak Brøvig som vant på 18.54, ble det en knallhard spurtduell mellom tre mann, som alle kom i mål innen ett sekund; Sondre Arne Hoff fra Driv IL vant klasse M20-24 år og Felix Haug fra Atlas Copco BIL tok andreplassen i M25-29 år bak Brøvig, begge med tiden 19.10, mens Team Sportsmandens og Driv ILs sterke veteran Roger Thompson fulgte sekundet bak til seier i M40-44 år. De fire var også de eneste som kom under 20 minutter, men veteranen og tidligere flerfoldig vinner av Follotrimmen Geir Simonsen, var bare ett sekund bak 20-grensen i klasse M50-54 år.

Emilie Kongsten sin vinnertid var 22.22. Nærmest fulgte Ane Johansen (22.44), Gudrun Ilstad fra Frogn Kommune (23.05) og Margrethe Førre Nardocci fra SkiLøperne (23.11).

Kongsten var 26 sekunder bak sin egen bestetid fra i fjor, da for øvrig Håvard Solberg vant klart på sterke 17.38.

Charles Granquist vant klasse M45-49 år på gode 20.33 og tok en av tre klasseseire for Team Sportsmanden, som stilte med 10 løpere på startstreken på Langhus. Roger Thompson og Monika Hjerpseth (klasse K45-49) år stod for de to andre klasseseirene. (Foto: Trond T. Hansen fra fjorårets løp)

Klassevise resultater Follotrimmens 6.løp 2017

Samleside for Follotrimmen

Neste og sesongens nest siste løp løp går allerede neste onsdag 23.august fra Siggerud, mens karusellen som vanlig avsluttes på Hvitsten den påfølgende uken.