MotbakkeløpVestlandet

Ludvigsen fløy opp til løyperekord

Stoltzekongen Thorbjørn Ludvigsen vant den 3.utgaven av Fløyen Opp, fikk revansje på fjorårsvinner Johan Bugge og stjal også løyperekorden hans med ett fattig sekund. Den nye rekorden på de 3,2 kilometerne fra Vågsallmenningen, med 320 høydemetere, lyder på 14.04. Bugge kom 11 sekunder bak på 14.15, mens Stian Hovind-Angermund og Stian Øvergaard Aarvik også løp på under 15 minutter.

Pallen-herrer-2013
Stian Hovind-Angermund, Thorbjørn Ludvigsen og Johan Bugge har all grunn til å juble etter pallplasseringer og flotte pengepremier med 5000 kr til vinneren. Foto: Frode Monsen

Ludvigsen, som løper for BFG Bergen, var meget fornøyd etter løpet og mente at nøkkelen var at han løp taktisk klokere enn i fjor. Da måtte Norgesmesteren i motbakkeløp, som også har vunnet Stolzekleiven Opp de tre siste årene, se seg slått av unge Johan Bugge fra Eidsvåg IL.

Nå fikk Bugge lenge kamp av Stian Hovind-Angermund fra Varegg IL, som løp på hjemmebane og nok kjenner løypen bedre enn de fleste. Men de to siste års vinner ble for sterk på slutten og sikret seg andreplassen.

premieoverrekkelse
Johan Bugge ser meget godt fornøyd ut med en sjekk på 3000 kr og en klem for sin andreplass. Vinneren Thorbjørn Ludvigsen smiler også lurt.
Espen-Joensen
Lovende Espen Joensen fra IL Fri hadde som målsetting å løpe på under 15 minutter og å bli blant de 10 beste. Han brukte 15.30, men klarte det andre målet sitt med 10.plass.

Det var 7-8 grader, lett musk og fine løpsforhold under selve løpet, men like etter premieutdelingen åpnet himmelens sluser seg over Bergen og Fløyen og det bøttet ned. Litt synd for arrangøren, som for øvrig hadde et prikkfritt arrangement. Med bedre vær ville det kommet enda flere, men Kjell Karstensen fra arrangørklubben IL Gular meldte uansett om rekorddeltagelse med 535 forhåndspåmeldte dagen før løpet.

Målområdet
Det var grått på toppen av Fløyfjellet og få som tok seg til til å nyte utsikten etterpå. Men det var et yrende liv i målområdet.
Orkester-spurt
Orkesteret lot seg ikke affisere av regnværet. Det gjør heller ikke nr 250 som spurter i mål i nedoverbakke. Fløyen Opp er trolig det eneste motbakkeløpet som avsluttes med 100 meter i nedovebakke.

Det bør være plass til langt flere i dette spektakulære løpet fra hjertet av Bergen sentrum til målgang med panoramautsikt på Fløyens topp.

Vinnerne2
VINNERNE: Kirsten Marathon Melkevik og Thorstein T. Ludvigsen kan smile bredt.
Alle foto: Sportsmanden.no/Frode Monsen

Resultater

Se egen reportasje fra kvinneklassen, der Kirsten Marathon Melkevik overrasket seg selv og vant – med ribbeinsbrudd!