FollotrimmenLøping

Ståle Fenstad og Emilie Kongsten vant i Follotrimmen

Langrennsløpere dominerte i skogsløypen i Drøbak

Follotrimmen ruller videre. Årets fjerde løp gikk som vanlig i Sejerstenmarka i Drøbak, men nytt av året var at mål også var flyttet til startområdet med en «spurtrunde» rundt restene av festningsmuren på Sejersten. Dermed er ikke resultatene helt sammenlignbare med tidligere år, men endringen ble likevel tatt godt i mot av flere.

KLAR: Spente løpere like før start: I frontlinjen sees fra venstre Henrik Brøvig (i hvit Swix-trøye), Odd-Tore Eide (vinner M55-59 år i blått), Sebastian Kristoffer Endrestad (i mørkeblå singlet), Roger Thompson, Steffan Aasli, Ståle Fenstad og Geir Simonsen (i mørk t-skjorte). Foto: Arvid Mathiesen / Sportsmanden

– Starten gikk rett ned bakken (som før), mens målgang var etter en runde på vollen. Løypa var 6,2 km. Jeg og mange med meg synes dette var bedre enn mål ved museumet. Faktisk var det flere som sa at dette «trigget» en spurt mot mål, forteller Arvid Mathiesen, som også melder om greie forhold i skogen og minimalt med søle etter regnværet tidligere i uken.

Det var kanskje litt færre deltakere enn normalt, da mange «Follotrimmere» valgte å ta turen til Fornebuløpet som gikk samme kveld. Men det skal ikke ta bort seiersglansen til de sterke langrennsløperne som vant; Ståle Fenstad fra Rustad IL og Emilie Kongsten fra Ås IL.

FIKK SVAR: Usikker på egen form her før start, men etter å ha vunnet løpet, må det vel ha vært svar godt nok for Emilie Kongsten. (Foto: Arvid Mathiesen)

Begge har vunnet Follotrimmen tidligere, og Kongsten var seiersgrossist i fjor, men har vært mer usikker på egen form i år. Tiden 27.16 holdt imidlertid til seier, 7 sekunder foran venninnen fra Rustad IL, Pia Helene Paulsen, langrennsløper hun også. Det er tydelig at langrennsløpere trives godt i den krevende og kuperte løypen som for en stor del går nettopp i langrennsløypen i Drøbak. Tredje raskest av kvinnene var Margrethe Førre Nardocci på 27.37. Om hun ikke er langrennsløper, så løper hun i hvert fall for SkiLøperne!

Ståle Fenstad vant klart på 22.10, mens Henrik Brøvig fra Swix og unge Sebastian Kristoffer Endrestad fra Oppegård IL fulgte «på pallen».

Ståle Fenstad (t.h.) trives i Follotrimmen. Her etter Grefsenkollen Opp nylig, der plasseringen var litt mer beskjeden. (Foto: Frode Monsen)

Ledet – men løp feil og mistet seieren (oppdatert)

Det viser seg at Pia Helen Paulsen løp feil underveis. Da hun bare var 7 sekunder bak Emilie Kongsten i mål, tapte hun trolig seieren på feilen.

Hva er det med Rustadløperne? Sist gang løp Ståle (Fenstad) feil i tet, mens denne gang var det Pia Helene’s tur i tet som løp feil, skriver Stein Paulsen på Sportsmanden sin Facebookside. Paulsen er mangeårig langrennstrener i klubben.

-Mye skryt av merkingen i dag, skryter arrangøren selv på egen Facebookside.

Vi gjør også oppmerksom på at Monika Hjerpseth har falt ut av resultatlisten. Hun skulle stått som vinner av klasse K45-49 år.

– Har av en eller annen merkelig grunn ikke kommet med på resultatlista.., men løp både med nr og brikke og kom også over målstreken.., tiden ble 31.13 og klassevinner 45-49 år! Venter på at resultater blir oppdatert, skriver hun.

Etter hvert fikk hun en oppdatert liste på mail der hun står som vinner med navnet Monica Herseth, og fortsatt uten Team Sportsmanden som lag, som hun har deltatt for de siste to årene. På de offisielle resultatlistene på Follotrimmen sin side som vi også linker til nedenfor, er Hjerpseth fortsatt ikke med.

Joda, Monika Hjerpseth løp Follotrimmen i Drøbak, noe hun selv beviser med dette bildet på Follotrimmens Facebookside.