FjellmaratonHalvmaratonLøpingStor-Oslo

Marthe Myhre med kjempeløp!

Fløy ned fra Flya til tangering av løyperekorden

Marthe Katrine Myhre fløy ned fra Flya til Beitostølen, knuste konkurrentene og tangerte den 30-år gamle løyperekorden til Oddrun Hovsengen (justert i ettertid da løypen den gang var litt for kort) da hun vant halvmaraton på kjempesterke 1.13.52 på Fjellmaraton. Nest beste dame var utrolig nok 51 år gamle Nina Wavik Ytterstad som løp på fantastiske 1.19.17.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Klar til start. Marthe Katrine Myhre var svært offensiv og uttalte til Sportsmanden før start at målet var under 1.14. Ganske ambisiøst når det såvidt vi vet kun er gjort en gang tidligere i løpets historie. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)

Myhre var selvsagt strålende fornøyd etter løpet, men var kledelig beskjeden vedrørende egen innsats på sin facebookside:

– Takk for et strålende arrangement under årets Fjelleventyr fra Valdresflya til Beitostølen. Sol, god stemning og en OK form! Tida ble 1.13.52 og jeg tangerte vel løyperekorden som ble satt for 30 år sida. En god treningsøkt!

Ja, slik kan det også sies!

Halvmaraton2014-kvinner-1-Marthe-Myhre-4
Mål og rekord i sikte for Marhe Myhre!

Men det var altså ikke bare Myhre som imponerte. Nina Wavik Ytterstad var også ambisiøs og uttalte på startstreken at hun drømte om å løpe på under 1.20. Også hun leverte varene, og med 1.19.17 vant hun ikke bare klasse 50-54 år med hele 14 1/2 minutt, hun tok også en soleklar andreplass totalt av alle damene!

Det er neimen ikke godt å si hvilken av disse prestasjonene som er sterkest.

Halvmaraton2014-kvinner-2-Nina-Ytterstad
Fantastisk prestasjon også av Nina Wavik Ytterstad, som her spurter mot mål.
Halvmaraton2014-kvinner-3-Guro-Vadheim
Guro Vadheim fra Team NPRO blir nummer tre og vinner klasse 30-39 år på 1.23.24.
Halvmaraton2014-kvinner-4-Silje-Eklund
Silje Eklund tar fjerdeplassen.
Halvmaraton2014-kvinner-5-6-Marianne-Pettrsen_Dorte-Foss
Spurtduell mellom Marianne Pettersen og Dorte Foss om femte- og sjetteplassen, som Pettersen avgjør til sin fordel. Marianne Pettersen vant 1814-løpet på Eidsvoll forrige helg, mens Dorte Foss ble klassevinner i 45-49 år både på Eidsvoill og på Beitostølen.
Halvmaraton2014-kvinner-7-Kari-Langerud
Superveteranen Kari Langerud fra Hytteplan Sport har hatt en sterk sesong. Hun vant en klar seier i 55-59 år og tok syvendeplassen totalt!
Halvmaraton2014-kvinner-8b-Helene-Støle-Melsom
Unge Helene Støle Melsom spurter friskt til 1.26.01 og vinner klasse 16-19 år.
Halvmaraton2014-kvinner-9-Åse-Klinkenberg
Ny løper fra Hytteplan Sport, Åse Klinkenberg, blir nummer ni totalt.
Halvmaraton2014-kvinner-10-Anine-Meadows-Elieson
Anine Meadows Elieson fra Siggerud IL spurter inn til en flott 10.plass sammenlagt og blir kun slått av Marthe Myhre i klasse 20-29 år.

Geir Endre Rogn aller raskest ned fra Flya

Geir Endre Rogn fra Geilo vant mennenes halvmaraton på 1.12.08, foran Richard Larsson, Rune Kvikstad og Eirik Johannessen. Det var de enste av gutta som var foran Marthe Myhre i mål.

Halvmaraton2014-menn-1-Rogn
Geir Endre Rogn fra Geilo IL i kraftfullt steg vinner halvmaraton på 1.12.09.
Halvmaraton2014-menn-2
Richard Larsson fra Ringerike VGS følger nærmest på 1.13.13.
Halvmaraton2014-menn-4-Eirik-Johannessen
Eirik Johannessen fra SK Vidar er fjerdemann som løper under 1.14.
Halvmaraton2014-menn-6-Kristian-Malme
klubbkamerat Kristian Malme blir nummer seks på 1.14.06.

Sterke veteraner

Vi har nevnt flere sterke prestasjoner av veteranene i dameklassen, men også blant mennene finner vi noen ekstremt gode tider og prestasjoner av løpere litt opp i årene. Vinnerne av klassene M50-54 Geir Grindedal og M55-59 Bjørn Eide løp begge på 1.17-tallet! Og vi nevner også at Bjørn Lauglo i klasse 65-69 år vant klassen sin med hele 16 minutter og 40 sekunder på den sterke tiden 1.24.40.

Halvmaraton2014-menn-9-Geir-Grindedal-M50
Årdølen Geir Grindadal løp på imponerende 1.17.08, vant klasse M50-54 år og ble nummer ni totalt blant gutta.
Halvmaraton2014-menn-10-Bjørn-Eide-M55
Bjørn Eide (t.v.) fra Øystre Slidre er nok godt kjent i traseen. Han vant klasse 55-59 år i suveren stil på utrolig sterke 1.17.55, noe som var 10.raskest av alle menn fra Valdresflya til Beitostølen. Imponerende!

Se også stor bildereportasje fra maraton der det ble skotsk seier, med Vidar Kvernvold, som i likhet med Marthe Myhre er fra Gjøvik, som nummer to, mens Tonje Brande fra Ålesund vant damenes maraton.

Sportsmanden kommer også med litt fra de andre distansene senere.