LøpingRomerike

Jaktstarten på Jessheim avlyst – Les hvorfor

Nytt og spennende konsept blir likevel ikke arrangert i år
– Saken er nå oppdatert med arrangørens forklaring –

Den såkalte Jaktstarten, et nytt og spennende konsept der man skulle kåre den beste løperen hensyntatt kjønn og alder, med en avsluttende jaktstart på Jessheim 25. oktober, er avlyst.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jaktstarten avlyst! Vi må på det sterkeste beklage, men vi ser oss nødt til å avlyse jaktstarten 2015. Vi planlegger å komme sterkere tilbake i 2016!

Dette var den korte beskjeden som lå på løpets hjemmeside i morges.

UKI-2013_4 935x300
Det blir altså ikke noe av Jaktstarten til helgen. (Foto: Arrangørens hjemmeside)


Vi har nå vært i kontakt med Hans Jørgen Borgen i arrangørklubben Ullensaker/Kisa, en av ildsjelene bak idéen. Han forteller at det rett og slett har vært for liten interesse og for få påmeldte, til at man kan gjennomføre en slik ny konkurranseform med ønsket kvalitet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det er viktig at folk sitter igjen med en godfølelse dersom vi skal arrangere noe sånt, forteller han til Sportsmanden.

Med bare 25 påmeldte, ville det bli opptil mange minutter mellom hver intervallstart.

Eliteløpere har heller ikke kjent sin besøkelsestid, til tross for at det er reklamert med hele 50.000 kroner i seiersbonus til vinneren av Jaktstarten.

– Konseptet fordrer at det er et minimum av deltakere, utdyper Borgen.

Jaktstartenhederv1
AVLYST: Jaktstarten 2015.

Sportsmanden synes at idéen bak konseptet er veldig spennende, men arrangøren har kanskje ikke vært flinke nok til å markedsføre løpet og å forklare hva dette går ut på på en enkel måte, noe også Borgen er den første til å erkjenne.

Arrangøren vil nå evaluere erfaringene. «Kongstanken» om at eliteløpere og mosjonister av begge kjønn og alle aldre skal konkurrere mot hverandre i en jevn kappestrid er ikke lagt død, selv om man altså må avlyse Jaktstarten i første forsøk.

– Vi planlegger å komme sterkt tilbake i 2016! står det på hjemmesiden.

La oss håpe det, for dette konseptet innebærer noe helt nytt, der man altså har laget et system der man gjennom en avsluttende jaktstart kårer den beste distanseløperen uavhengig av alder og kjønn.

En av dem som hadde gledet seg til å delta og som synes at konseptet er svært spennende, er Bølers sterke veteranløper Trond Olav Berg.

– Jaktstartmiljøet har i alle fall klart å utarbeide det jeg vil påstå er verdens beste omregningstabell for alderstillegg. Det blir spennende å se om de klarer å skape mer blest rundt opplegget til neste år, slik at interessen og deltagelsen øker, forteller Berg til Sportsmanden.

SAMSUNG CSC
Trond Olav Berg håper på nye sjanser for Jaktstarten til neste år, et konsept han mener er meget bra. Her etter Hytteplanmila, der det ble seier i klasse 55-59 år.  (Foto: Frode Monsen)

Første kapittel måtte altså refunderes. Men siste kapittel er forhåpetligvis enda ikke skrevet i soga om Jaktstarten.

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -