Flott og moro i Fredrikstadmarka Rundt

Andreas Myhre Sjurseth og Ingeborg Kristine Lind raskest

Det var tørre fine forhold da det tradisjonsrike terrengløpet Fredrikstadmarka Rundt ble arrangert på søndag. Med 279 som fullførte skogsløpet over 20 km, samt 36 i barneløpet, var det ny deltakerrekord i «nyere tid», det vil si etter løpsbølgen på 70-tallet, forteller arrangøren Fredrikstad IF på hjemmesiden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Andreas Myhre Sjurseth fra SK Vidar og Ingeborg Kristine Lind fra IL Gular vant løpet på henholdsvis 1.09.55 og 1.22.24. Her er bilder fra det flotte løpet, tatt av Rolf R. Gundersen, og en liten rapport fra en svært fornøyd deltaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Andreas Myhre Sjurseth vant det 43. Fredrikstadmarka Rundt .
_A114702
Tobias Olsen er i tet her (788), foran Sjurseth, og med Fredrikstadgutten August Flø, som nå i likhet med vinneren løper for SK Vidar, til høyre i bildet (831). Flø tar andreplassen i mål, Olsen blir nummer 7. Herman Ryen Martinsen (806) tar fjerdeplassen.
_A114724
Vinner Ingeborg Kristine Lind (729) har her enda følge av Karoline Næss (823), som til slutt blir nummer 5 i kvinneklassen.
_A114722
Kristine Platace (711) og Monica Wold (753) lå lengst fremme av kvinnene her, de ble nummer 3 og 4.
_A114719
Anders Gaustad (nummer 10 på 1.20.35) med SkiLøper Øyvind Wang (721) på hjul. Wang ble nummer 14 og vant klassen sin. Han beskrev Fredrikstadmarka Rundt som et morsomt løp som byr på virkelig flott natur.

Øivind Wang fra Ski, som har hatt stor fremgang de siste årene og smadret persen sin da han løp Oslo Maraton på gode 2.52.35, har lagt ut en fyldig statusrapport på sin Facebookside. Wang var svært glad etter å ha løpt på 1.22.12 i Fredrikstadmarka Rundt og for første gang gått helt til topps i sin klasse, 40-44 år. Det blir neppe den siste! Her er et noe forkortet utdrag fra Wang, som forteller om en flott dag i Fredrikstadmarka med 10 grader, delvis skyet og perfekte løpsforhold:

-Dagens strategi var i utgangspunktet «å ikke ta fullstendig helt av», da hovedfokuset er satt på neste helgs løp, «Hytteplanmila». Men da startskuddet gikk, og jeg fløy ut fra pulje 1, så i min store iver glemte jeg fullstendig bort planene om å ta dette løpet litt med ro. Jeg hang meg bak som kleggen på en gruppe med fire raske løpere. De første ti kilometrene føltes som om de gikk jamnt og lett unna. (…)

Etter 10 kilometer begynte et av løpets tøffeste parti, et stigningsparti hvor man løper mye oppover på fjellstein. Men så flatet det etterhvert heldigvis ut mot toppen, pulsen var skyhøy, men fikk nå roet meg litt, og jeg kunne kort tid etter begynne å sette forsiktig opp farten igjen.
Nå kom det et «SVISJ» da plutselig ei rask ung jente i høy fart for forbi min venstre skulder, (Ingeborg Kristine Lind fra IL Gular, som også ble løpets damevinner), … hun viste tydelig at hun hadde planer også om å løpe forbi hele kvartetten, og det klarte hun også (…)
Så kom endelig skihytta til syne, med masse heiende folk utenfor. Dette stedet er også løpets tredje og siste drikkestasjon. Fra skihytta fortsetter løypa nedover på langt behageligere grusveier (…)
Jeg følte kort tid etter at nå hadde pulsen roet seg og nå var jeg jaggu klar for å begynne å øke litt på igjen, kvartetten skal taes, og beina mine jobber nå med ett hurtig – og med lett stegfrekvens.. (…)
Nå er det strak grusvei rett fram, jeg holder på tempoet mitt og sklir sakte frem, og forbi (…) Jeg tenkte at nå skal jeg ikke slippe opp noe som helst på tempoet her, bare bite tenna sammen og kjempe meg helt inn, noe jeg også klarte.

Hurra så moro dette løpet var. Etter hvert så treffer jeg i målområdet også «Skiløper-kollega» Gunnar Johnson som fornøyd løp seg inn på 1:35:39 og etterhvert kom hans kone Agnes Bendiksdottir, blid og løpende inn over målstreken med tiden 1:50:46.

-En flott dag hvor alle var enige om at dette var et løp man gjerne kunne gjenta ved en senere anledning!

_A114764
Agnes Benediktsdottir i fin stil.
_A114765
Enda en SkiLøper, Kirsti Omberg, med egen trøye.
_A114766
Line Henriette Holten (755) løp på 1.56.54.
_A114789
Rune Langnes (757) leder an her.
_A114798
Ulf Roger Olsen hilser til fotografen. Han løp på 1.35.33.
_A114735
Veteranen Rolf Bøhn og Thomas Wilson i fint driv gjennom skogen.
_A115248
Glade løpere i Fredrikstadmarka, med Birgitte Bjerkenes i front.
_A115206
Ida Bråten er 16.raskest av kvinnene med 1.41.15.
_A114974
Tobias Olsen spurter mot mål til 7.plass såvidt under 1.20.
_A114935
Andreas Garder Olsen spurter friskt og tar tredjeplassen på 1.16.26.
_A114923
Fredrikstadgutten August Flø spurter inn til andreplass på 1.10.53, et snaut minutt bak vinneren. De to var i en egen klasse i Fredrikstad.
_A114995
Kim Olsen løper inn til 13.plass.
_A115102
Rolf Bøhn hadde tatt turen fra Halden og var veldig godt fornøyd med dagen og med å vinne klasse 55-59 år i Fredrikstadmarka Rundt på 1.32.02.
_A115145
Kathrine Ruud Hansen, 9.beste dame.
_A115139
Gunnar Jonsson fra SkiLøperne er en ivrig deltaker på mange mosjonsløp. Han løp på 1.35.39 i Fredrikstad. Lørdag løper han nok Hytteplanmila, som pryder t-skjorten.
_A115094
Pål-Helge Nilssen «tar flyvern» for akkurat å komme inn på topp 50-listen.
_A115087
Lise Lavoll Borgen spurter friskt med musikk på øret, til fin 6.plass på 1.30.24.
_A115039
Marit Kahrs fra Fredrikstad Skiklubb løper sterkt og er nest raskeste kvinne i mål på 1.25.26.