LøpingRingerike

Hytteplantesten med gode tider i flotte omgivelser

Gishe Wako og Ida Narbuvoll vant rask 5 km på Eggemoen

Hytteplantesten 083
Gishe Abdi Wako var på rekordjakt i de idylliske skogene ved Eggemoen. Selv om det ikke ble løyperekord, ble det seier på sterke 14.56. Andreas Myhre Sjurseth var den eneste som klarte å følge Wako fra start. Belønningen ble andreplass med 15.32. FOTO: Hans Edgar Rakeie

Det særdeles driftige miljøet rundt Hytteplan Sport i Hønefosstraktene stod i helgen bak den årlige Hytteplantesten. Dette er en rask 5 km i flate, fine omgivelser på grus og lett terreng på Eggemoen. Når forholdene var som nå, med sol og tørre veier, så er det egnet for å kune løpe fort i skogsløypene her.

Aller raskest var Gishe Abdi Wako, som vant på gode 14.56, kun 9 sekunder bak løyperekorden fra to år tilbake, satt av Dadafo Dhaqabi. Wako, som liker seg godt i disse traktene og blant annet vant Nordmarka Halvmaraton på forsommeren, forsvarte dermed fjorårsseieren og forbedret tiden fra det løpet med 12 sekunder.

På andre- og tredjeplass kom Andreas Myhre Sjurseth og Kristian Monsen, på 15.32 og 15.45.

Hytteplantesten 088
Allsidige og konkurranseglade Kristian Monsen tok tredjeplassen på 15.45, to sekunder bak tiden han hadde i 1814-løpet i mai, mens lokalkjente Knut Eraker Hole (bak) blir nummer 6 i mål og er bestemann over 40 år med 16.23. FOTO: Hans Edgar Rakeie

Ida Meli Narbuvoll avgjorde seierskampen for kvinnene og vant med 17.31, foran Heidi Hestmark og Marthe Katrine Myhre, som begge var under 18 minutter. Fjorårets løyperekord var det imidlertid lite å gjøre med, men så innehas den da av Norges beste løper, Karoline Bjerkeli Grøvdal, med 16.12.

Her er noen flere bilder fra det vakre løpet tatt av Hans Edgar Rakeie, med ytterligere kommentarer og oppsummering. Mange flere bilder kan sees i eget album fra løpet HER.

Hytteplantesten 096
Christian Fredriksen (med solbriller) er godt kjent i traktene og ble til slutt nummer 11, såvidt under 17 minutter. Langrennsløper Børre Ness var fem sekunder foran i mål til 9.plass og 16.54. FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 103
Rask ultraløper: Robert Hansen løper på 16.57 og kommer på topp-10 listen, mens startnummer 133 Kjetil Sørum løper på 17.08 og blir nummer 16. FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 108
Ronny Loosa i grønt åpnet litt roligere denne gangen, men avanserer kraftig og tar en sterk 4.plass i mål på 15.59.
Hytteplantesten 112
VANT: Ida Meli Narbuvoll fra FIK Ren-Eng med startnummer 161 var aller raskest av kvinnene og vant med 20 sekunder på 17.31. Are Birkeli til høyre.
Hytteplantesten 117
Unge Liv Nordengen fra Hytteplan Sport (klasse 16-17 år) passerer som nummer to, men blir til slutt nummer 6 og tar klasseseier på 19.02. FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 120
HARE? Den allsidige veteranen Tore Bjerkrheim, som løp så bra for Team Multipower Sportsmanden i Etape Bornholm, er i farta igjen! Det var imildertid tøffere konkurranse i klassen her enn i Danmark, for tiden 18.41 holder «bare» til 3.plass i klasse 50-54 år bak Fredrik Baumann og Bjørn Tore Gullord. Bak ryggen skimtes Marthe Katrine Myhre, som tilsynelatende bruker Bjerkrheim som hare før hun etter hvert skrur opp tempoet og løper i mål på 17.59 til 3.plass. FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 132
HARE 2: Åge Mikael Strand fra Grindvoll IL løper på 18.44, og er «hare» for nest beste dame; Heidi Hestmark (startnummer 139), som kommer i mål på 17.51. FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 142
Ingeborg Dahl fra Ringerike FIK tar 7.plassen på 19.16, her omkranset av Gjermund Hellerud (201) og Arin Veland (170). FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 156
Knut Sælid (nr 67) løper på 19.26. Også 66-årige Svein Arne Sølvberg (i rød singlet) løper 5 km på under 20 minutter (19.44), mens startnummer 221 Yngve Thoresen er tre sekunder over 20-streken i mål. FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 161
Arnt Sveen (32) og Tore Bårnås (111) med Gjerpens Katharina E. Bøe mellom seg. Hun tar 16.plassen på 21.10. FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 165
Den unge Vidar-løperen Emil Sundsbø drar på de to veteranene Dorthe Foss fra Raufoss IL (med solbriller), som vant klasse 45-49 år på 20.13 og helt innerst Silje Christiansen fra Enebakk IF, som vant klasse 40-44 år på 21.36. Sundsbø, som løper i klasse 14-15 år, fikk det litt tøffere etter hvert og kom i mål på 24.56. FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 202
Mikkel Bølset Gisleberg (startnr 131) løp på 27.19, mens SkiLøpernes Karianne Ekern virkelig fikk opp dampen og endte på 23.03. FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 221
Tommel opp på en tung dag for alltid positive Stig Andy Kvalheim Rambø, treningsmotivator og selv arrangør av Røyse-Ultra, som løp på 23.58 i sin oppkjøring til Ringeriksmaraton kommende helg. FOTO: Hans Edgar Rakeie
Hytteplantesten 226
Det spirer og gror godt i Enebakk. Her er det Ida Engen som løper i klasse 12-13 år som kommer i godt driv, på vei mot sluttiden 25.34.
Hytteplantesten 283
Vi avslutter med blide Knut Helge Nebell fra Hjertetrimmera! Han ser ut til å kose seg i de fine omgivelsene rundt Eggemoen og fullførte i fin stil på 31.57. FOTO: Hans Edgar Rakeie

SAMSUNG CSC
Fotograf for anledningen Hans Edgar Rakeie kan på ny gratulere Gishe Abdi Wako med seieren, som han gjorde her etter Nordmarka halvmaraton tidligere i sommer. FOTO: Frode Monsen