FolloFunrunSkiLøpet

Stemningsfullt i SkiLøpets Winter Edition

SkiLøpet går nå også på vinteren, men fortsatt uten ski på beina!

SkiLøpet i Ski har vært en stor suksess de tre årene løpet har vært arrangert. I går ble det første SkiLøpet Winter Edition arrangert, et svært så uhøytidelig løp uten noen kontingent og der løperne selv tok sin egen tid.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SWR-9
SPREK GJENG: Rundt 50 løpere stilte opp en tirsdag kveld i det uformelle treningsløpet SkiLøpet Winter Edition.

I forhåndsannonseringen ble løpet beskrevet slik:

Det blir felles start, og samling ved målgang, men ellers er dette er et løp i sin enkleste form:
– Ingen startnummer
– Ingen deltakeravgift og definitivt ingen lisens
– Ingen ordnet tidtaking, egen klokke gjelder
– Ingen fartsholdere
– Ingen løypemerking (kart deles ut til de som trenger)
– Ingen løypevakter (alle har ansvar for egen sikkerhet)
– Ingen drikkestasjon underveis
– Enkelte dårlig opplyste partier (hodelykt anbefales, evt at man henger på noen annen som har det)
– Total ansvarsfraskrivelse av arrangøren

Likevel tok arrangøren ansvar både for å informere om løypen i forkant, og ikke minst for et rikholdig bord med drikke, sjokolade og litt premier i gågaten i Ski etter løpet. Rundt 50 små og store løpere deltok også på 5 eller 10 km i et kaldt og flott vintervær. Mildværet dagene før gjorde at de aller fleste løp med pigger, som absolutt var å foretrekke, samt med hodelykt, siden SkiLøpet går gjennom skogsområder i flere kilometer, der underlaget var ganske så ujevnt og krevende.

SWR-2
Løperne får sine instruksjoner før start. Her løper alle på eget ansvar!

Det uformelle løpet ble vunnet av syklisten Joar Markhus Rodal på 40.15 og Ida Finstad på 50.00. Rodal junior, 11 år gamle Eirik, vant for øvrig 5 kilometeren og også mamma Camilla stilte opp, så det ble en bra dag for den spreke familien fra Ski.

SWR-8
SOM FAR, SÅ SØNN: Eirik Rodal (11 år) gjorde som pappa Joar; begge vant de SkiLøpet Winter Edition. Eirik løp 5 km på gode 25.00, mens pappa var såvidt over 40 minutter på den krevende 10 kilometeren.

Og den driftige promotoren for SkiLøpet, Sportsmandens nye blogger Janicke Ekelberg, var kjapt ute med følgende annonsering etter løpet:

– To konklusjoner etter kveldens premiere av ‪SkiLøpet‬ på vinterføre: 1. SkiLøpet Winter Edition blir en tradisjon (fast den siste tirsdagen i januar?) 2. Løperne synes det smakte fortreffelig med ‪‎vitaminwell‬ når de kom i mål, for flaskene gikk unna gitt. Ytterligere erfaring: Å arrangere løp behøver ikke å være så voldsomt omfattende. Moro!

SWR-5a
VERTINNE: Janicke Ekelberg vartet opp med sjokolade og drikke til løperne etterpå.
SWR-6
VANT: Ida Finstad løper i mål som raskeste dame i gågaten i Ski.
SWR-4
Etterpå smakte det godt med litt påfyll!
SWR-13
Men først måtte man skrive seg inn på resultatlisten! Ikke noe elektronisk tidtaking her…
SWR-3
MOR OG DATTER: SkiLøper Mette Synnerstrøm var en av flere som tok med seg sine unge, håpefulle til løpet.